VIDEO DIY – från knoppussel till fotopussel på några minuter!

VIDEO DIY – från knoppussel till fotopussel på några minuter!

Ge nytt liv till ett knoppussel med hjälp av foton! Det perfekta DIY-tipset till alla småbarnsföräldrar! Söker du efter en rolig och enkel aktivitet som ditt barn kan roa sig med långa stunder? I denna ”Pysselminuten” ger vi nytt liv till ett gammalt knoppussel genom att limma fast foton under varje pusselbit. Någonting gammalt förvandlas till något nytt på bara några minuter med hjälp av några foton, sax, blyertspenna och limpistol. Läs hela vår steg-för-steg-guide i detta blogginlägg. Vi bjuder dessutom på en DIY-film!

https://youtu.be/WF6O5NaIPZQ 

Detta behöver du:

Välj bilder på personer som ditt barn tycker om!

Så här gör du:

1. Rita av formen av pusselbiten på fotot

Börja med att para ihop varje pusselbit med ett foto, med andra ord välj ut vilken bild du vill ha under varje pusselbit. Lägg sedan din pusselbit ovanpå fotot och rita av formen med hjälp av en blyertspenna. Ett tips är att se till att framkalla bilder så att det blir en närbild på personens ansikte under varje pusselbit. Väljer du till exempel en helkroppsbild kan det bli så svårt för ditt barn att se vem som är på bilden. Ha gärna med både personer, husdjur och kanske även en leksak/gosedjur som ditt barn tycker om.

2. Klipp ut dina bilder efter din ritade linje

Vidare klipper du sedan ut dina valda bilder efter din ritade linje. Tycker du att det blir svårt att få plats med bilden i hålet? Det kan vara lite klurigt att få till rätt storlek exakt på millimetern. Då kan du med fördel klippa ditt foto något mindre än själva pusselbiten.

3. Limma fast dina bilder i hålen i pusslet

Limma sedan fast dina bilder med hjälp av en limpistol eller annat lim som fäster ordentligt. Om du väljer att limma med limpistol, är tipset att inte göra ett för tjockt lager av lim. Då kan det nämligen lätt bildas stora klumpar som kan göra det svårt att få plats med pusselbitarna i hålen.

Tänk på att produkter som vi själv skapar sällan har samma hållfasthet som fabriksgjorda. Lämna därför aldrig ditt barn obevakad med pusslet. Varning för smådelar/kvävningsrisk.

4. Dags att leka – ”perfekt för tittutleken”

Ditt gamla pussel har nu fått ett helt nytt utseende och delvis blivit en annan typ av leksak. Förutom att pussla, och lära sig vilken pusselbit som passar i vilken form, så kan ditt barn även leka ”tittutleken”. Detta genom att lyfta och lägga ner samma pusselbit gång på gång och säga – Tittut mormor, tuttit farfar och så vidare!

Ett annat tips är att på kvällen ta fram pusslet och säga godnatt till alla som ditt barn älskar, genom att lyfta och lägga på en pusselbit i taget, likt du stoppar om ditt barn med täcket.

Vi hoppas att ditt knoppussel med foto kommer att ge dig och ditt barn mycket glädje tillsammans!

Är du sugen på ännu fler spel med foton?

Avslutningsvis kommer här ytterligare tips på roliga spel med foto. Bland annat hittar du på smartphoto.se kortlekar, domino, memo och löjliga familjen, som du kan skapa med hjälp av dina egna foton. Här finns även vanligt pussel och minnesspel.

Dela gärna med dig av ditt skapade knoppussel med oss!

Vi älskar att se när ni skapar med era bilder! Dela därför gärna med er av era färdiga knoppussel genom att tagga oss på instagram! Använd gärna #mysmartphoto, en hashtag där vi låter våra kunder inspirera varandra till att skapa roliga och vackra saker med hjälp av foton!

Lycka till med pysslandet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *