🗓️ DIY VIDEO – Så skapar du en personlig kalender med dina bilder!

🗓️ DIY VIDEO – Så skapar du en personlig kalender med dina bilder!

Att skapa en personlig kalender med dina bilder är både roligt och enkelt! I denna #smartphotodiy video visar vi, inte bara hur otroligt enkelt det är och hur snabbt det går att skapa, utan även alla möjligheter som finns med Smartphotos fotokalendrar. Visste du till exempel att du kan lägga till dina egna händelser som födelsedagar och andra viktiga datum som sedan förtrycks i din kalender? Dessutom sparas dina händelser på ditt Smartphotokonto till nästkommande år. Se vår #smartphotodiy video här nedan eller följ vår enkla steg-för-steg-guide för att veta hur du skapar din egen fotokalender!

Vare sig det är första gången som du ska skapa en personlig kalender av dina bilder, eller om du redan har vanan inne, så kommer detta inlägg definitivt att ge dig de matnyttiga tips som du behöver för att snabbt och enkelt skapa en fotokalender.

Hos Smartphoto hittar du flera typer och varianter av personliga kalendrar, från traditionella väggkalendrar till agendor och årsöversikter. Men den gemensamma nämnaren för dem alla är att du på olika sätt kan göra dem personliga och anpassade efter just dina önskemål och behov. Nedan listar vi våra favoriter.

1. Skapa en personlig kalender. Välj rätt kalender för dina behov:

  • Väggkalender A4 – kalender som visas i filmen
  • Väggkalender A3 – en större variant för dig som vill njuta av härligt stora bilder
  • Familjekalender – en kolumn per familjemedlem – perfekt för att hålla koll på vardagsaktiviteterna
  • Bordskalendrar – lika mycket en snygg detalj på skrivbordet som en praktisk hjälpreda
  • Agendor – för dig på språng som föredrar den analoga kalendern (vi är många som gör det, så inget att skämmas över)
  • Kalender med årsvy – ger dig en snabb överblick över hela året

Du hittar hela Smartphotos utbud av fotokalendrar här. När du hittat din favorit och valt en design som du tycker om börjar det roliga, att göra kalendern till din!

2. Välj din startmånad

Vår kanske absoluta favoritfunktion. För vem säger egentligen att ditt planeringsår måste börja med januari? När du skapar en personlig kalender hos Smartphoto kan du därför helt fritt välja vilken månad just din kalender ska börja med. Så vill du börja med september så gör du det! Vi dömer ingen 😉. I Smartphotos editor väljer du i menyn till höger i bild alternativet: ”Välj startmånad”, en drop down meny öppnar sig och du klickar på den månad som du vill att din kalender ska starta med. Så enkelt är det!

3. En personlig kalender – byt design och färg när du vill!

Du väljer vilken design du vill ha på din personliga kalender som steg 1, men vem säger att du inte kan ångra dig! Inte vi på Smartphoto i alla fall. Därför kan du när som helst under tiden du arbetar med din kalender byta till en annan design. Gå till menyn till vänster och välj ”design” så kommer alla designalternativ upp.
OBS: Tänk på att dina placerade bilder kan komma att flytta sig om du byter design, då den nya designen kanske inte har samma val när det till exempel kommer till hur många bilder du kan ha per sida. Kolla därför alltid igenom hela din kalender om du byter design. Och även i en designmall kan du göra egna justeringar. Till exempel kan du ha olika bakgrundsfärg på olika sidor. Du hittar alla bakgrundsfärger i menyn till vänster under just ”bakgrund”.

4. Fyll med dina bilder + text

Nu börjar det roliga. Nu är det dags att fylla din kalender med dina favoritbilder. För vissa designs kan du också lägga till en egen liten text/rubrik till varje månad.

5. Välj antal bilder per sida till din personliga kalender

Det behöver inte bara vara en bild per månad, utan du kan själv bestämma hur många bilder du vill ha med på varje sida. Det gör du i menyn till vänster och ”layout”. Då får du alla tillgängliga val för just den designen du har valt. Tänk på att layout-alternativen kan skilja sig mellan de olika design-typerna, alla alternativ finns inte för alla designs.

6. Lägg till viktiga händelser i din kalender

En nyhet i Smartphotos kalendrar är att du kan lägga till egna händelser och event som sedan trycks i din kalender. Du kan lägga till en egen lista med viktiga datum. Detta gör du genom att i editorn trycka på den gula knappen ”händelser”. Då öppnar sig ett nytt fönster som en ”pop-up”. Där får du upp en lista som du sedan kan lägga till och namnge dina händelser i. Du har även möjlighet att göra händelserna aktiva eller inaktiva. Om du till exempel skapar flera kalendrar och inte vill ha alla händelser i samtliga kalendrar, då stänger du av utvalda händelser med ett enkelt knapptryck. I denna pop-up kan du också välja att avaktivera helgdagar och flaggdagar om du föredrar en kalender utan dessa dagar tryckta.

Lycka till med att skapa dina personliga kalendrar!

Visa oss gärna vad du skapar!

Vill du se mer tips på roliga och enkla pyssel? Följ gärna vår youtube-kanal och prenumerera såklart på bloggen.

Vi blir väldigt glada om du delar med dig av det du har pysslat med dina foton. Tagga oss gärna på Instagram @smartphotose eller använd #mysmartphoto.

Lycka till med pysslandet!

Läs även:

DIY VIDEO – Så gör du en modern fotokalender!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *