DIY Valentine – så gör du egna presenter till Alla hjärtans dag!

DIY Valentine – så gör du egna presenter till Alla hjärtans dag!

14:e februari – Valentine – närmar sig! Alla hjärtans dag är en perfekt dag att stanna upp och visa de viktigaste personerna i ditt liv hur mycket du älskar dem. Det är lika svårt varje år att hitta den där perfekta presenten till din Valentine. Det ska såklart både vara något vackert och personligt. Det behöver inte alltid handla om att ge en så dyr present som möjligt. Tvärtom, tanke och nerlagd tid är något de flesta uppskattar.

Vill du toppa förra årets Alla hjärtans dag-present? Följande DIY-tips hjälper dig att enkelt och snabbt göra en personlig Alla hjärtans dag-present till din Valentine.

1. Valentine – Ge bort en Kakburk metall

Tur i spel, otur i kärlek sägs det. Men stämmer det? Prova själv genom att ge bort en egenskapad spelask.

Börja med att skapa en hjärtformad kakburk i metall (t ex med en vacker bild på er två eller kanske ett passande citat). Du sätter din egen design på locket på burken och det finns massa teman att välja mellan. Fyll sedan kakburken med godis och konfetti … och ett personligt kortspel (till exempel dessa snygga memokort). Blanda gärna nytagna bilder med några barndomsbilder till kortspelet för en nostalgisk touch.

En spelask är inte bara en perfekt Valentine present till din sambo utan kan lika gärna ges som en gåva till någon annan du eller din familj håller av. Någon som har betytt lite extra under året som gått. En perfekt gå-bort-present vid en spelkväll.

Valentine DIY – hembakta hjärtformade kakor. MUMS!

Vad kan mer passa i en kakburk i metall och inte kakor förstås! Men fuska inte med köpta kakor, utan denna gång ska det vara hembakta.

Sätt på dig ett förkläde (du kan enkelt skapa ditt eget hos smartphoto) och använd hjärtformade kakformar för att få till de perfekta alla hjärtans dag-kakorna. Skriv sedan romantiska meddelanden till varandra på kakorna med färgad glasyr.

* Om du inte har tid eller lust att baka, fyll kakburken med något annat gott tex geléhjärtan.

2. Blommor med kort till din Valentine

Nu kommer vi till en riktig Alla hjärtans dag klassiker – ge dem du älskar blommor. Det kan vara din partner, men också din syster, bror, föräldrar, eller bästa vän, … När du ger en present, till exempel en blombukett, till någon (eller några) som betyder mycket för dig, se till att göra den personligt och unikt. Lägg med ett kort med ett fint foto på er två från det senaste året, tillsammans med några rader som förklarar varför den här personen betyder så mycket för dig.

3. Alla hjärtans dag-kort med bokmärke

Vill du ge bort något symbolisk och användbar den 14 februari till någon som gillar att läsa? Gör då så här: kombinera ett kort med ett personligt bokmärke. Sätt fotografier av er, var för sig, på kortet – gärna från tiden före ni träffades. Välj sedan några fotografier av er tillsammans när du skapar bokmärket.

Ge bort kortet med bokmärket fäst på kortet.

4. Valentine DIY – Smyckeskrin fyllt med minnen

Är du nostalgisk och sparar minnessaker från särskilda tillfällen i ert förhållande? Varför inte göra dem till en present? Lägg alla sakerna tillsammans i ett smyckeskrin med en vacker bild på er. Ett fint sätt att spara minnen man värdesätter högt!

Exempel på minnessaker:

  • Notan från er första restaurangdate.
  • Inträdesbiljett eller armband från konserten där ni först träffades.
  • Kylskåpspost-it-lapp med meddelande.
  • Ett litet kort där du skrivit ner era första sms.

5. Valentine DIY – Matchande tröjor / T-shirts

Gillar du att berätta för hela världen att ni hör ihop? Här kommer ett supertips till Alla hjärtans dag för dig! Skapa era egna tröjor eller T-shirts med matchande budskap. På nätet hittar du massor av idéer till texter och citat som ni kan bära som par eller som BFF’s.

Eller gör det till ett gemensamt uppdrag: be din partner att designa din tröja som beskriver dina bästa egenskaper eller en text med det första han sa till dig när ni träffades. Se till att inte smygkolla vad den andra skriver (gör två separata beställningar om det behövs) och öppna paketen tillsammans på Alla hjärtans dag. 🙂

6. DIY – Alla hjärtans dag dekorationer – Origami hjärtan

Sätt en romantiskt touch på ditt hem på Alla hjärtans dag med banderoller av origamihjärtan.

Två enkla förslag hur du kan gå tillväga:

  • Beställ vimplar med foton och blanda in dem med origamihjärtana.
  • Gör en banderoll av origamihjärtan. Klipp sedan ut hjärtformade fotografier och limma dem på origamihjärtana.

En video med vikinstruktioner finns här: https://youtu.be/nnV262Egucw

Jag önskar dig en mycket fin Alla hjärtans dag med personliga Alla hjärtans dag-presenter, och framför allt, massor av kärlek! Och kom ihåg: äkta kärlek kommer från hjärtat (och kreativa händer). 🙂

På dagtid bloggar Karen för smartphoto, men efter jobbet dansar hon salsa eller myser med sina husdjur. Hon gillar att resa utanför Europa när hon får tillfälle. Av Karen får du instruktioner och nya idéer för hur du använder produkter från smartphoto. Ju mer originellt, desto roligare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.