Sportlovstips – 10 roliga saker att hitta på med barnen ⛷️

Sportlovstips – 10 roliga saker att hitta på med barnen ⛷️

Sportlovet närmar sig! Vi har satt ihop våra 10 bästa tips på roliga sportlovsaktiviteter med barnen, som du kan göra hemma eller i ditt närområde. Du behöver inte resa långt bort för att se till att sportlovet blir roligt och minnesvärt. Se vår stora sportlovsguide här nedan, den innehåller allt du behöver för härliga och lediga dagar med familjen! 🤗

1. Gör ert eget pussel och pussla tillsammans!

Skapa ditt eget pussel med foto - en kul aktivitet för sportlovet.

Att pussla har aldrig varit mer trendigt och roligt. Ännu roligare blir det om ni pusslar ert eget pussel. Hos Smartphoto kan du enkelt skapa pussel av dina foton. Välj mellan pussel för barn med 30 tjockare pusselbitar av mdf till pussel med 24 till 500 bitar! Älskar du DIY och har småbarn så måste du även se detta roliga och enkla DIY på hur du gör ett personligt knoppussel.

2. Bygg en koja av valfritt material beroende på väder!

Bygg en koja på sporlovet!

En underskattad aktivitet som kan bli hur kul som helst. Det går också helt att anpassa efter vilket väder ni har. Utan snö men med regn och rusk? Bygg en koja inomhus av filtar och kuddar i mängder. Har ni turen att ha snö på sportlovet – bygg en snökoja! Soligt men snöfritt? Åk till skogen och samla pinnar och grenar och börja bygga. Och kom ihåg att ta med fika. Vill du ha ännu mer härliga tips för en bra utflykt – läs vidare här.

3. Ägna sportlovet till att förnya barnens skrivbordshörna!

Sportlovet ger en välbehövlig paus från skolan. Passa på att nyttja sportlovet till att motivera skolarbetet ännu mer. Vad sägs till exempel om att göra en egen DIY-anslagstavla? Läs mer om hur du gör din egen anslagstavla här. Det finns även flera andra sätt för att göra skolan och skoluppgifter lite roligare. Kolla gärna in denna sida där vi samlat våra bästa tips för en roligare skoldag!

DIY-anslagstavla!

4. Skapa tavlor och andra vackra ting av barnens teckningar

Har du barn i förskole- och skolåldern så råder det garanterat ingen brist på teckningar hemma hos er. Passa på att nyttja sportlovet för att tillsammans göra något kul med alla teckningar. Se vår DIY-film här nedan för exempel på vad ni kan göra. Vill du hellre läsa vår steg-för-steg-guide här du den i detta blogginlägg.

5. Sportlovet – den stora sport utmaningen!

Pulkarace på sportlovet!

Framför allt ska ett sportlov handla om just sport och rörelse! Så ut och rör på er tillsammans som familj. Det kan vara allt från pulkarace (om ni har turen att ha snö) till att ordna en rolig femkamp eller en lång Geocaching tur i ett nytt område! Framför allt så finns det hur mycket roligt som helst att hitta på för att förgylla sportlovet med fart och fläkt.

6. Gör egen leklera och baka kakor i stora lass

Många barn älskar att skapa och fixa med lera. Visste du att det är superenkelt (och billigt) att göra egen leklera? Här är vårt favoritrecept från Ekotipset på en hållbar och giftfri lera som du gör enkelt hemma. Leran håller i månader om du förvarar den i lufttäta burkar. Färga leran och olika färger och gör fina burkar med etiketter – dessa säljs i set om 12 burkar.

Gör din egen leklera.
Glasburkar med etikett för förvaring av leklera.

Slutligen kommer här ett extratips för er som vill testa något nytt! En ny slags “lera” som är som en blandning mellan slime och lera. Då måste ni testa Ekotipset magiska lera – Oobleck!

7. Anordna en spelkväll under sportlovet

Spelkort

Att spela spel är så himla kul och så enkelt att variera beroende på ålder på barnen. Ägna en kväll under sportlovet till en riktig spelkväll. Vad sägs tillexempel om domino, Löjliga familjen eller memo. Eller varför inte ett minnespel med era egna bilder! Finns både ett enkelt minnesspel att skapa online eller som ett DIY som du gör av etiketter och runda träknappar – läs steg-för-steg guiden här.

8. Lek med såpbubblor

Lek med såpbubblor på sportlovet.

Att leka med såpbubblor kan underhålla liten som stor. Beställ såpbubblor med personlig förpackning här. Såpbubblorna kommer i pack om 12 stycken fyllda med såpbubblor.

Såpbubblor med egen etikett.

Men när dessa är slut så kan ni enkelt göra egna såpbubblor enligt följande: blanda 1/2 deciliter diskmedel, 1 tesked socker eller florsocker och 1/2 deciliter glycerol (finns på apotek). Blanda ut med 2-5 deciliter vatten och sedan ni bubbla hela sportlovet!

9. Preppa inför nästa kalas 🎈

Kalaspåsar

Gillar ni att pyssla och har en födelsedag inom familjen inom kort? Utnyttja ledigheten under sportlovet med att pyssla dekorationer och detaljer till kalaset! Titta tex på dessa ursöta godispåsar! Vem vill inte bygga ihop sin egen lilla snögubbe av marshmallows 😍.

När ni ändå är i kalaspysslartagen så kan du även kolla in denna sida med massa härliga tips om roliga detaljer till kalaset!

10. Gå på djungelsafari (gosedjursjakt) hemma!

Gosedjur.

Slutligen avslutar vi med ett favorittips! Låt sportlovet bli ett äventyr att minnas och låt barnen gå på gosedjursjakt i ert hem! En slags kurragömma där gosedjuren är dem som har gömt sig. Vill ni göra det extra spännande kan ni skapa luriga ledtrådar eller kanske gömma gosedjuren efter kategori. Till exempel: djur som lever på savannen har gömt sig…. Så kan ni prata om vart olika djur bor och lever. Som pris kan barnen få varsin ny kompis att gosa med!

Söker du ännu mer inspiration? Kolla gärna in dessa inlägg!

5 tips på roliga aktiviteter när du är hemma med barnen!

Tips på kul pyssel med barnen!

5 tips – Enkla aktiviteter för hela familjen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *