Tryck på kläder – så skapar du din egen originella design med textiltryck!

Tryck på kläder – så skapar du din egen originella design med textiltryck!

Textiltryck är ett enkelt och roligt sätt att sätta din personliga prägel på tröjor, t-shirts, babybodys, förkläden och haklappar. Vill du överraska någon med en personlig och unik present? Har ni en jubilar i familjen, någon som ska gifta sig eller en kollega som slutar på jobbet? Det finns många tillfällen då kläder med eget tryck blir den perfekta presenten. Att trycka personliga tryck på kläder är inget nytt för oss på smartphoto. T-shirt med foto är en favorit sedan många år tillbaka och i somras utökades sortimentet med sweaters i 85% ekologisk bomull.

Textiltryck - eget tryck på kläder

Nu har det dessutom blivit möjligt att vara ännu mer kreativ i din design då vi har lagt till ett antal nya val i vår editor.
Bland kläder med tryck hittar du allt från T-shirts, babybodys, barnförkläden, haklappar och nyheten långärmade tröjor för barn, dam och herr!

Vill du skapa din egen tröja, en personlig T-shirt eller göra en söt babybody som present? Läs i så fall vidare, för här ska vi berätta allt om de senaste valmöjligheterna för att skapa din egen design med textiltryck!

Textiltryck – sätt en personliga prägel på dina kläder

Först och främst: är du inte en superkreativ person, eller vill du inte fundera så mycket på din egen design? Det gör inte så mycket för kläder med tryck behöver inte bli så komplicerat att göra om du använder dig av någon av alla färdiga mallar och designs, som finns hos oss på smartphoto. Klicka bara in dig på den produkt du vill skapa så får du upp alla designs som det finns att välja mellan. Vill du däremot designa helt själv klickar du istället på alternativet ”blank design”. Detta alternativ hittar du överst på sidan när du klickat in dig på en produkt (se rödmarkeringen i bilden nedan, men var snäll och notera att det på sidan sedan står ”blank design”).

Textiltryck - eget tryck på kläder

Här hittar du en översikt över textilprodukter som kan göras personliga med ett eget textiltryck till exempel genom att lägga till symboler, slogans och egna citat och PNGs (se nedan). Välj din produkt och läs nedan hur du förvandlar den till ett fantastiskt plagg.

Textiltryck – så lägger du till din egen text

Tidigare kunde du endast skapa kläder med eget tryck med utgångspunkt i redan färdiga designs. Nu kan du själv bestämma var du vill lägga text och bild. Det betyder att du också kan skapa en design som bara består av text (se exemplet längre ner).

Om du endast vill ha text:

Textiltryck - eget tryck på kläderOm du till exempel vill ha ett textiltryck i form av en slogan eller ett citat på din t-shirt, ta då först bort bildytan, som visas på din t-shirt:

Textiltryck - eget tryck på kläderKlicka sedan i vänstermenyn på; Text, klicka på Lägg till textzon och skriv in din text i textfältet. Sedan kan du anpassa texten (färg, val av teckensnitt, storlek på text…) under textfältet.

Textslinga

Textiltryck - eget tryck på kläderTextiltryck - eget tryck på kläder

Textslinga är ett val som finns i Textmenyn. Med den kan du forma texten i en halvcirkel eller i en hel cirkel.

Du kan även lägga till symboler!

Nu har du lagt till din egen text! Saknas det något i din design? Då kan du komplettera din tröja med symboler. I editorns vänstra kolumn hittar du en lista på symboler under olika teman så som kärlek, fest eller baby.

Textiltryck - eget tryck på kläderTextiltryck - eget tryck på kläder

PNG: PN vadå?

Den här delen är för dig som redan har kunskaper om fotoredigering. PNG är ett vanligt filformat för digitala bilder (så som JPEG, GIF, EPS). Det som är speciellt med PNG är att du kan spara vissa delar av fotot som genomskinligt. Logotyper delas ofta i detta filformat, så att bakgrunden blir transparent. Men det kan också skapas häftiga effekter genom att tex frilägga en bild.

Om du vill göra en del av din bild genomskinlig är det bästa alternativet att göra detta i Photoshop. Det finns också online-verktyg som gör det enkelt att göra detta som https://clippingmagic.com/ (mot avgift) eller https://autoclipping.com/ (gratis).

Textiltryck - eget tryck på kläder

I Smartphoto-editorn kan du nu även ladda upp bilder med genomskinlig bakgrund. Där bilden är genomskinlig i din originalfil blir det heller inget tryckt:

Textiltryck - eget tryck på kläder

Kläder med eget tryck: inspiration

Vi har nu gått igenom alla steg för att göra tröjor med eget tryck. Behöver du lite mer inspiration för att komma igång? Har du svårt att komma på vad du ska skriva? Det bästa tipset är att googla för inspiration. Google är en skattkista full av slogans som aldrig tar slut. Här är några roliga idéer som du gärna får ta rakt av:

Kombinera ord och symboler

Textiltryck - eget tryck på kläder

Namn + sedan + födelseår

Textiltryck - eget tryck på kläder

Filmcitat

Textiltryck - eget tryck på kläder

Maxa dina hashtags

Textiltryck - eget tryck på kläder

Du hittar alla produkter med textiltryck här.

2 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *