7 festtips från Kreativa Karin – så fixar du ett party som blir en succé!

7 festtips från Kreativa Karin – så fixar du ett party som blir en succé!

Här kommer några festtips du bara måste läsa om du planerar för en 30-, 40- eller 50 årsfest (eller annat tillfälle som är värt att fira med en brakfest). För att ta reda på vad som behövs för en lyckad fest tog vi hjälp av allas vår favorit; proffs-pysslaren Kreativa Karin! I maj fyllde hon 40 år och fixade en oförglömlig fest med disco-tema. Nu får vi en unik inblick i hur hon skapade alla dekorationer och detaljer till festen. Temat för Karins fest var disco, men tipsen går givetvis att sno rakt av oavsett vilket tema du tänkt att ha på din fest!

1. När inbjudan dimper ner… festtips du inte vill missa

Födelsedagstips - inbjudningskort
Finns det något mer spännande än att få ett brev i brevlådan som sticker ut från alla räkningar. Att sedan toppa med en detalj där du direkt förstår att detta handlar om något riktigt kul – då höjs spänningen lite extra under de sekunder det tar för dig att komma in, ta av dig skorna och sprätta upp kuvertet. @kreativakarin valde vita kuvert och fäste ett snyggt kuvertklistermärke på baksidan. Inbjudan är ett kvadratiskt dubbelvikt kort. Nyhet under våren 2018 är att du nu kan ladda upp en helt egen design och trycka på ditt kort. Denna ursnygga design skapade Karin i ett externt program för skapade av grafik och sparade sedan ut designen som en jpg fil. Här kan du läsa mer om hur du skapar dina inbjudningskort. Festtips nummer 1 är att redan i inbjudan ge en glimt av den kommande stämningen på festen så att ingen vågar säga nej 🙂

2. Den stora dagen är kommen!!!

Med den perfekta stassen är på, håret fixat och med presenten i högsta hugg anländer gästerna till festen. Ett av de bästa festtipsen är att låta gästerna mötas av en både snygg och tydlig skylt. Detta är en produkt som heter ”välkomstposter”, en poster gjord av fotopapper i hög kvalitet. Postern är 60cm x 40cm och finns i 23 olika teman/designstilar. Ett enkelt sätt att förtydliga vart gästerna ska gå in och välkomnas!

3. Det viktiga snackset

Ett festtips du inte får missa är att så snabbt som möjligt ge gästerna lite snacks. Ska du bjuda på mat senare under kvällen är gästerna säkert redan hungriga när de kommer. Ett enkelt sätt att göra det på är att servera snacks i engångsmuggar. Köp muggar och en färg som matchar ditt tema. För att göra dem mer personliga och matchande med temat sätter du dit en sticker. Karin skapade dekorationsklistermärken med 24 identiska stickers på ett ark. Måtten på klistermärkena är 4x4cm.

4. Servera välkomstdrinken från en snygg flaska

Köp ditt favoritbubbel eller lemonad, skapa sedan en egen flasketikett. Ett paket innehåller 6 flasketiketter. Karin valde att skapa sin egen design. Men du kan även självklart välja någon av Smartphoto 132 färdiga teman/designs för flasketiketter. Storlek per etikett är 12×12 cm. Du kan välja att ha samma text och bild på alla etiketterna eller variera med olika bilder eller text på varje etikett.

5. Den viktiga gästboken

Födelsedagstips - gästbok

Detta är ett festtips som verkligen gynnar dig som arrangerar festen. Att efter festen kunna läsa vad gästerna har skrivit i gästboken är fantastiskt kul. Men för gästerna kan det i vissa fall kännas lite jobbigt när gästboken kommer fram. För att bota skrivkrampen har Kreativa Karin det perfekta tipset! Skriv förtryckta frågor på sidorna i gästboken. Det gör det mycket enklare och roligare för gästerna att skriva i gästboken. Att även ha en snyggt designad och personlig framsida bidrar ju också till det roliga! Boken är 15 cm x 14 cm och består av 64 sidor.

6. Den ultimata dekorationen

Vill du på ett enkelt sätt dekorera festlokalen är vimplar i taket den perfekta lösningen! Vimplarna kommer i ett paket om 16 vimplar med tryck på båda sidor. Vimplarna kommer på 4 perforerade pappersark med 4 flaggor på varje papper, 7 m band och instruktioner som är väldigt lätta att följa (tänk på att ha häftklamrar hemma.) Det är lite pill, men väl värt jobbet och ganska kul pyssel!

7. Ett riktigt partyproffs!

Att Kreativa Karin är ett riktigt proffs när det kommer att att fixa temafester har vi sett tidigare. Men att matcha mobilskalet med festen visar verkligen att hon har känslan för detajerna. Hur kul! Då mobilen är en del av festen (alla bilder som tas, telefonsamtal från gäster som kanske inte hittar etc) så är det ju givet att även telefonen ska dressas upp till festen!

Har du några tips på hur du har skapat en fantastisk fest? Dela gärna med dig till oss! Du kan både lämna en kommentar här nedan eller tagga oss på Instagram @smartphotose och #smartinpo

Tack @kreativakarin för att du delade dina tips med oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *