Present till nyfödd – 7 ursöta och personliga presenter till bebisen och föräldrarna!

Present till nyfödd – 7 ursöta och personliga presenter till bebisen och föräldrarna!

Söker du efter present till nyfödd? Ska ni få eller har ni fått tillökning i familjen eller bland dina närmaste kompisar? Så roligt! Att fira en nyfödd bebis är det bästa som finns. Inte minst för att det är ett perfekt tillfälle att shoppa bebiskläder eller andra gulliga presenter. I det här blogginlägget delar vi med oss av våra 7 bästa presentidéer till en nyfödd som både är personliga och unika i sitt slag.

1. De allra första babybilderna i en vacker box!

Present till nyfödd

Har de blivande föräldrarna skickat dig bilder av den runda magen, förberedelser som de har gjort, bilder på det fina barnrummet och så vidare? Framkalla alla bilder genom att beställa bilder i box och ge som present. Då får du fina foton på fotopapper där du kan lägga till en bildtext på varje bild samt en fin ask. En underbar present att ge de blivande föräldrarna.

Tips: Fick du även den första bilden på bebisen skickad till dig? Framkalla även den och lägg med i boxen.

Vill du ge en ännu bättre present? Lägg med ett presentkort till föräldrarna så att de kan framkalla de allra första bilderna på bebisen efter deras hemkomst. Det kommer garanterat att bli uppskattat.

2. Tillökning i familjen – visa det med en namnskylt

namnskylt

Bebis på väg? Har din syster, bästa kompis eller någon annan i din närhet blivit en till i familjen? Som present till nyfödd kan du skapa en personlig namnskylt som inkluderar även den nya lilla familjemedlemmen. Eller skapa en namnskylt till barnrummet med barnets födelsedatum på. Skylten går också att använda som en väggdekoration med ett passande citat för småbarnsfamiljen, till exempel ”Tired parents and a happy kid lives here”.

3. En babybody med egen text

present till nyfödd - babybody

Ett perfekt tips på present till nyfödd är såklart bebiskläder. Men det blir lite roligare och du själv skapar en helt unik babybody. Denna babybody kan du sätta din personliga prägel på genom att lägga till foton, text eller en illustration. Välj en snygg design eller var kreativ och välj ”blank design” för att anpassa babybodyn ännu mer.

Några idéer för att skapa en personlig babybody:

 • Skriv bebisens födelsedatum tillsammans med en fin text:
  ”Totally adorable since 22.01.2021″
 • En komplimang till föräldrarna, till exempel:
  ”I have the best parents in the world!”
 • Ett rolig text som inkluderar dig själv:
  ”Om du tycker att jag är söt så skulle du se min moster”
 • En flirt med mormor eller farmor:
  ”Om mamma säger nej frågar jag bara mormor”
 • Ett citat från bebisen själv:
  ”Det är jag som bestämmer”
 • Skoja med pappan:
  ”Jag är beviset på att pappa inte bara spelar TV-spel”

4. Bevara den allra första bilden på bebisen

Fotoblock

Som present till föräldrar kan du skapa ett vackert fotoblock. Den allra första bilden på bebisen kommer alltid att vara väldigt speciell för föräldrarna. Ge dem fotot tryckt på ett akrylfotoblock som present för att fira den nya familjemedlemmen! Nu kan du dessutom även trycka foton på ett fotoblock i trä. En supertrevlig presentidé till bebisen.

5. En kudde till mamma och pappa

Kudde med tryck

En mjuk kudde är en väldigt bra sak att ha under den första tiden med bebisen. Exempelvis kan den med fördel användas för att stötta upp bebisen med, avlasta armen vid amning eller bara helt enkelt för att dekorera barnrummet med en vacker och personlig detalj. Smartphoto har olika former av kuddar – rektangulära, fyrkantiga och i form av ett hjärta. Välj ett vackert foto och en rolig färg eller design som passar ihop med barnkammarens interiör.

6. En mjuk badcape – för de första baden

Badcape

Ett annat tips på present till nyfödd är en mjuk babyhandduk med huva. Denna personliga babycape har en insida av mjuk bomull som är behaglig för ditt barns hud. Med badcapen blir barnet varm och torr på ett kick. Den mjuka huvan med en personlig detalj passar perfekt på barnets huvud. Och när bebisen blir större kan handduken enkelt förvandlas till en superhjältekappa!

7. Designa din egen haklapp och ge bort

Present till nyfödd - haklapp

En annan rolig och originell present till nyfödd är en haklapp med barnets namn och foto. Vad väljer du för bild och text till din? Denna haklapp är i mjukt tyg och är perfekt när det är dags för de första smakproverna, eller för att skydda kläderna när bebisen börjar få tänder och kan dregla mycket.

Har du egna presenttips? Dela med dig till oss!

Vilka är dina bästa presentidéer till en bebis? Vi är väldigt nyfikna på vad du har skapat som present inför bebisens födelse. Dela gärna med dig av dina bästa tips genom att kommentera detta blogginlägg eller genom att tagga oss på Instagram. Under #mysmartphoto finner du även vad andra har skapat av sina bilder.

Vill du ha ännu mer inspiration? Kolla in vår sida med massa presenttips till bebisen.

Följ oss för ännu fler tips, DIY och inspiration:

YOUTUBE
Instagram
Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *