10 tips på hur du inreder ett personligt barnrum

10 tips på hur du inreder ett personligt barnrum

Att inreda ett barnrum är roligt och ännu roligare blir det när resultatet blir ett personligt barnrum med spännande detaljer! Här kan du låta din fantasi flöda och vara kreativ till max. Med våren i antågande kan det kännas härligt att få uppdatera barnrummet samtidigt som du städar ut vintern.

Vi har samlat tio smarta lösningar på hur du enkelt kan skapa ett personligt barnrum!

personligt barn - klocka med foto

Klocka – ligger rätt i tiden i ett personligt barnrum

Hur mycket är klockan? En personlig klocka i barnrummet är inte bara en fin inredningsdetalj, det hjälper även barnen i sin utveckling att lära sig hur mycket klockan är. Klockan kan du skapa som rund eller kvadratisk. Du kan även t.ex. välja typsnitt på siffrorna, lägga till egna bilder och välja din favoritfärg. Det finns även sex söta djurmotiv som bl.a. räv, panda och gris  som du kan välja som bakgrund på din klocka. Valmöjligheterna är många!

personligt barnrum - barnens teckningar

Barnens teckningar – eget kollage

Barnens egna konst och förskolealster kan du enkelt förvandla till ett vackert canvasgalleri på väggen. Teckningarna är ju i sig själva ofta färgglada och fantasifulla, vilket skapar en härlig och glad känsla i rummet. Tavlorna bidrar verkligen till ett personligt barnrum och det finns definitivt ingen annan som har likadana. Genom att skapa ett canvasgalleri får du hjälp med att skapa fler tavlor som harmoniserar tillsammans och bildar en tavelvägg. Vårt redigeringsverktyg ger dig många möjligheter att skapa ditt perfekta kollage. Du får hjälp att välja storlek, antal och placering av canvastavlorna.

Fotoblock – mer än en vanlig fotoram

personligt barnrum - personligt fotoblock

Föreviga ditt barn och skapa ett fotoblock. Fotoblock är en stilren och modern inredningsdetalj som står fint av sig själv på hylla eller byrå.

Ett perfekt sätt att visa upp din favoritbild på ditt barn. Blocket är tillverkat i genomskinligt akrylglas och fotot trycks på baksidan av fotoblocket. Framifrån blir det ett vackert djup där fotot lyser igenom blocket.

 

personligt barnrum - gosedjur med foto

Gosedjur – ett tryggt sällskap

En liten kompis att sova med i sängen vill alla barn ha, kanske hjälper den även till att hålla monstret under sängen borta? Det lilla gosedjuret följer gärna med på resor och med ett foto på familjen på dess tröja så går kanske övernattningen utan mamma och pappa lite lättare?

Mysiga kuddar – mjukt och skönt

personligt barnrum - personliga kuddarMed mjuka kuddar kan du på ett enkelt sätt skapa ett mysigt och ombonat barnrum.

Ett gäng kuddar i sängen ger hög mysfaktor. Tryck familjefoton på kuddarna för lite extra kärlek.

Blanda gärna kvadratiska och hjärtformade kuddar.

 

personligt barnrum - personlig knopphängare

Knopphängare – ordning och reda

Brukar barnens kläder och prylar alltid hamna på golvet? Gör städandet roligare med en personlig knopphängare. Då kommer ditt barn hänga upp sina tillhörigheter och du behöver aldrig påminna dem igen.

Belöningsschema – fäst klistermärken

personligt barnrum - personligt belöningsschemaGör det roligt för barnen att hjälpa till!

Ett belöningsschema med egna bilder och klistermärken är perfekt att använda och belöna barnen när de har varit extra duktiga. Sätt upp ett gemensamt mål och för varje klistermärke kommer barnet närmare belöningen.

 

personligt barnrum - My NameBook

MyNameBook – boken där barnet är huvudpersonen

Har ditt barn tröttnat på godnattsagan? MyNameBook är sagoboken där barnet själv är huvudpersonen. Boken består av lättlästa verser på rim som hjälper barnet att på ett roligt sätt lära sig bokstäver och att stava till sitt eget namn.

I MyNameBook Djur väljer du ett av 13 förvalda djur som t.ex panda, häst och val. MyNameBook Talanger finns i två versioner; en för henne och en för honom, där personliga pronomen och bilder anpassas efter vilken av böckerna som väljs. För varje bok finns det 13 olika talanger och yrken att välja mellan som t.ex. lärare, budbärare och upptäckare. Gemensamt för alla böcker är att historien byggs upp med en bokstav i taget tills hela barnets namn är stavat.

Nu går nattningen säkert lättare igen! För vem vill inte höra på en saga som handlar om sitt eget namn?

Vill du veta mer om hur du skapar en bok? Tips och steg för steg hittar du här.

personligt barnrum - personlig sparbössa

Sparbössa – spara till drömmen?

Får dina barn vecko-/månadspeng? Lär dem att hantera sina pengar själva. För att ditt barn ska förstå värdet av deras sparpengar måste deras drömmar kännas tydliga. Hjälp barnen att förverkliga deras drömmar genom att skapa en personlig sparbössa med bild på barnet eller en bild på det de önskar sig!

Pussel – roligt tidsfördriv

personligt barnrum - personligt pusselAtt pussla är en utvecklande lekstund tillsammans både för dig och ditt barn. Barnet tränar finmotorik och logiskt tänkande samtidigt som ni umgås.

Kanske skapa ett pussel med foto från er senaste resa och minnas tillsammans? Vad föreställer pusslet när det är färdiglagt?

Vilket tips gillade du bäst? Kommentera gärna!

Kreativa Karin har delat med sig av sina tips. Vill du veta vad hon gjorde? Läs här. 

Du hittar även fler produkter för att kunna skapa ett personligt barnrum här.

Lycka till!

Maria studerar på IHM Business School till E-commerce Manager och har sin praktik hos oss på Smartphoto. Maria stöttar upp olika projekt på vår marknadsavdelning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *