7 tips – så skämmer du bort ditt husdjur på International Pet Day 😻!

7 tips – så skämmer du bort ditt husdjur på International Pet Day 😻!

Visste du om att den 11 april är det internationella husdjursdagen, eller International Pet Day. Dagen är skapad för att uppmärksamma alla husdjur som idag saknar ett hem. Men det är också en dag när vi kan passa på att skämma bort våra päls-älsklingar extra mycket. I detta blogginlägg har vi samlat 7 tips på hur du kan visa din kärlek till ditt husdjur lite extra den 11 april.

Varför firas internationella husdjursdagen?

Husdjursdagen grundades 2006 när djurskyddsarbetaren Colleen Page bestämde sig för att hon ville ha en speciell dag för att uppmärksamma den glädje som ett husdjur kan ge, men också för att sätta strålkastaren på alla husdjur som väntar på att få ett hem och en ägare att ge sin kärlek till. Antalet djur som omhändertas idag har minskat avsevärt genom åren, men det finns fortfarande en betydande andel djur som just i detta nu letar efter ett nytt hem. Funderar ni på att skaffa ett husdjur? Varför inte se om det finns någon som ni kan adoptera från ett djurhem?

Vilken dag är det International Pet Day?

Internationella husdjursdagen inträffar den 11 april och är inte att förväxla med World animal day som infaller den 4 oktober varje år. Vill du läsa mer om World animal day gör du det här. Det finns alltså två dagar som vi speciellt kan skämma bort våra husdjur. Fast vi tycker såklart att varje dag är en dag att visa extra uppskattning till våra pälsbarn!

1. En mysig plats att sova på

Uppdatera ditt husdjurs sovplats. Se till att din katt eller hund (eller annat husdjur) har en bra plats att sova på. Toppa bädden med en personlig kudde så blir det tydligt vem som sover där 🐶.

2. Ta en härlig långpromenad

Långa promenader är det bästa som (de flesta av) våra husdjur vet. Ägna dagen till att unna din hund en extra lång härlig promenad i favoritparken eller skogen. Vad passar bättre än en ny namnbricka som en present på International Pet Day!

3. Ge favoritmaten

Finns det något som ditt husdjur tycker är extra gott? Passa på att ge din hund, katt eller kanin en riktig delikatess på International Pet Day! Som pricken över i:et kan maten serveras i en helt ny och personlig matskål!

4. Visa kärlek med kel och gos

Alla djur är såklart olika och vissa föredrar att bli klappade och kelade med i timmar, medan för andra handlar kärlek och gos mer om att busa med sin matte eller husse. Oavsett vilket så är tanken densamma – ge kärlek.
Psst: Vill du också ha en sådan fin tröja som ovan? Du hittar den här.

5. Arrangera en fotografering av ditt husdjur

Husdjur är roliga, men också ganska utmanande att fotografera. Boka en dag med en fotograf som är van att fota djur och se till att föreviga din älskling som en tavla. Se alla möjligheter att skapa väggdekorationer av dina bilder på ditt husdjur här.

6. Piffa matplatsen

Gör det fint vid matplatsen för din hund eller katt samtidigt som du skyddar ditt golv mot det som spills. Dessa underlägg är i plast och väldigt lätta att torka och göra rena. Extra kul att du kan sätta ditt husdjurs bild eller namn på underlägget.

7. Glad matte och husse = glatt husdjur

Mår matte och husse bra så mår också husdjuret bra. Unna dig därför något speciellt till International Pet Day. Till exempel ett personligt mobilskal med en bild på ditt husdjur eller någon annan personlig fotoprodukt.

Vill du ha fler tips på personliga produkter till ditt husdjur så missa inte denna sidan där vi har samlat allt du behöver på ett ställe. Eller läs detta blogginlägg.

Har du skapat en personlig produkt från Smartphoto till ditt husdjur?
Använd #mysmartphoto för att dela med dig av vad du har skapat!

Följ oss för ännu fler tips, DIY och inspiration:

YOUTUBE
Instagram
Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *