Kreativa Karin pysselkalender – personlig planering med familjen i fokus!

Kreativa Karin pysselkalender – personlig planering med familjen i fokus!

Alla har vi samma problem i vardagen. Vi pratar såklart om att få ihop det där vardagspusslet. En ganska tråkig aktivitet som tar sin tid. Det är också svårt att hitta ett bra sätt att få en snabb överblick över alla familjemedlemmars aktiviteter. Vi blev därför extra glada när pysselexperten Kreativa Karin i sitt nästa gästblogginlägg valde att just lyfta detta ämne. Hon skapade en helt fantastisk pysselkalender – en personlig almanacka med ett nytt pysseltips varje månad! Det bästa av allt är att du även har chansen att vinna ett exemplar av Kreativa Karins pysselkalender för 2018. Håll utkik på @kreativakarin för din chans att vinna.Vi lämnar återigen över till Kreativa Karin och hennes dotter Lena!

Fotoalmanacka

Att få ihop vardagspusslet med hjälp av en pysselkalender

Jag älskar planering. Jag har även ganska dåligt minne. Så att planera noga och skriva ner saker har alltid varit ett måste för mig. Jag älskar effektivitet och att optimera tiden så en tydlig planering är a och o i min värld, då går allt så mycket smidigare när det väl gäller!

Sedan jag fick barn och vi blev en familj med skolaktiviteter, kalas och tider som skall passas är vår familjekalender det viktigaste verktyget. Vi skippar det digitala och går all in på en väggkalender i papper som både stora och små har bra översikt över. Jag har faktiskt slutat använda en fickkalender helt och kör bara på vår gemensamma planering.

En personlig fotoalmanacka med pysseltips!

Ett sätt att göra vardagspusslet lite roligare är att göra en egen personlig kalender. Den kan innehålla fina bilder på familj och vänner eller kanske barnens teckningar? Jag valde att använda några av alla mina pysselbilder och skapa en inspirerande pysselkalender och tänkte berätta lite hur jag gick till väga för att enkelt sätta ihop den på smartphotos hemsida.

Pysselkalender

Så skapar du en fotoalmanacka eller en egen pysselkalender

Jag började med att klicka mig in på smartphoto.se

Pysselkalender

Under fotoalmanackor och fotokalendrar finns det massor av olika varianter att välja på, det finns bordskalendrar, agendor, födelsedagsalmanackor, väggkalendrar eller familjeplanerare med extra mycket plats för text.

Pysselkalender

Sedan är det dags att välja storlek och design och jag valde den stora väggkalendern och började ladda upp bilder från min dator. Det går att skapa en mapp på smartphoto.se med möjligheten att spara både bilder och produkter om man vill efterbeställa något. Jag skapade ett omslag till min kalender och lade som en snygg framsida.

Pysselkalender

Själva layouten och hur många bilder man vill ha per sida i kalendern väljer man lätt i kalenderverktyget, du kan också välja när du vill att kalendern börjar, jag valde januari 2018.

Pysselkalender

När du fyllt alla månader med bilder är det bara att välja antal och fylla i dina kunduppgifter. Stöter du på några problem har smartphoto en kundtjänst som via telefon kan hjälpa dig, supersmidigt!

Att få hem den färdiga fotoalmanackan

Pysselkalender

Efter någon vecka kom pysselkalendern hem och de var verkligen fina! Så stora och med tjocka fina papper och smidig upphängning. Det bästa är att jag i samarbete med Smartphoto kommer att tävla ut 5 stycken kalendrar på mitt instagramkonto, @kreativakarin, så håll utkik efter det!

Här kommer en litet smakprov på vad den innehåller. Varje månad får du ett nytt pysseltips på något tema som är aktuellt just den månaden.

Pysselkalender

Hälsningar Kreativa Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *