Enkel guide till en minnesvärd och unik konfirmation!

Enkel guide till en minnesvärd och unik konfirmation!

Är du en av många föräldrar i Sverige som ska fira att ditt barn konfirmeras i år? Är det er första konfirmation eller har ni firat en konfirmand i familjen tidigare? Oavsett vilket så är konfirmationen en viktig händelse. Både för det som konfirmationen står för, men också för att det är en anledning till att fira och arrangera en konfirmation. Som förälder finns det mycket som ska förberedas. För att spara dig tid har vi satt ihop en enkel guide på hur du kan hålla en minnesvärd och unik konfirmation och samtidigt hålla dig inom din tänkta budget.

Innan konfirmationsfesten

Inbjudan till konfirmation

Konfirmationsinbjudan

Skapa en attraktiv och annorlunda inbjudan till konfirmationen med dina egna bilder på konfirmanden. De närmaste i familjen vet vanligtvis mycket väl att de kommer att få en inbjudan när det är några månader kvar till konfirmationen. Icke desto mindre ger en personlig konfirmationsinbjudan med ett foto alltid mottagarna glädje. Här hittar du vårt stora utbud av inbjudningar till konfirmationen.

Skapa enkelt din egen konfirmationsposter som välkomnar gästerna

Välkomnsposter konfirmation

Överraska både dina gäster och eventuellt också konfirmanden (eller dina föräldrar, om du arrangerar din egen konfirmation) och gör en välkomstposter till konfirmationsfesten. Designa enkelt din egen poster. Du väljer bara den design du vill ha och eventuellt en text. Vi tar hand om resten och levererar den till din adress. 

Gästbok till konfirmationen

Gästbok

En gästbok är perfekt för alla att lämna en personlig hälsning till konfirmanden. Smartphoto har gjort det enkelt att göra en gästbok till konfirmation av hög kvalitet, med en bild av konfirmanden som varar i många år utan att bilderna bleknar.

Visste du att: Det år man fyller fjorton får alla en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan står det för att du hör ihop med Gud genom dopet och att just du är värdefull och viktig. 

Under konfirmationen

Dagen har äntligen kommit. Konfirmationsceremonin är avklarad. Nu är det dags för konfirmationsfest eller mottagning. Duka borden fint till era gäster. Om du har slut på idéer till bordsdekorationer, har vi allt du behöver. Det gäller alltifrån konfirmationskort och menyer till flasketiketter.

Du kan kombinera det bästa av en gör-det-själv-konfirmation med att få oss att göra den stora delen av arbetet. Om du väljer bilder, motiv, färger, mönster och vad du tycker att konfirmationsbordet ska dekoreras med, ser vi till att det blir tryckt, utskrivet och levererat i god tid inför konfirmationsdagen. Vi vet att en dukning för konfirmationen kan vara svårt att få till och vi har många års erfarenhet av att leverera fina och personliga bordsdekorationer för konfirmationsfester i hela Sverige.

Bestickhållare till borden

bestickkuvert - bordsdekoration till konfirmation

En både praktisk och personlig detalj till ett festligt konfirmationsbord är en bestickhållare med en bild på. Då slipper du dessutom att tänka på hur du ska vika dina servetter. Istället kan du bara lägga besticken i bestickkuvertet. En bild av konfirmanden, eller bara text med konfirmandens namn, som du väljer klistras på bestickkuverteret och gör festen och konfirmationsbordet ännu mer personligt.

Efter konfirmationen

Tackkort för konfirmationen

En väl utförd konfirmation är över. Gästerna har gått därifrån, fulla av mat och minnen. Det är därför på sin plats för konfirmanden att tacka för deltagandet. Du kan välja mellan många olika tackkort som passar alla budgetar och behov.

En fotobok till konfirmanden med de bästa bilderna från dagen

Vi har alla en mapp på vår dator med hundratals, om inte tusentals, bilder från olika händelser som vi sällan tar fram och tittar på. Vi rekommenderar därför att du investerar i en fotobok för konfirmationen och ber gästerna att skicka sina favoritfoton via e-post, alternativt i tackkortet med en deadline. Samla de bästa bilderna och skapa en fotobok med bilder från konfirmationen. Genom att inkludera gästerna och deras bilder kan både konfirmanden och föräldrarna uppleva ögonblick från festen från gästernas perspektiv.

Vi hoppas nu att du fann denna guide användbar och att ni får en lyckad konfirmation.

Söker du ännu mer inspiration? Titta in på vår konfirmationssida som du hittar här.

♡ Smartphoto.se – Vi hjälper dig att göra vackra saker av dina bilder! ♡ ❤️

Följ oss för ännu fler tips, DIY och inspiration ❤️
YOUTUBE
Instagram
Facebook

Använd #mysmartphoto för att dela med dig av vad du har skapat!

Sofie är PR & Social Media Manager på smartphoto och ansvarar även för innehållet på smartblogg. Hon brinner för fotografering och att inspirera fler till att skapa med sina bilder. Har du tips om vad du vill att hon tar upp? Maila instagram@smartphoto.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.