VIDEO DIY – Så gör du julpynt med foto – en julgran full av minnen 🎄

VIDEO DIY – Så gör du julpynt med foto – en julgran full av minnen 🎄

Det är dags att julpyssla med oss igen! Denna gång pysslar vi dessa ursöta julgransdekorationer av träklossar, lim och så foton såklart! Ett superenkelt julpynts-DIY för hela familjen. Vi ger dig dessutom andra tips på hur lätt du kan skapa annat julpynt för att få en julgran full av minnen 🎄. Se DIY-videon nedan eller följ vår steg-för-steg-guide här i bloggen.

Du behöver:

Så här gör du:

1. Klipp ut bilderna

För att skapa detta julpynt börjar du med att klippa ut varje enskild bild från fotoremsorna. Du kan exempelvis använda dig av träklossar i storlek 45x45x45 mm, vilket gör att bilderna från en fotoremsa passar nästan perfekt. Du kommer dock att behöva klippa lite i själva bilden. Vårt tips är att du provar dig fram och klipper lite i taget för bästa resultat.

2. Limma fast bilderna på träklossen

Vidare till nästa steg där du limmar fast dina bilder på träklossen. Vi använde oss av ett multi-lim som passar de flesta ytor. Tänk på att låta det torka ordentligt innan du går vidare till nästa steg. Nu börjar ditt julpynt ta form!

3. Lägg på ett lager lack

Därefter är det dags att lägga på ett lager med decoupagelack. Detta för att ditt foto ska få ett skyddande lager samt att det sitter bättre fast på träklossen för ett mer hållbart julpynt. Måla med mjuk pensel och låt det torka i ca 2 timmar. Lacket är vitt när du lägger på det men blir genomskinligt när det torkat.

4. Skruva fast skruvögla

Nu ska du fästa den skruvögla som du sedan använder för att fästa ditt snöre i så att träklossen kan hängas i granen. Skruvöglan är väldigt lätt att skruva i och kan göras för hand, men det underlättar att trä i en skruvmejsel i öglan så att du får ett bättre grepp.

5. Fäst snöre i öglan

Avslutningsvis fäster du ett valfritt snöre/band i skruvöglan. Vi valde ett band i läder för att få en rustik känsla. Men du kan använda dig av vilken typ av snöre som helst så länge det går att knyta utan att knuten glider upp. Sedan är det bara att hänga upp ditt nya fina julpynt i granen och vänta på att tomten ska komma.

Andra sätt att pynta granen med dina bilder!

Retrobilder

Avslutningsvis kommer här fler tips på fina och personliga julpynt. Framkalla dina foton som retrobilder. Gör ett hål i fotot med en håltång eller ett hålslag. Fäst sedan ett band i hålet och häng upp fotot i din julgran. Ett enkelt och snyggt julpynt!

Julgranskulor med foto

Nästa tips är att skapa en traditionell julgranskula med en personlig touch. Säljs i set med två vita keramiska kulor med separata klistermärken med dina valda foton.

Julgransdekoration i trä

Här kommer vårt sista tips i detta blogginlägg. Detta är ett set med 4 julgransdekorationer i trä. Välj mellan formen cirkel eller sexhörning. Du kan lägga till både egen text och foto på dina julgransdekorationer.

Vill du se mer tips på julpyssel? Följ gärna vår youtube-kanal och prenumerera såklart på bloggen.

Vi blir väldigt glada om du delar med dig av det du har pysslat med dina foton. Tagga oss gärna på instagram @smartphotose eller använd #mysmartphoto.

Lycka till med pysslandet!

Sofie är PR & Social Media Manager på smartphoto och ansvarar även för innehållet på smartblogg. Hon brinner för fotografering och att inspirera fler till att skapa med sina bilder. Har du tips om vad du vill att hon tar upp? Maila instagram@smartphoto.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.