5 tips för hur du förvandlar årets skörd till snygga gå-bort-presenter!

5 tips för hur du förvandlar årets skörd till snygga gå-bort-presenter!

Nu prunkar det i våra trädgårdar och balkonglådor och det är hög tid att ta hand om allt som vi odlat. Kanske den bästa tiden på året – skördetid. Men vad gör vi med alla frukter, bär, grönsaker och blommor? Och hur kan vi förvandla årets skörd till snygga och uppskattade gå-bort-presenter? Detta blogginlägg ger lösningar på hur du på ett snyggt sätt kan förpacka din sylt, saft, chutney eller torkad lavendel.

1. Ta frön och ge bort i vackra metallburkar!

Skörd - ta hand om dina fröer.

Det är inte bara frukt, grönsaker och bär som kan bli perfekta gå bort presenter. Precis lika uppskattat kan dina favorit frön bli. Ge till exempel bort en burk med frömix av dina favoritblommor. Lägg fröerna i fina små metallburkar med trälock. Välj mellan att gravera en text eller så sätter du din personliga prägel på burken genom ett klistermärke som fästs på locket.

2. Väldoftande lavendelpåsar!

För doftpåsar av lavendel

Har du mycket lavendel i din trädgård. Lavendel uppskattar inte bara av våra humlor och bin utan är också perfekt att skapa doftpåsar av och ge bort i gå-bort-present. Fyll till exmepel dessa små tygpåsar med lavendel och designa din egen lilla pin med ett passande meddelande eller foto.

3. Chutney, marmelad, kompott eller sylt!

personliga etiketter.

När det kommer till att ta vara på frukt, bär och grönsaker så är alternativen många. Gör en härlig äppelchutney med sting genom att blanda i lite hemodlad chili, skörda tomaterna innan de blivit röda och gör en marmelad på gröna tomater eller gör en härlig kompott av rabarber och jordgubbar. Allt du lagar blir som allra bäst om du försvarar det i en glasburk. Genom att skapa en personlig etikett kan du förvandla en gammal gurkburk fylld med nykokt vinbärsgelé till en härlig gå-bort-present. Upptäck hela Smartphotos stora utbud av etiketter och klistermärken för alla storlekar på glasburkar här.

4. Ge bort en bit av en sommaräng

glasburkar med torkade blommor.

Att torka blommor blir inte bara väldigt vackert utan ger också en möjlighet för mottagaren att öppna burken och få en doft av en sommaräng även under årets vinterhalvår. Lägg blommorna till exempel i dessa otroligt söta glasburkar med korklock det inte bara luktar gott utan blir även en vacker r inredningsdetalj.

5. Gör din egen eteriska olja av lavendel

Diffuser med doftpinnar

Lavendel är en fantastisk blomma som det finns så mycket du kan göra med, som en egen eterisk olja till exempel. Och hur snygg gå-bort-present blir det inte om du dessutom designa dina egna diffuser. Finns i dessa lite större i glas som du kan gravera in ett valfritt citat eller hälsning på eller dessa lite mindre som säljs i pack med 12 stycken där du fäster ett personligt klistermärke på varje.

För att göra din egen lavendelolja behöver du:

 • Torkade lavendel blommor
 • Olivolja eller solrosolja
 • Liten glasburk
 • Blanda först lavendelblommorna och olivoljan i en glasburk och låt det stå i solljus i ca tre dagar.
 • Skaka burkens innehåll och häll över det i din diffuser genom en sil eller ett kaffefilter.
 • Njut av din av din olja eller ge bort för någon annan att få njuta.

Dela gärna med dig av det du skapar med dina bilder!

Vi älskar att se när ni skapar med era bilder! Dela därför gärna med dig av det du skapar på instagram! Använd gärna #mysmartphoto, en hashtag där vi låter våra kunder inspirera varandra till att skapa roliga och vackra saker med hjälp av sina foton!

Lycka till!

Sofie är PR & Social Media Manager på smartphoto och ansvarar även för innehållet på smartblogg. Hon brinner för fotografering och att inspirera fler till att skapa med sina bilder. Har du tips om vad du vill att hon tar upp? Maila instagram@smartphoto.com

2 comments

 • Hej
  Jag vill göra en bok över alla blommor i min trädgård. Man ska kunna skriva skötselråd på sidan bredvid. Det får inte vara blankt papper där man ska skriva utan matt. Har ni mall för detta?
  Vänligen
  Ethel Milberg

  Reply
  • Hej Ethel!
   Vilken trevlig idé. Vi har flera typer av papper att välja mellan. På denna sida finns allt du behöver veta om alla val du kan göra när du skapar fotoböcker hos Smartphoto: https://www.smartphoto.se/fotobok/tekniska-detaljer
   Och behöver du hjälp är du alltid varmt välkommen att kontakta vår kundservice på 0525-17000.
   Stort lycka till med din fotobok!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.