🎄 Skapa juliga fotoprodukter av dina illustrationer 🎨 – Kreativa Karin tipsar!

🎄 Skapa juliga fotoprodukter av dina illustrationer 🎨 – Kreativa Karin tipsar!

Vår kompis @kreativakarin är en mästare på att skapa fotoprodukter. Det som är extra spännande med Karin är att hon sällan använder sig av just fotografier, utan istället väljer att trycka illustrationer eller mönster på Smartphotos fotoprodukter. För visst är det fotoprodukter som du hittar på Smartphoto.se, men vad du väljer att trycka på produkterna är det bara din kreativitet som sätter gränser för. Genom åren har Karin tryckt sina färgsprakande illustrationer på allt från muggar till mobilskal, kuddar och mycket mer. Vi gissar att det inte bara är vi som är nyfikna på hur hon går tillväga när hon skapar. Vi gjorde därför en liten kort intervju med Karin, för att höra hur det går till och vad du bör tänka på om du vill göra egna illustrationer. Hoppas att du tar steget till att skapa egna illustrationer du med!

Hej Karin, hur är det med dig?

– Jag mår fint och ser fram emot en spännande höst och allt julpyssel som snart står för dörren!

Har du något spännande på gång nu inför julen?

– Jag tror att workshopsen kommer att komma igång på riktigt igen, många är sugna på att komma ut och träffas och vara kreativa. Jag har ett roligt samarbete med er på Smartphoto där jag bland annat ska hålla i en mysig julpyssellive på Instagram som alla är välkomna att kika på.

Nu har du samarbetat med oss i väldigt många år 😊
Vad tycker du är det bästa med Smartphoto och vårt sortiment?

– Jag älskar att göra personliga och kreativa gåvor och funktionella prylar, att det är så lätt att själv välja och anpassa färger och design och att det ständigt kommer spännande nyheter in i sortimentet.

Vad kul att höra! Vilken är din favoritprodukt av alla fantastiska saker som du har skapat?

– Oj, vad svårt, det finns så många! Men jag tror att de stora tygväskorna/shoppingkassarna är min absoluta favorit, de använder jag varje dag! Vi har en till badkläder på sommaren, en till jobbet och vi använder dem även när vi handlar. De är bekväma att bära, rymmer mycket och har en stabil och bra botten.

Shoppingkasse med somriga illustrationer av Kreativa Karin

Bland årets nyheter – vilken produkt är du mest nyfiken på att testa?

Jag älskar julen och adventskalendrar, så chokladkalendern med bild tycker jag är riktigt fin, nästan för fin för att äta 😊, och blir en perfekt gåva till nära och kära! Tyvärr har jag inget husdjur men det finns många roliga nyheter till hundar också!

Många som tänker på Smartphoto tänker på att framkalla sina bilder. Men du är expert på att skapa personliga produkter där du inte alltid utgår från ett fotografi. Vad gillar du mest att trycka på produkterna?

– Jag är ju lite av en DIY-nörd 🙈 och gillar att göra saker från scratch, så allt där man kan skapa och påverka själv älskar jag. Man kan ju trycka bilder som man skapat i ett datorprogram, en app eller en riktig teckning!

Kreativa Karin och dottern Lenas illustrationer tryckt på kudde

Ja, precis! Och just illustrationer är ju något som både du och din dotter Lena är fantastiska på att göra. Men hur skapar ni era illustrationer?

– Det finns en superbra ritapp till plattor som heter Pro Create, den kostar en slant att ladda ner men är så värt det, möjligheterna är oändliga och den är lätt att lära sig. Jag och min dotter ritar ofta på den och gör egna kalkeringar av foton eller skapar fritt.

Om någon som nu läser detta blir sugen på att testa att göra egna illustrationer, vad är ditt bästa tips till den personen?

– Använd en platta så får du större rityta och en penna med smal spets, då blir det som att måla och skissa på riktigt. Vi brukar börja med de svarta konturerna och skapa ett nytt lager och lägga under, då kan man färglägga precis som vanligt.

Vill man kalkera ett objekt, ett foto eller en bild som man hittat på nätet kan man sänka opaciteten så att bilden blir ljusare, så lägger man ett nytt lager ovanpå och kalkerar eller målar uppepå. Ett tips är att lägga varje liten detalj i bilden i ett nytt lager så kan man flytta runt objekten efteråt om man vill ändra. Testa olika penslar, pennor och målartekniker, det är superkul!

Gillar du som vi att inspireras @kreativakarin då ska du (om du inte redan gör) följa både Karin och Smartphoto.se på Instagram. Redan i mitten på november kommer nästa samarbete mellan Smartphoto och Kreativa Karin och den 2 december kl 18.00 kan du vara med och julpyssla live med Kreativa Karin på Smartphoto.se på Instagram. Hon kommer bland annat att visa hur du snyggast slår in gå-bort-presenter till julens alla bjudningar.

Läs mer om Kreativa Karin:

Skapa sommarpresenter med Kreativa Karin – gratis illustrationer att ladda hem!

Sommarpyssel DIY – Kreativa Karin pysslar ihop en spelväska med personliga spel!

7 festtips från Kreativa Karin – så fixar du ett party som blir en succé!

Kreativa Karin pysselkalender – personlig planering med familjen i fokus!

Kreativa Karins barnrum – så skapar du personligt och lekfullt till barnrummet

Sofie är PR & Social Media Manager på smartphoto och ansvarar även för innehållet på smartblogg. Hon brinner för fotografering och att inspirera fler till att skapa med sina bilder. Har du tips om vad du vill att hon tar upp? Maila instagram@smartphoto.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.