Video DIY – Gör ditt eget Minnesspel av dina bilder!

Video DIY – Gör ditt eget Minnesspel av dina bilder!

Vi har tagit fram ett superroligt DIY på hur du kan göra ditt eget Minnesspel med hjälp av fotoetiketter. Ett perfekt tips för dig som söker efter roliga idéer och tips på saker att göra hemma? Vi spenderar nu mer tid än någonsin i våra hem – så låt oss tillsammans göra det bästa av våra hemmadagar. Att skapa ett eget Minnesspel är en perfekt aktivitet för hela familjen! Se vår DIYvideo eller läs hela vår steg-för-steg-guide i detta blogginlägg. Vi har även lagt med tips på några av våra andra favoritspel, som kortspel och fotopussel – missa inte det!

Detta behöver du:

Så här gör du:

1. Skapa dina egna etiketter

Börja med att skapa dina egna runda etiketter direkt online på smartphoto.se. När du beställer runda etiketter får du 24 olika klistermärken, med två exemplar av varje bild (alltså totalt 48 klistermärken). Vilket är perfekt eftersom det är precis vad du behöver för att skapa ett Minnesspel. Sedan bestämmer du själv hur svårt du vill att ditt Minnesspel ska vara. Ju fler spelbrickor du har med när du spelar, desto svårare blir det.

Minnesspel med foto

2. Förbered dina träknappar

Vi använde oss av träknappar där ena sidan är rundad. Börja därför med att vända alla dina knappar så att du har den platta sidan uppåt. Det är på den sidan som du sedan fäster dina etiketter.

Vill du göra träknapparna extra fina så kan de givetvis målas i en valfri färg. Se då bara till att alla är exakt lika, annars blir det ett alldeles för enkelt Minnesspel.

3. Klistra fast dina fotoetiketter

Sedan är det bara att börja sätta fast dina etiketter på träknapparna. Etiketterna kommer i ark. Du lossar dem enkelt från arket och fäster dem sedan på dina träknappar. Detta är ett jätteroligt steg att låta barnen göra.

4. Lacka för bättre hållbarhet!

Genom att måla med lack eller någon form av finish över dina etiketter, både håller de längre och står emot viss typ av väta. Fråga din närmaste hobbybutik om vad som passar bäst.

5. Förvara ditt spel i en egendesignad burk

Ett annat tips från oss är att skapa en förvaringsburk i metall och använda den som en snygg förvaring till ditt hemmagjorda spel. Här kan du välja om du vill ha en text, ett foto eller både och, på locket på din burk. Du hittar mängder av mallar på Smartphoto.se

Sedan är det bara att sätta igång att spela. Det bästa med ett Minnesspel är att det är väldigt enkelt att anpassa efter ålder på de som spelar – bara att välja hur många spelbrickor du vill ha med i spelet!

Vill du spela Minnesspel men utan att behöva pyssla? Här får du två tips av oss. På Smartphoto.se kan du direkt online skapa två varianter av Minnesspel med dina bilder: Memokort och Minnesspel.

Extratips: Våra andra spelfavoriter!

Är du sugen på ännu fler roliga spel? Visste du att på Smartphoto.se kan du skapa flera olika kortspel och även pussel med hjälp av dina bilder? Vi har listat våra tre absoluta favoriter – men kolla gärna in hela sortimentet av spel här.

1. Dominokortspel med egna foton

Domino

Alla älskar att spela Domino. Med dessa Dominokort behövs inte de traditionella tärningsmönstren – Dominospelet byggs ut genom att passa ihop fotona med varandra. Du kan lägga till sammanlagt sex foton.

2. Kortlek med bilder

En klassisk kortlek är en stående favorit. Extra kul blir det såklart att spela med bilder på sig själv och familjen. I denna kortlek har du möjlighet att ha en personlig framsida med 7 olika bilder: 1 för var och en av de 4 sviterna, 1 för knektarna, 1 för damerna och 1 för kungarna.

3. Fotopussel – lika kul för barn som för vuxna

Att pussla är ett av de bästa tidsfördriven jag vet. Och tänk vad mycket roligare det blir med ett motiv av personer eller platser som du älskar. På Smartphoto.se finns det två varianter av pussel. Ett anpassat för barn med pusselbitar i mdf och ett i pussel i tjockare papper.

Vi hoppas att ni kommer att få en mysig pysselstund tillsammans och många härliga timmar av familjetid med spel i fokus.

Minnesspel med foto

Lycka till och ta hand om varandra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *