Årets student – så gör ni även årets student till en glädjens dag!

Årets student – så gör ni även årets student till en glädjens dag!

Firandet av årets studenter, så som vi är vana vid att fira, är inställt på många platser i landet. Hur det än blir så är en sak säker: vi har ett stort antal elever som kommer att gå ut gymnasiet och som därmed klarat av en av livets största bedrifter hittills – och det ska vi fira! Nu måste vi bara vara kreativa med hur vi kan göra det. Läs hela vår guide till hur ni gör årets student till en glädjens dag!

Sjungom studentens lyckliga dag – ja självklart även i år!

Studentfest

Först av allt, det är ok att vara ledsen, besviken och arg. Under 2020-2021 har verkligen allting vänts upp och ner. När vi slutat vara arga så är det dags att börja tänka på det som är allra viktigast och vända våra blickar mot våra fantastiska blivande studenter. För visst är de värda björkris vid trappen, ballonger och studentskylt (med ett litet mini-utspring hemma) och god mat i trädgården med sin närmsta familj? Nu är det upp till oss att skapa det mest magiska studentfirandet vi bara kan!

1. Studentutspringet i ny tappning!

Gör ett maffigt mini-utspring hemma. Se till att ni verkligen gör allt ni kan för att detta ska bli ett så mäktigt ögonblick som möjligt. Spela trumpetfanfar på stora högtalare, jubla och vifta med studentplakatet högt upp i luften! Tänk vad ert barn har presterat! Visa hur otroligt stolta ni är! Vill du läsa mer om hur du skapar en studentskylt direkt online – klicka här.

2. Studentkortegen – skryt om er student!

Efter utspringet, när ni hängt blommor och studentnallar runt halsen på er student, ska ni så klart ta en runda med festens huvudperson i en utsmyckad bil eller kanske en pimpad lådcykel. Undersök om ni kan tajma så att ni kan cykla förbi och vinka till andra studenter i närområdet.

3. Visa tydligt att här firar vi en student!

Var extra stolta över er student och visa grannar och förbipasserande att här firas det! Pynta med björkris, vimplar, studentskylt och ballonger på er uppfart. Uppmana alla som passerar att jubla och hurra.

4. En fantastisk studentmottagning hemma i trädgården!

Att vi firar vår student hemma är det ingen som kommer att stoppa. Så länge ni följer de riktlinjer som finns och att alla som visar minsta symtom istället väljer att vara med digitalt. Se till att gammelmormor och alla andra som inte kan delta på plats får vara med på storbildsskärm eller projektor. Det kommer garanterat att uppskattas av alla. Duka med fördel utomhus och se till att pynta och göra det så mysigt och festligt som ni bara kan. Blir ni få personer från er familj så kan ni gå samman med en studentkompis med familj. Då har ni dessutom två studenter att fira.

5. Skapa små kit med samma design

Nytt för i år är att du nu kan skapa små matchande kit med allt från studentskylt, till placeringskort och inbjudningskort. Nu när ni inte blir lika många gäster på mottagningen finns det utrymme för att verkligen satsa på detaljerna.

6. Frossa i god mat som är studentens favorit

Till årets student kanske ni ska skippa den klassiska studentbuffén som ska mätta många magar och istället välja att gå ”all in” med goda smaker och lyxiga råvaror. Kanske beställer ni hem take away från studentens favoritrestaurang eller låter en food truck parkera utanför hemmet och servera god och varm mat? Och varför inte satsa på en snygg bar med självservering? Kolla bara in denna vackra bar med olika smaker på lemonad.

Vi önskar alla studenter ett stort lycka till! Vi hejar på er alla dagar och tycker att ni är värda all glädje och firande!

Sofie är PR & Social Media Manager på smartphoto och ansvarar även för innehållet på smartblogg. Hon brinner för fotografering och att inspirera fler till att skapa med sina bilder. Har du tips om vad du vill att hon tar upp? Maila instagram@smartphoto.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *