7 kreativa sätt att berätta att ni är gravida – unika och roliga idéer du inte får missa!

7 kreativa sätt att berätta att ni är gravida – unika och roliga idéer du inte får missa!

Att plussa på stickan ger ett lyckorus som slår allt, och nästan lika stort är det att få berätta den stora nyheten för blivande mormor, morfar och farmor och farfar och alla andra som står er nära. Vill du som gravid kanske även överraska din partner genom att även berätta nyheten på ett kreativt sätt? Det finns massor av roliga och kreativa idéer på hur ni kan berätta att ni är gravida. Vi har listat våra 7 bästa tips i detta blogginlägg. Har du andra förslag? Lägg gärna en kommentar i detta inlägg!

1. Servera morgonkaffet i en magisk mugg med en stor överraskning!

Få den blivande pappan att vakna rejält genom att berätta att ni är gravida när ni äter er frukost. En magisk mugg är ett otroligt roligt sätt att berätta vilken nyhet som helst och framförallt en sådan stor nyhet som att ni är gravida.

Det som är magiskt med muggen är att den är helt svart utanpå tills du häller i varm vätska (såsom kaffe eller te) i den. Långsamt kommer då en bild fram på muggen. Ett otroligt roligt sätt att berätta att ni väntar barn på. Sätt ultraljudsbilden på muggen, eller en valfri text. ”Du ska bli pappa!” eller ”Hej pappa, vi ses i januari!”

Detta sätt fungerar så klart lika bra för att avslöja för blivande far- och morföräldrar med texten: ”Grattis du ska bli mormor” eller kanske ”Världens bästa farfar!”

2. När vinet får vänta med att hällas upp!

Detta är ett tips som fungerar på alla, från din egen partner till bästa kompisen eller era föräldrar. Bjud in till en myskväll hemma hos er. När det är dags att fylla på glasen så hämtar en av er vinflaskan där ni på flaskan har satt en egendesignad flasketikett med en ultraljudsbild och texten:

Får ej öppnas förrän januari 2022!

Eller också skapar ni personliga och graverade glas där det på den blivande mammans glas står:

OBS! Får ej fyllas på förrän januari 2022!

Det blir otroligt roligt för er att se hur lång tid det tar innan någon upptäcker det och hur länge ni klarar av att ha is i magen och inte avslöja det innan någon ser.

3. Bjud in till middag med en helt unik bordsplacering!

Bjud in familj och vänner på en middag och se till att ha en bordsplacering trots att det är en liten och avslappnad bjudning. Men istället för att skriva deras vanliga namn står det istället: Mormor Mona, Morfar Bengt och Moster Susanne på bordsplaceringen, ganska snabbt kommer de att förstå den stora nyheten att ni är gravida. Det finns flera sätt att göra en snygg och personlig bordsplacering. Gör det extra kul genom att bordsplaceringen även blir en giveaway genom att skapa personliga glasunderlägg som gästerna sedan får ta med sig hem, till exempel dessa med kork eller dessa runda i trä.

Tips: Andra sätt att skapa en personlig bordsplacering: Bilder i box, placeringskort, dekorationsklistermärken, bilder på lyxpapper.

4. Ge bort en babybody med en hälsning från bebisen!

Ge bort ett paket med en liten babybody i till blivande mormor och morfar eller farmor och farfar (eller någon annan som står er nära). Lägg i ett litet kort i paketet som säger:

Hej mormor och morfar! Vill ni vara snälla att förvara den här bodyn hos er. Det kan vara bra med en extra när jag kommer och hälsar på er. 
Vi ses i januari!

Tips: Det går även lika bra med till exempel en haklapp eller en babycape för härliga kvällsbad.

5. Låt gästerna själv bygga upp (eller bygga ihop) spänningen!

Bjud in till en myskväll och berätta att ni vill ha hjälp att bygga ihop ett pussel. Hur länge ni orkar vänta tills nyheten avslöjas bestämmer ni själv då ni kan skapa ett unikt fotopussel med allt från 24 till 500 bitar. Sätt ett foto där ni håller i en ultraljudsbild på pusslet. Ju mindre del av fotot som ultraljudsbilden upptar desto längre kommer det ta innan gästerna ser att det är ett avslöjande av att ni är gravida. Så kul och spännande!

6. Skicka ett vykort från bebisen

Bor ni långt ifrån familjen men vill ändå berätta att ni är gravida på ett kreativt och annorlunda sätt?
Skicka ett vykort från bebisen till hela släkten med texten: ”Vi ses i januari!”. På baksidan av kortet kan ni skriva en liten hälsning från bebisen.


Hej farmor och farfar!
Här kommer en liten hälsning från mig. Jag har själv inte hunnit se mig omkring ute i världen ännu, men mamma tar mig runt så jag har hört att det är väldigt bra där ute. Vi ses i januari!

7. Blivande storebror eller storasyster berättar med hjälp av en tröja

Väntar ni ert andra barn så är det otroligt mysigt att låta den blivande storebrodern eller storasystern berätta att ni är gravida. Tryck texten ”storebror” på en t-shirt eller tröja och bjud hem familj och vänner. Spännande att se vem som först förstår att ni avslöjat att ni är gravida!

Hur berättade ni att ni var gravida? Ge oss gärna era bästa tips i kommentarerna här nedan.

Läs också:
Present till nyfödd – 7 ursöta och personliga presenter till bebisen och föräldrarna!

Sofie är PR & Social Media Manager på smartphoto och ansvarar även för innehållet på smartblogg. Hon brinner för fotografering och att inspirera fler till att skapa med sina bilder. Har du tips om vad du vill att hon tar upp? Maila instagram@smartphoto.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.