Höstlov – 5 tips på roliga och spontana aktiviteter!

Höstlov – 5 tips på roliga och spontana aktiviteter!

Äntligen är det höstlov! Många har säkert bokat resa till något varmt land eller sett till att ha ett fullbokat schema med spännande aktiviteter! Men är du en av dem som föredrar hemmamys och tid för att vara spontan? Då har vi de perfekta tipsen till dig. Vi älskar hemmahäng och att vara tillsammans utan krav, vi gillar också att ha roligt. Vi har satt ihop en lista med 5 tips på aktiviteter som inte kräver massa förberedelser och förbokningar – tid för gemenskap och skratt helt enkelt. Välj ut din favorit och ha kul!

Selfies!!

Hur kul är det inte att ta selfie/groupie tillsammans. Lägg till en app som Snapchat eller MSQRD och skratten är garanterade!

1. Skapa en egen photo shoot med rekvisita eller filter direkt i mobilen – skrattkrampsvarning!!!
Digitalkameran har verkligen gjort det så mycket roligare att ta bilder! Att se bilden direkt och skratta tillsammans är den perfekta aktiviteten under trötta dagar. Prova att ta gemensamma groupies med ditt barn där ni gör roliga miner eller använder er av roliga photo booth accessoarer. Det går enkelt att göra egen rekvisita. Mallar finns att hitta t ex på pinterest sök bara på photo booth rekvisita. Känns det som för mycket jobb att fixa rekvisita så kan ni ha otroligt roligt med Snapschat filter eller hämta appen MSQRD (MASQUERADE) för massa roliga filter. En annan rolig foto idé är att anordna en egen modevisning (självklart med en familjemedlem som modefotograf) och låt alla ”strike a posé” (extra roligt om ni klär pappa extra fin i mammas kläder)!

Photo shoot med rekvisita

Skapa en egen photo shoot med photo booth rekvisita. Så kul!

2. Samla ihop och spara alla barnens bästa teckningar på ett roligt sätt
Har ni skrattat färdigt efter alla roliga foton är det perfekt att sätta sig ner tillsammans för en pysselaktivitet. Alla som har barn i förskoleåldern eller skolåldern vet att högen med teckningar som kommer hem bara växer och växer. Självklart kan inte alla sparas men det är synd att alla fina små konstverk bara ligger glömda i en låda eller i en pärm.

Kudde med teckning

En kudde designad av ditt barn. Den perfekta julklappen till mor- och farföräldrarna.

Använd höstlovet till att verkligen se till att teckningarna sparas på ett fint och enkelt sätt. Börja med att välja ut de bästa teckningarna. Lägg sedan teckningen plant på ett platt underlag t ex rakt på golvet. Ställ dig med en kamera eller din smartphone och ta en bild på teckningen rakt ovanifrån. Viktigt att det blir rakt ovanifrån så att hela teckningen kommer med och hamnar i rätt vinkel. När ni valt ut och fotat av alla teckningar börjar det roliga. Nu kan ni skapa en egen portfolio, som riktiga konstnärer har, av barnens teckningar. Detta gör ni genom att ladda upp alla bilder på smartphoto.se och skapa en fotobok. Beroende på hur många teckningar och hur detaljerade teckningarna är så väljer ni typ och storlek på fotoboken. Du hittar hela utbudet av fotoböcker här. Är du osäker på hur enkelt det är att skapa en fotobok? Vi har satt ihop en fotoboksskola i två delar, du hittar del 1 här och del 2 här

Med teckningar kan ni även passa på att skapa julklappar till farmor, farfar, morfar och mormor. Använd barnens teckningar och skapa en mugg eller kanske en bricka eller en kudde. Garanterat en uppskattad present.

Fotobok med teckningar

Spara barnens teckningar genom att göra en fotobok av de bästa!

 3. Baka kakor och fika ”gofika”
Vad är det du alltid har ont av när vardagens rullar på utan avbrott? Jo tid! Har du nu haft turen att inte ha hela höstlovet uppbokat så har du förhoppningsvis väldigt mycket tid. En perfekt aktivitet som passar hela familjen är att baka! Perfekt också att ni fixar en gemensam fika samtidigt.

Baka kakor tillsammans

Att baka tillsammans är roligt i två omgångar. Först när ni bakar och sedan när ni fikar.

Bakar ni extra mycket så kan ni spara en del av kakorna och skapa er egen kakburk så har ni den perfekta gå-bort-presenten nu när glögg- och julmingelsäsongen snart är igång. Saknar ni inspiration till vad ni kan baka så vill vi tipsa om vår absoluta favorit bakblogg Baka med Frida – massa väldigt smarriga och lätta recept.

Kakburk med foto

Lägg era hembakade kakor i en egen designad kakburk.

4. Ha mysigt och läs tillsammans
De har kommit förslag från regeringen om att göra höstlovet till läslov. Det är egentligen ingen dum idé, så länge du också får plats för annat skoj. Att läsa tillsammans passar både de allra minsta och de större. Har du flera barn kanske de större barnen kan läsa för de mindre. Hitta också på egna historier och berättelser, gärna där barnen får vara huvudpersonen. Är det uppskattat med egna historier så har vi bästa tipset på present eller julklapp. Har du hört talas om smartphotos MyNamebook? I denna bok sätts barnets förnamn och efternamn ihop bokstav för bokstav, med lekfulla rim i vilka olika djur samlar in alla bokstäver för att bilda namnet. Kolla in boken här!

MyNameBook

MyNameBook en bok med ditt barn som huvudperson

5. Spela spel med nostalgi
Vi spelar alldeles för lite traditionella bordsspel eller kortspel nu för tiden. Så bort med telefoner och surfplattor och damma av den gamla kortleken. Ta detta höstlovet till att lära dina barn klassiska spel helt enkelt. Vad sägs om spel som myUNO, Löjliga Familjen, fyra i rad eller ett helt vanligt memory. Detta går att variera till oändlighet. Har du sett att smartphoto har en helt ny produktkategori? Du hittar alla spelkort här! Vill du veta mer om hur de olika spelen går till så finns det ett inlägg i bloggen som du kan läsa här.

Löjliga familjen

Spela traditionella spel tillsammans – går att variera till oändlighet.

Ha ett underbart höstlov önskar vi på smartphoto!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *