VIDEO DIY – Så tar du bäst tillvara  på barnens teckningar!

VIDEO DIY – Så tar du bäst tillvara på barnens teckningar!

Från teckningar till konst! Som småbarnsförälder svämmar det lätt över av teckningar och pyssel från förskolan och skolan. I vår senaste DIY-video visar vi hur enkelt du kan spara och ta hand om barnens teckningar på ett stilrent och snyggt sätt. Nu är det slut på oredan och dags att istället njuta av alla fina teckningar! Se videon eller läs vår steg-för-steg guide för att ta reda på hur du gör!

Detta behöver du:

  • Teckningar (du kan även fota av annat pyssel)
  • En kamera eller en mobil att fota med
  • Internetuppkoppling

Så här gör du:

1. Välj ut ett antal teckningar

teckning

Börja med att välja ut de teckningar du vill spara. Ett tips kan till exempel vara att du väljer ut dina och ditt barns favoriter efter varje läsår. Delar du upp sorteringen till en rensning/sortering per år så blir projektet lite mer lätthanterligt. Låt ett begränsat antal teckningar symbolisera pysselåret som gått.

2. Fota av teckningarna

teckning

Vidare lägger du sedan dina valda teckningar på en plan yta, till exempel på ett bord eller direkt på golvet. Det är viktigt att tänka på att ljuset är så jämnt som möjligt och att du inte har några skuggor som faller över teckningen. Att använda dagsljus är alltid att rekommendera när det kommer till att ta bra bilder, försök att undvika blixt om det går då det lätt kan ge ett hårdare intryck. Fota av teckningen rakt uppifrån. Du kan med fördel använda dig av en systemkamera, men det går precis lika bra med en mobilkamera.

3. Förvandla teckningar till en tavla på Smartphoto.se

teckning

Nu när du har sparat teckningarna digitalt finns det mängder av möjligheter för vad du kan göra med dem för att spara dem på ett snyggt och stilrent sätt. Det är ju även kul om du enkelt kan njuta av dem i din vardag, vilket det sällan görs om de endast sparas digitalt. Det enda du behöver göra är att gå in på smartphoto.se och välja den produkt som du vill skapa. Ladda sedan upp dina digitala teckningar på smartphoto.se och sedan är det bara att sätta igång.

teckningar till tavlor

Vi började med att skapa ett supergulligt kollage i form av en postertavla. Postertavlan är en tavla som är väldigt lätt. Den består av två syntetiska plattor med hårt skum i mitten. Du får även med monteringshållare som du enkelt fäster på baksidan. Sedan är det bara att hänga upp din tavla. En supergullig detalj till barnrummet.

Fler tips på vad du kan skapa!

Postertavlan med kollage är ett supersött sätt att spara och visa upp flera teckningar på ett lättöverskådligt och stilrent sätt. På smartphoto.se hittar du även massa andra spännade produkter som du kan trycka dina egna motiv på, såsom barnens teckningar. Nedan följer några av våra absoluta favoriter.

Från teckningar till en bok full av konst

teckning
Välj själv hur många teckningar du vill ha per uppslag i din fotobok

Har ni väldigt många teckningar som ni vill spara så är en fotobok det absolut bästa sättet att spara dem på. Här har du även möjlighet att lägga till texter och kanske små berättelser om vad barnet har ritat. Be barnet berätta om teckningarna. Vi tror att du kommer att få många roliga berättelser. Fina minnen att spara.

Tips: Gör en bok med teckningar per år och se hur enkelt hur mycket barnet utvecklar sin förmåga att rita och skapa.

Ett vackert mobilskal

teckning
Gulligaste mobilskalet

Här kommer ett superbra presenttips! Säg en pappa, mormor eller farfar som inte skulle älska att få ett sådant vacker mobilskal. På smartphoto.se hittar du mobilskal till flera olika modeller och fabrikat. Du kan även här välja att ha ett kollage av teckningar på ditt mobilskal eller låta en favoritteckning täcka hela skalet.

En unik kakburk att ge bort i present!

teckning

Den perfekta gå-bort-presenten att ge till värdparet på middagsbjudningen. Välj ut en vacker teckning och tryck den på locket till en kakburk. Finns både som rund, kvadratisk och hjärtformad. Baka era favoritkakor eller fyll burken med något annat gott eller fint.

Dela gärna med dig av det du skapar med oss!

Vi älskar att se när ni skapar med era bilder, teckningar och andra motiv! Dela därför gärna med dig av dina skapelser på instagram! Använd gärna #mysmartphoto, en hashtag där vi låter våra kunder inspirera varandra till att skapa roliga och vackra saker med hjälp av sina digitala bilder!

Lycka till med pysslandet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *