Gravidfotografering – 10 tips på vad du kan göra med dina gravidbilder

Gravidfotografering – 10 tips på vad du kan göra med dina gravidbilder

Har du precis bokat en gravidfotografering eller har du redan vackra gravidbilder sparade i din dator? Att bli föräldrar är en av de största händelserna i livet och att bevara minnen från graviditeten är en självklarhet. Men ändå är det många som bara har sina bilder från gravidfotograferingen sparade digitalt. Vi har därför tagit fram 10 smarta framkallningstips för dina gravidbilder och för bilderna från den första magiska tiden som förälder.

1. Från gravidfotografering till vackert konstverk!Gravidfotografering - canvastavla

Redan innan du bokar din gravidfotografering kan det vara bra att tänka igenom vad bilderna ska användas till. Att skapa vacker konst av dina gravidbilder är vårt absoluta bästa tips. Det gör du enkelt genom att skapa en canvastavla som blir ett vackert konstverk på väggen.

Tavlorna finns i flera storlekar, format och modeller, med eller utan ram. Tavlan trycks på en canvasduk av hög kvalitet. Har du svårt att bestämma dig för ett foto? Du kan välja ut flera foto och skapa ett kollage på en tavla eller skapa flera tavlor som bildar ett fint canvasgalleri.

Tips: Tänk på att om du planerar att trycka upp dina gravidbilder på en stor canvastavla så behöver du en hög upplösning på dina bilder.

2. Gravid vecka för vecka i en vacker fotobox

Ett roligt sätt att föreviga hela din graviditet är att ta foto på magen vecka för vecka för att se utvecklingen. Extra tydligt blir det om du ser till att stå på samma plats i samma kläder. Med bilder i box får du dina framkallade retrobilder i en söt, liten ask. Ett snyggt och enkelt sätt att även ta vara på alla bilder från din gravidfotografering. Du kan välja olika färger och bakgrunder på dina kort och varje foto har plats för text i nederkanten. Perfekt att ta fram och titta tillsammans med ditt barn när ditt barn har blivit lite äldre.

Gravidfotografering - bilder i box

3. Skapa en inbunden graviddagbok

Att vara gravid är verkligen en upplevelse som är fantastiskt att få vara med om. Spara alla dina minnen i en vacker inbunden fotobok. Du får dina bilder samlade och kan enkelt visa upp dem för nära och kära. Här kan du även skriva ner dina tankar kring graviditeten och framtiden som föräldrar. Dina inskannade foton från ultraljud, gravidfotografering, på magen, inköp till bebis, förlossning blir som en vacker graviddagbok. Välj en vacker bild från gravidfotograferingen till framsidan.  Extra sött blir det om boken avslutas med ditt lilla hjärta. ❤️

Gravidfotografering - fotobok

4. En personlig body i bebisgarderobenGravidfotografering - babybody

Förberedelserna inför bebisens ankomst är såklart väldigt viktiga. Har du några bodys, mjuka byxor, strumpor, pyjamasar och en skön mössa så räcker det långt. Tänk på att bebisen kan behöva många ombyten i början då det lätt händer små olyckor.

En body med foto blir det mest personliga och sötaste plagget i garderoben. Bodyn finns i tre storlekar: 50/56 (2  mån), 62/68 (6 mån) och 74/80 (12 mån) så i takt med att din bebis växer kan du enkelt skapa nya, fina bodys. Tips på foton till bodyn: från gravidfotografering, babyfotografering eller från någon rolig stund i vardagen. Bodyn är tillverkad i 100% bomull och tryck-knappar i grenen underlättar blöjbytena. 

5. Barnets första, bästa vän!

Din gravidfotografering blir extra speciell om du fotas med ett gosedjur ni har köpt till bebisen. Den gosiga, lilla nallen (med vit T-shirt med ditt foto tryckt på) följer gärna med till BB och skapar trygghet för din bebis redan från livets start. Vi är säkert många som fortfarande kommer ihåg vår första nalle och även har den kvar. Relationen kan bli livslång! 🧸 

Gravidfotografering - nalle

6. Från handväska till skötväskaGravidfotografering - axelremsväska

Förr hade du kanske en handväska, den tiden är förbi. Nu är det skötväska till bebisen som gäller! Om du skapar väskan själv finns det ingen som kommer att ha en likadan, eftersom axelremsväskan får en personlig touch med dina foton på locket. När du sen har införskaffat din skötväska gäller det att bestämma plats åt allt som du ska ha med dig. Detta för att du snabbt kunna hitta det du letar efter och för att se vad som fattas.

Tips: Väskan är lätt att förändra genom att byta ut locket som sitter fast med kardborre. Du kan enkelt skapa nya extralock till din väska när du vill.

7. Bär med dig ditt barn överallt  

Mobilen bär vi alltid med oss och detsamma vill vi göra med våra barn, så varför inte kombinera dessa två? Gör din mobil mer personlig med ett skal som är snyggt, unikt och samtidigt skyddar din telefon. Med ett foto på din bebis så har du alltid ditt barn “nära till hands”.

Det finns flera olika designs att välja på vilket gör skalet väldigt individuellt. Finns både till iPhone och Samsung Galaxy.

Gravidfotografering - mobilskal

8. Förbered dig på bästa sätt för allt kladd!Gravidfotografering - haklapp

När ditt barn kan hålla i en sked själv börjar det bli dags på att öva att äta på egen hand. Det kommer garanterat att bli kladdigt och då kan en haklapp komma väl till pass för att hålla kläderna rena. Haklapparna kan du skapa med rosa eller blå kant. Dessutom kan du välja en mängd olika designs på hur fotot ska se ut på haklappen. Personligt och kul! Du knäpper den enkelt i nacken.

Men kladd är bra! Visste du? Barn som leker med maten i större utsträckning också äter upp den och är mer positiva till mat i allmänhet!

9. Ett extra fönster på väggen

En tavla i akrylglas ger en högblank finish och en imponerande djupeffekt av ditt foto. Akrylglastavlor förstärker dessutom fotots nyanser och detaljer. Bilden trycks på baksidan av glaset och speglas vackert ut i rummet. 

Har du redan funderat ut vart tavlan ska hänga i hemmet? Ett tips är att ha kläder som passar de färger du har inrett med hemma så blir tavlan extra vacker på sin plats. Meddela det till fotografen så att bakgrunden också kan bli en lämplig miljö som passar ert hem. 

Gravidfotografering - akrylglastavla

10. ”Det finaste man har, sätter man på bordet”Gravidfotografering - bilder med trähållare

Till sist kommer dagen då föräldraledigheten är slut. Kanske känns det inte lika tungt i mammahjärtat att gå tillbaka till jobbet om du har bilder på ditt barn på skrivbordet. Foton på våra barn ökar trivseln på vår arbetsplats. Bilder med trähållare är en perfekt dekoration att ha på kontoret. Den innehåller 13 olika fotokort, så du kan enkelt byta ordningen på dina foton så ofta du vill, vilket gör att din fotohållare känns ständigt ny. När du känner att det är dags att byta ut korten behöver du inte beställa en ny trähållare utan det går bra att bara beställa korten.

Hoppas du gillar våra tips! Kommentera gärna och tipsa varandra!

Vad har du gjort med dina foton från graviditeten och första tiden som föräldrar? Vi vill gärna se vad ni har skapat, dela din bild på Instagram och tagga #mysmartphoto.

Maria studerar på IHM Business School till E-commerce Manager och har sin praktik hos oss på Smartphoto. Maria stöttar upp olika projekt på vår marknadsavdelning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.