5 enkla steg – så lyckas du med studentfesten!

5 enkla steg – så lyckas du med studentfesten!

Dags att planera studentfesten! Har du en blivande student i familjen? Nu är det inte långt kvar tills det är dags för nästa årskull med nybakade studenter att springa ut på trappan, söka efter just sitt studentplakat och finna sin familj i folkhavet! Studenten är en av livets största stunder och en av de roligaste festligheterna att planera och genomföra! Vill du ordna den bästa studentfesten? Då ska du fortsätta läsa. Här bjuder vi dig nämligen på en enkel steg-för-steg-guide till hur du lyckas!

Steg 1 – Fixa en ”riktig” inbjudan till studentfesten

Hur tänker ni bjuda in till studentfesten? Eventinbjudningar på Facebook är fantastiska när du planerar för en större middag, fest med kompisarna eller koordinera ihop en biodejt med hela klassen. Men när det handlar om en inbjudan till en av livets största fester (så som studenten) så bör du ge inbjudan lite mer kärlek än så. Men det behöver inte vara så mycket krångligare för det. Hos Smartphoto hittar du nämligen snygga och stilrena mallar för inbjudningskort till studenten. Ett proffsigt kort tryckt på tjockt papper som du skapar direkt online och får hem i din brevlåda några dagar senare. Är du kanske kreativ och gillar grafisk design? Då finns det även möjlighet att på Smartphoto.se trycka din helt egen design på ett kort. Läs mer här hur du går tillväga.

Steg 2 – Välj och beställ studentskylt

1999 kom världens första mobiltelefon med inbyggd kamera och vi har sedan dess levt med funktionen att ta digitala bilder, vilket gör att nu blir ännu lättare att beställa studentplakat. Nu är problemet säkert att du har för många bilder att välja mellan. Här är våra bästa tips om du har svårt att välja vilken bild ni ska använda till studentskylten:

  • Välj en bild där ditt barns personlighet kommer fram (tänkaren, spelevink, underhållaren etc etc)
  • Finns det en bild där barnet redan som liten lekte det yrke som barnet nu har studerat till eller kommer att läsa vidare till? Perfekt val till studentskylten!
  • Tänk på att välja en bild där skärpan ligger på barnet (bilden blir stor på skylten så ju bättre skärpa desto bättre resultat)
  • Det är barnet som ska vara i fokus – välj en bild som inte har så mycket annat i sig som tar uppmärksamhet från barnet.
  • Kom ihåg – nakenfest är ingen trevlig gest!

Studentskylten är en viktig del i att ta studenten. Extra kul är det om studentskylten har skapats i största hemlighet och att det är vid detta ögonblick som ditt barn får se sin skylt för första gången och glädjas åt den bild ni valt. Vi lovar – det blir uppskattat! Här beställer du enkelt din studentskylt. Studentskylten blir även den perfekta detaljen till studentfesten – sätt den som en dekoration utanför dörren så att det inte finns någon tvekan om vem ni firar! Vill du veta mer om vilka olika typer av studentplakat som finns att beställa klickar du bara in dig här.

Steg 3 – Tema ska vara studenten!

Studentdagen är ditt barns dag och det bör genomsyra hela dagen – från champagnefrukosten till studentfesten. Här är våra favoritdekorationer till studenten:

Steg 4 – Glöm inte gästboken

Studentfest

Att ha en gästbok är en gammal tradition som bör hållas vid liv. Det är en rolig sak att skriva hälsningar i och man blir som student väldigt varm i hjärtat av att läsa de små hälsningarna från mormor, farfar eller ens bästa kompis. På Smartphoto har vi olika varianter och ni designar enkelt en unik och personlig gästbok här!

Steg 5 – Att säga tack

Att säga tack till vänner och familj som kommit för att fira en på sin studentdag är viktigt. Nu har du dessutom förhoppningsvis oändligt många bilder att välja mellan för att enkelt skapa ett riktigt personligt tackkort!

För mer inspiration och tips besök vår studentsida där vi har samlat allt du behöver för att fira en blivande student!

Lycka till önskar vi på Smartphoto

Sofie J är vår eminenta praktikant som just nu studerar på KYH – affärsutveckling inom digitalhandel. Sofie stöttar upp i olika projekt på smartphotos marknadsavdelning och kommer bland annat att bidra med smarta tips och idéer här på bloggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.