🎄 Skapa juliga fotoprodukter av dina illustrationer 🎹 – Kreativa Karin tipsar!

🎄 Skapa juliga fotoprodukter av dina illustrationer 🎹 – Kreativa Karin tipsar!

VÄr kompis @kreativakarin Àr en mÀstare pÄ att skapa fotoprodukter. Det som Àr extra spÀnnande med Karin Àr att hon sÀllan anvÀnder sig av just fotografier, utan istÀllet vÀljer att trycka illustrationer eller mönster pÄ Smartphotos fotoprodukter. För visst Àr det fotoprodukter som du hittar pÄ Smartphoto.se, men vad du vÀljer att trycka pÄ produkterna Àr det bara din kreativitet som sÀtter grÀnser för. Genom Ären har Karin tryckt sina fÀrgsprakande illustrationer pÄ allt frÄn muggar till mobilskal, kuddar och mycket mer. Vi gissar att det inte bara Àr vi som Àr nyfikna pÄ hur hon gÄr tillvÀga nÀr hon skapar. Vi gjorde dÀrför en liten kort intervju med Karin, för att höra hur det gÄr till och vad du bör tÀnka pÄ om du vill göra egna illustrationer. Hoppas att du tar steget till att skapa egna illustrationer du med!

Hej Karin, hur Àr det med dig?

– Jag mĂ„r fint och ser fram emot en spĂ€nnande höst och allt julpyssel som snart stĂ„r för dörren!

Har du nĂ„got spĂ€nnande pĂ„ gĂ„ng nu inför julen?

– Jag tror att workshopsen kommer att komma igĂ„ng pĂ„ riktigt igen, mĂ„nga Ă€r sugna pĂ„ att komma ut och trĂ€ffas och vara kreativa. Jag har ett roligt samarbete med er pĂ„ Smartphoto dĂ€r jag bland annat ska hĂ„lla i en mysig julpyssellive pĂ„ Instagram som alla Ă€r vĂ€lkomna att kika pĂ„.

Nu har du samarbetat med oss i vĂ€ldigt mĂ„nga Ă„r 😊
Vad tycker du Àr det bÀsta med Smartphoto och vÄrt sortiment?

– Jag Ă€lskar att göra personliga och kreativa gĂ„vor och funktionella prylar, att det Ă€r sĂ„ lĂ€tt att sjĂ€lv vĂ€lja och anpassa fĂ€rger och design och att det stĂ€ndigt kommer spĂ€nnande nyheter in i sortimentet.

Vad kul att höra! Vilken Àr din favoritprodukt av alla fantastiska saker som du har skapat?

– Oj, vad svĂ„rt, det finns sĂ„ mĂ„nga! Men jag tror att de stora tygvĂ€skorna/shoppingkassarna Ă€r min absoluta favorit, de anvĂ€nder jag varje dag! Vi har en till badklĂ€der pĂ„ sommaren, en till jobbet och vi anvĂ€nder dem Ă€ven nĂ€r vi handlar. De Ă€r bekvĂ€ma att bĂ€ra, rymmer mycket och har en stabil och bra botten.

Shoppingkasse med somriga illustrationer av Kreativa Karin

Bland Ă„rets nyheter – vilken produkt Ă€r du mest nyfiken pĂ„ att testa?

Jag Ă€lskar julen och adventskalendrar, sĂ„ chokladkalendern med bild tycker jag Ă€r riktigt fin, nĂ€stan för fin för att Ă€ta 😊, och blir en perfekt gĂ„va till nĂ€ra och kĂ€ra! TyvĂ€rr har jag inget husdjur men det finns mĂ„nga roliga nyheter till hundar ocksĂ„!

MÄnga som tÀnker pÄ Smartphoto tÀnker pÄ att framkalla sina bilder. Men du Àr expert pÄ att skapa personliga produkter dÀr du inte alltid utgÄr frÄn ett fotografi. Vad gillar du mest att trycka pÄ produkterna?

– Jag Ă€r ju lite av en DIY-nörd 🙈 och gillar att göra saker frĂ„n scratch, sĂ„ allt dĂ€r man kan skapa och pĂ„verka sjĂ€lv Ă€lskar jag. Man kan ju trycka bilder som man skapat i ett datorprogram, en app eller en riktig teckning!

Kreativa Karin och dottern Lenas illustrationer tryckt pÄ kudde

Ja, precis! Och just illustrationer Àr ju nÄgot som bÄde du och din dotter Lena Àr fantastiska pÄ att göra. Men hur skapar ni era illustrationer?

– Det finns en superbra ritapp till plattor som heter Pro Create, den kostar en slant att ladda ner men Ă€r sĂ„ vĂ€rt det, möjligheterna Ă€r oĂ€ndliga och den Ă€r lĂ€tt att lĂ€ra sig. Jag och min dotter ritar ofta pĂ„ den och gör egna kalkeringar av foton eller skapar fritt.

Om nÄgon som nu lÀser detta blir sugen pÄ att testa att göra egna illustrationer, vad Àr ditt bÀsta tips till den personen?

– AnvĂ€nd en platta sĂ„ fĂ„r du större rityta och en penna med smal spets, dĂ„ blir det som att mĂ„la och skissa pĂ„ riktigt. Vi brukar börja med de svarta konturerna och skapa ett nytt lager och lĂ€gga under, dĂ„ kan man fĂ€rglĂ€gga precis som vanligt.

Vill man kalkera ett objekt, ett foto eller en bild som man hittat pÄ nÀtet kan man sÀnka opaciteten sÄ att bilden blir ljusare, sÄ lÀgger man ett nytt lager ovanpÄ och kalkerar eller mÄlar uppepÄ. Ett tips Àr att lÀgga varje liten detalj i bilden i ett nytt lager sÄ kan man flytta runt objekten efterÄt om man vill Àndra. Testa olika penslar, pennor och mÄlartekniker, det Àr superkul!

Gillar du som vi att inspireras @kreativakarin dÄ ska du (om du inte redan gör) följa bÄde Karin och Smartphoto.se pÄ Instagram. Redan i mitten pÄ november kommer nÀsta samarbete mellan Smartphoto och Kreativa Karin och den 2 december kl 18.00 kan du vara med och julpyssla live med Kreativa Karin pÄ Smartphoto.se pÄ Instagram. Hon kommer bland annat att visa hur du snyggast slÄr in gÄ-bort-presenter till julens alla bjudningar.

LĂ€s mer om Kreativa Karin:

Skapa sommarpresenter med Kreativa Karin – gratis illustrationer att ladda hem!

Sommarpyssel DIY – Kreativa Karin pysslar ihop en spelvĂ€ska med personliga spel!

7 festtips frĂ„n Kreativa Karin – sĂ„ fixar du ett party som blir en succĂ©!

Kreativa Karin pysselkalender – personlig planering med familjen i fokus!

Kreativa Karins barnrum – sĂ„ skapar du personligt och lekfullt till barnrummet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *