VIDEO DIY – SĂ„ gör du julpynt med foto – en julgran full av minnen 🎄

VIDEO DIY – SĂ„ gör du julpynt med foto – en julgran full av minnen 🎄

Det Ă€r dags att julpyssla med oss igen! Denna gĂ„ng pysslar vi dessa ursöta julgransdekorationer av trĂ€klossar, lim och sĂ„ foton sĂ„klart! Ett superenkelt julpynts-DIY för hela familjen. Vi ger dig dessutom andra tips pĂ„ hur lĂ€tt du kan skapa annat julpynt för att fĂ„ en julgran full av minnen 🎄. Se DIY-videon nedan eller följ vĂ„r steg-för-steg-guide hĂ€r i bloggen.

Du behöver:

SÄ hÀr gör du:

1. Klipp ut bilderna

För att skapa detta julpynt börjar du med att klippa ut varje enskild bild frÄn fotoremsorna. Du kan exempelvis anvÀnda dig av trÀklossar i storlek 45x45x45 mm, vilket gör att bilderna frÄn en fotoremsa passar nÀstan perfekt. Du kommer dock att behöva klippa lite i sjÀlva bilden. VÄrt tips Àr att du provar dig fram och klipper lite i taget för bÀsta resultat.

2. Limma fast bilderna pÄ trÀklossen

Vidare till nÀsta steg dÀr du limmar fast dina bilder pÄ trÀklossen. Vi anvÀnde oss av ett multi-lim som passar de flesta ytor. TÀnk pÄ att lÄta det torka ordentligt innan du gÄr vidare till nÀsta steg. Nu börjar ditt julpynt ta form!

3. LÀgg pÄ ett lager lack

DÀrefter Àr det dags att lÀgga pÄ ett lager med decoupagelack. Detta för att ditt foto ska fÄ ett skyddande lager samt att det sitter bÀttre fast pÄ trÀklossen för ett mer hÄllbart julpynt. MÄla med mjuk pensel och lÄt det torka i ca 2 timmar. Lacket Àr vitt nÀr du lÀgger pÄ det men blir genomskinligt nÀr det torkat.

4. Skruva fast skruvögla

Nu ska du fÀsta den skruvögla som du sedan anvÀnder för att fÀsta ditt snöre i sÄ att trÀklossen kan hÀngas i granen. Skruvöglan Àr vÀldigt lÀtt att skruva i och kan göras för hand, men det underlÀttar att trÀ i en skruvmejsel i öglan sÄ att du fÄr ett bÀttre grepp.

5. FÀst snöre i öglan

Avslutningsvis fÀster du ett valfritt snöre/band i skruvöglan. Vi valde ett band i lÀder för att fÄ en rustik kÀnsla. Men du kan anvÀnda dig av vilken typ av snöre som helst sÄ lÀnge det gÄr att knyta utan att knuten glider upp. Sedan Àr det bara att hÀnga upp ditt nya fina julpynt i granen och vÀnta pÄ att tomten ska komma.

Andra sÀtt att pynta granen med dina bilder!

Retrobilder

Avslutningsvis kommer hÀr fler tips pÄ fina och personliga julpynt. Framkalla dina foton som retrobilder. Gör ett hÄl i fotot med en hÄltÄng eller ett hÄlslag. FÀst sedan ett band i hÄlet och hÀng upp fotot i din julgran. Ett enkelt och snyggt julpynt!

Julgranskulor med foto

NÀsta tips Àr att skapa en traditionell julgranskula med en personlig touch. SÀljs i set med tvÄ vita keramiska kulor med separata klistermÀrken med dina valda foton.

Julgransdekoration i trÀ

HÀr kommer vÄrt sista tips i detta blogginlÀgg. Detta Àr ett set med 4 julgransdekorationer i trÀ. VÀlj mellan formen cirkel eller sexhörning. Du kan lÀgga till bÄde egen text och foto pÄ dina julgransdekorationer.

Vill du se mer tips pÄ julpyssel? Följ gÀrna vÄr youtube-kanal och prenumerera sÄklart pÄ bloggen.

Vi blir vÀldigt glada om du delar med dig av det du har pysslat med dina foton. Tagga oss gÀrna pÄ instagram @smartphotose eller anvÀnd #mysmartphoto.

Lycka till med pysslandet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *