Tips på hur du enkelt skapar egna inbjudningskort!

Tips på hur du enkelt skapar egna inbjudningskort!

Att skapa inbjudningskort (eller tackkort) direkt online, med egen text och bild, är busenkelt! Det tar bara några minuter så har du skapat en kalasinbjudan, bröllopsinbjudan eller inbjudningskort till dop, konfirmation och student! Det finns nämligen färdiga designs för de flesta tillfällen, bara för dig att hitta din favorit. 

Om du är duktig på grafisk design scrollar du direkt ner på sidan. Där hittar du en kort sektion där vi visa hur enkelt du laddar upp din egen design som sedan trycks på ett 300 grams tjockt papper. Men vi börjar med det enkla sättet att skapa inbjudningskort!

Tackkort nyfödd

Inbjudningskort – vad ska du fira?

Innan du börjar skapa din kort ska du bestämma dig för vilket tema du vill ha på din fest. Med tema menar vi helt enkelt att du väljer en färg och en känsla som din inbjudan ska ge. Det lättaste är att du först bestämmer vilket typ av kort du vill ha. Du kan bland annat välja mellan ett enkelt kort med tryck på fram- och baksida ( kostar från 8 kr per kort) eller ett vikt kort med ett uppslag (kostar från 15.20 kr per kort).

Det finns även olika format som liggande, stående, kvadratiskt och panorama. Vill du att din inbjudan ska sticka ut lite extra kanske du ska testa ett lite mer udda format tex ett kort med spetskant. Du hittar alla valmöjligheter här!

Inbjudningskort – en video om hur du gör!

Vi har satt ihop en enkel instruktionsvideo som visar alla stegen när du skapar ditt inbjudningskort! Till exempel hur du kan filtrera alla kort (för det finns många att välja mellan) efter tillfälle: barnkalas, konfirmation, bröllop etc), men även efter färg, design och pris.

Vid vilka tillfällen är det extra fint med ett ”hemmagjort” inbjudningskort?

Att få en inbjudan på posten är alltid lika kul. Har personen som bjuder in dessutom lagt tid och energi på att skapa ett helt unikt kort så blir det ännu roligare. Facebook event kan vara superbra på så många sätt. Men det finns vissa tillfällen som verkligen förtjänar lite mer kärlek än så. Här listar vi några av dessa höjdpunkter och ger lite inspiration på hur inbjudan kan se ut.

1. Tackkort till dop och namngivning

Bjud in till ett barndop (livets första stora fest) och skapa sedan ett tackkort i samma design och skicka till alla som var med på dopet eller namngivningen. I exemplet nedan har vi valt ett vikt kort panorama stående (från 20,60 kr st).
Dop och namngivning

2. När du bjuder in till barnkalas

Oavsett hur mycket ditt barn fyller så finns det en passande designs för inbjudningskort till kalas. Allt från det första kalaset till det lite coolare kalaset när ditt barn ha börjat skolan.
Inbjudan barnkalas

Testa gärna det roliga formatet fotokort med 6 sidor som öppnas som ett dragspel (kostar från 23,30 kr) som du ser här nedan.

Inbjudningskort barnkalas

3. Konfirmation

Det finns även modeller med endast text. Perfekt som inbjudan till en konfirmation som gärna får vara stilren och enkel.

Inbjudningskort konfirmation

4. Fira en jubilar – inbjudningskort till någon som fyller jämt!

När någon fyller jämt (eller når en för den viktig ålder) passar det perfekt att ordna en lite större fest. Det finns flertalet mer stilrena designs som matchar en jubilar. Tänk på att alla texter du ser korten i våra exempel går att ändra. Texterna är det du själv som skriver precis vad du vill. Detsamma gäller bilderna.

Inbjudningskort - jubilar

5. När du firar kärleken

Går du i giftastankar? Hitta din favorit bland alla bröllopsdesign.

Bröllopsinbjudan

NYHET och extra tips!

För er som gillar att skapa egen design (t ex i Photo shop, illustrator eller Indesign) kommer här ett tips på hur du enkelt kan trycka din egen design hos oss. Du slipper alltså att springa till tryckeri utan laddar bara enkelt upp din design på smartphoto.se.

Så här gör du kort med egen design:

Spara din design i rätt format (och storlek) som en jpg fil. Vilken storlek du ska spara den i beror på vilket format du väljer på kortet. Under varje korttyp kan du hitta de exakta måtten för för varje kort i centimeter.

För att skapa din egen design klickar du in dig på det kort du vill skapa och trycker sedan på: Design ditt eget kort som du hittar längst ner till vänster direkt när du valt de kort du vill skapa. Inringat i gult här nedan ser du hur du hittar det på på vår sida.

Inbjudningskort egen design

Här kan du fritt lägga till text och bild som du själv önskar. Ladda upp en hel bild där ditt kort är helt färdig designat, med både text och bild och övriga designelement färdigt i en och samma bild. Eller lägg upp en egen designad bakgrund och lägg själv till textzoner, bildzoner och symboler i vår editor. Det är din egen kunskap som styr hur mycket du vill göra själv i ett externt editeringsprogram kontra vad du vill göra i vår enkla editor.

Ha det så kul på festen 🙂

Har ni tips på hur ni skapade ert inbjudningskort? Skriv gärna en kommentar och dela gärna med dig av det färdiga resultatet på instagram genom att tagga oss @smarphotose

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *