World Animal day – så firar vi våra husdjur på bästa sätt!

World Animal day – så firar vi våra husdjur på bästa sätt!

Den fjärde oktober är en speciell dag för ditt husdjur och alla världens djur! Visste du om att vi då firar ”World animal day”? Detta är en dag som firas över hela världen för att påminna oss om vikten av djurens välmående och för att belysa djurens rättigheter. Har du ett husdjur hemma som har en alldeles särskild plats i ditt hjärta? Då är detta dagen du ska ge honom eller henne lite extra uppmärksamhet och kärlek. För att fira World Animal Day – eller också bara för att fira din hunds, katt, kanins, häst eller hamsters födelsedag – har jag satt ihop några roliga idéer på personliga inredningsdetaljer där ditt husdjur spelar en viktig roll!

Ditt husdjur välkomnar glatt vid dörren!

Har du också en hund som i full fart springer till dörren så fort dörrklockan ringer, för att sedan ge din gäst ett stort, svansviftande välkomnande? Kanske är det så att din gäst inte alltid förstår vad din lurviga vän försöker säga, eller ens vad han eller hon bör göra när en hund kommer rusande i full fart?

Mitt första tips är att du kan placera en dörrmatta utanför dörren med en text som säger just det din hund vill säga när den kommer springande.

Här är några exempel på vad du kan skriva på din dörrmatta:

Stig in med rena fötter,
och jag kommer att älska dig direkt.

Om du blir rädd för mig,
tveka inte att tillkalla min chef.

Min dörrmatta
är din dörrmatta.

Låt oss leka, Lår oss leka, låt oss leka!
Åh just det … Välkommen!
Vill du leka?

Här vaktar vi – skylt för varna för farliga husdjur (med en twist)

Å andra sidan, om du vill skrämma bort inbrottstjuvar kan du sätta upp en namnskylt i fönstret, på dörren eller på grinden. För att få förbipasserande ute på gatan att dra på smilbanden, kan du välja att inkludera ett gulligt foto av din katt, minihund eller hamster istället för en bild på en stor respektingivande hund, som en liten twist. 🙂

Ditt husdjur på en Canvas

– familjecanvas där alla är med

Ett husdjur är en familjemedlem. Han/hon är oersättlig och ska självklart även inkluderas i familjeporträttet. Här är en idé för att göra ett unikt porträtt: leta upp ett fotografi av ditt husdjur, som tittar åt ett håll, och ett separat fotografi av alla familjemedlemmar som tittar åt andra hållet. Kombinera sedan dessa fotografier på en canvaskollage enligt exemplet ovan. Snyggt!

Ditt husdjur i panoramaformat

Djur är så vackra och ditt husdjur är garanterat den vackraste av alla. Låt ditt husdjur få en egen tavla!  Välj till exempel ett panoramaformat som du hittar under kategorin väggdekorationer på smartphoto.se och lägg till ett fotografi av ditt husdjur när det springer fritt ute i naturen. Placera inte kaninen, katten eller hönan precis i mitten av bilden, utan se till att ditt husdjur antingen hamnar lite till höger eller vänster i tavlan. Det ger en effekt till tavlan och naturen i sig får också ta plats. Testa gärna att trycka din bild på ett annorlunda material för att få en originell effekt, till exempel kan du beställa din bild på borstat stål.

Packa en egen mini ”resväska” till ditt husdjur

Det somliga skulle använda som makeup-väska kan bli en perfekt liten ”resväska” till ditt husdjur. Använd den som ett första hjälpen kit eller som ett smidigt sätt att ta med små saker till ditt husdjur som:

 • Pincett för fästingborttagning
 • Munkorg
 • Loppmedel
 • Koppel
 • Husdjurspass
 • Kontaktinformation till veterinär
 • Bajspåsar
 • Godis
 • Kloklippare

Skapa en personlig matskål och namnbricka till ditt husdjur

På smartphoto har vi också produkter för husdjur. Exempelvis en personlig matskål eller namnbrickan till husdjur.
Vill du ha några tips på gulliga citat att sätta på matskålen? Här kommer några förslag:

 • Som en boss – Ge mig mer!
 • Var det allt?
 • Frukost – lunch – middag
 • Blir det någon efterrätt?
 • Var snäll och fyll mig med mat nu!

En nyckelring till dig själv med bild på ditt husdjur

Det är trots allt dina små lurviga älsklingar som håller nyckeln till ditt hjärta som ingen annan! Så varför inte skapa en nyckelring med en bild på din hund, katt eller häst.

Smartphoto har nyligen utökat sitt sortiment med 3D nyckelringar. Det är ett elegant sätt att visa upp ditt älskade husdjur på en nyckelring,  eller hängande i backspegeln eller till att fästa på en ryggsäck.

Hundens tassavtryck

Som en signatur på kort …

Som en given familjemedlem, bör givetvis din hund eller kissekatts tassavtryck finns med på dina inbjudningskort eller hälsningskort. Men hur löser du det på bästa sätt utan att behöva doppa tassen i bläck. Jo, ta med dig din kamera på en regnig dag och ta helt enkelt ett foto av ett lerigt tassavtryck. Sedan skapar du klistermärken av fotot som du kan använda på dina julkort, födelsemeddelanden eller semestervykort.

… Eller på en berlock

Den sanna djurvän kan ta det hela ett steg eller en ”tass” längre. Sätt ett fotografi av tassavtrycket på berlocken (silverfärgat eller guldfärgat allergivänligt rostfritt stål) så kan du alltid bära din bästa vän nära ditt hjärta.

Använd alla tips eller plocka ut din favorit och visa ditt husdjur den uppskattning som din trogne vän förtjänar på World Animal Day!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *