DIY VIDEO – Så gör du en modern fotokalender!

DIY VIDEO – Så gör du en modern fotokalender!

Skapa enkelt en fotokalender av dina bilder. Detta DIY-tips är perfekt för dig som vill piffa upp hemmakontoret, hallen eller kanske köket! Denna moderna och stilrena skrivbordskalender är både snygg och enkel att göra. Siffrorna kan du dessutom återanvända från år till år. Läs vår enkla steg-för-steg-guide eller se DIY-videon för att veta hur du gör. 🤗

Detta behöver du för att skapa din fotokalender:

Video - Fotokalender med egna bilder
 • Kalender/månadsbilder – produkt fotokalender i träblock
  – Välj produkten ”fler bilder till trähållaren”
 • Datum/siffror – produkt Bilder på lyxpapper format stående
  Gratis mall för siffrorna för dig att ladda ner
 • Träskivor (i tunn plywood, 2 bitar)
 • Limpistol
 • Borrmaskin
 • Metallringar
 • Håltång

Så här gör du:

1. Borra tre hål i träskivan

Börja med att se till att du har två bitar plywood. Storleken på skivorna avgör du utifrån bredden på bilderna och hur mycket marginal och synligt trä du önskar. Därefter lägger du ut din kalenderöversikt och två siffror bredvid varandra för att se var dina hål ska vara. Markera med en blyertspenna och borra sedan tre hål i din träskiva.

2. Fäst metallringarna

Video - Fotokalender med egna bilder

Vidare tar du nu fram dina tre metallringar och fäster en ring i varje hål. Vi valde att använda oss av metallringar eller ringklämmor, som de också kallas. Men du kan lika gärna använda dig av skruvkrokar eller mindre spik. Tänk bara på att det ska hålla för 12 månadsbilder och 10 bilder för datumen (siffrorna 0-9) på varje krok/ring.

3. Limma ihop träskivorna

Video - Fotokalender med egna bilder

I nästa steg ska du limma fast den mindre träskivan i underkant på den större så att den bildar foten eller basen till din fotokalender. Använd dig gärna av en limpistol för att det verkligen ska hålla. Tryck till skivan ordentligt och håll fast den i stående position tills limmet helt har stelnat.

4. Gör ett hål i bilderna

Video - Fotokalender med egna bilder

Ta nu upp din håltång och gör ett hål i mitten av varje bilds överkant (både för månadsöversikt och för siffrorna). Tips är att använda en bild som mall så att hålet hamnar på samma plats på varje kort. Det kommer att göra så att bilderna hänger rakt och snyggt på varandra när din fotokalender är klar.

5. Häng upp dina bilder

Video - Fotokalender med egna bilder

Nu kommer vi till det roligaste steget i detta DIY, nämligen att hänga upp bilderna och se det färdiga resultatet av din fotokalender. Häng dina månadsbilder längst till vänster. Sedan har du datumen till höger. Mittenbilderna är tiotalet på datumen, så där hänger du siffrorna 0-3 och allra längst till höger är entalen, och här behöver du siffrorna 0-9. Därav finns siffrorna 0-3 dubbelt upp, när du laddar hem mallen för dina siffror. Så tänk på att framkalla samtliga siffror i mappen du laddar hem som bilder på lyxpapper för att din fotokalender ska bli komplett.

Nu är din fotokalender färdig att njutas av. Det bästa är att denna fotokalender kan du använda år efter år! Det enda du behöver byta ut är månadsbilderna. Visst blev den fin? Passar perfekt i hemmakontoret.

Andra sätt att skapa en fotokalender!

Avslutningsvis, till dig som älskar fotokalendrar och vill ha flera varianter! Eller om du helt enkelt inte har tid att göra denna snygga DIY-fotokalendern. Inga problem, det finns massor av färdigdesignade fotokalendrar på Smartphoto.se, bara för dig att ladda upp dina bilder och sätta igång att skapa direkt online. Här är våra bästa tips:

Video - Fotokalender med egna bilder

Väggkalender

Vårt första tips är en riktig julklappsfavorit – vår väggkalender med foto. Den finns i flera olika format och storlekar. Den vi visar på bilden är storsäljaren väggkalender A4. Här hittar du alla väggkalendrar.

Video - Fotokalender med egna bilder

Familjekalender

Därefter har vi Familjekalendern, den bästa fotokalendern när det kommer till att hålla ordning på alla familjemedlemmars aktiviteter. Du skapar en kolumn per familjemedlem (välj mellan 3-5 kolumner) och sedan skriver du enkelt in det som gäller respektive dag för respektive familjemedlem.

Video - Fotokalender med egna bilder

Bordkalender

Avslutningsvis vill vi tipsa om denna snygga fotokalender. Vill du ha en kalender som kan stå på en byrå, skrivbord eller en hylla? Då är en bordskalender med spiral det du söker. Denna fotokalender finns i två storlekar och du hittar dem här.

Vill du se hela Smartphotos stora utbud av fotokalendrar är det bara att titta in på denna sida. Här har vi samlat alla fotokalendrar och agendor som du kan skapa med hjälp av dina bilder.

Lycka till med din DIY-kalender och glöm inte att fota av din fotokalender och tagga @smartphotose och använd gärna #mysmartphoto. Vi älskar att se det ni skapar med era foton!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *