VIDEO DIY – Gör egna Godispåsar och Goodiebags – Pysselminuten

VIDEO DIY – Gör egna Godispåsar och Goodiebags – Pysselminuten

Uppvakta dina gäster med personliga giveaways och goodiebags! I denna Pysselminut får du tre tips på små överraskningar som du kan ge till gästerna för att visa din uppskattning till att de förgyllde festen. Enkla DIY som passar årets alla fester: bröllop, dop, barnkalas, student och sommarfest. Titta på videon för att veta hur eller följ vår enkla steg-för-steg guide i detta blogginlägg.

Giveaway 1: ”Thanks for popping by”

En perfekt giveaway och goodiebag till bröllopsgästerna. Bröllop är alltid en stor dag och gästerna har en avgörande roll i att bidra till en underbar stämning. Tacka dem med denna otroligt söta giveaway. Detta pyssel är dessutom superenkel och billig att göra! Ett bra tips för en redan tajt bröllopsbudget eller om ni hellre vill lägga pengar på annat än giveaways men ändå ge bort något fint och minnesvärt.

Du behöver:

  • Personliga presentetiketter
  • Cellofan
  • Satinband i ert valda färgtema (eller annat vackert band)
  • Popcornkärnor (använd gärna kärnor i blandade färger för snygg effekt)

Så här gör du:

Börja med att klippa till en lagom stor bit av cellofan. Ett tips är att inte göra påsarna för stora då det mer är en symboliskt present än att gästerna ska få en full portion med popcorn. Fyll sedan cellofanet med popcornkärnor i lagom mängd, (enklast är att använda dig av en mindre kanna). Förslut sedan påsen med ett vackert band i ditt valda färgtema.

Avsluta med att fästa en presentetikett på påsen. Vi valde texten ”Thanks for popping by” som blir en rolig ordlek tillsammans med popcornkärnorna. Presentetiketter finns i flera olika storlekar och format. I vårt exempel använder vi oss av runda etiketter i storleken 4 x 4 cm. De kommer i ark med totalt 48 etiketter för 79 kr. Det finns flera hundra mallar och designs att välja mellan, både med text och bild eller enbart med text. Hitta din favorit här.

Giveaway 2: ”Build a snowman kit”

Denna giveaway kommer garanterat att bli en favorit bland barnen, och ett roligt alternativ till den traditionella fiskdammen och skattjakten. Denna goodiebag blir en rolig (och god) present att ge bort, plus att det även blir ett kul pyssel att göra tillsammans på barnkalaset.

Det här behöver du:

Så här gör du:

Skapa dina godispåsar på smartphoto.se. Godipåsarna kostar 109 kr för ett paket med 24 stycken påsar. Paketet innehåller både cellofanpåsar och de små korten som du fäster på påsen med hjälp av en häftapparat .

Gratis mall – snögubbe – för dig att ladda ner!

Kortet till påsen finns i flera olika design med just denna design är skapad av vår grafiker Lisa. Självklart vill hon att fler ska få använda den! Klicka här för att ladda hem din mall med snögubbe helt gratis. Vill du titta på hur bilden ser ut innan du laddar hem den klickar du här. Bilden laddar du sedan upp på smartphoto.se när du skapar din godispåse.

Ingredienser till Snögubben (per snögubbe)

I påsen lägger du allt som behövs för att kunna bygga ihop en söt liten snögubbe.

  • 3 marshmallows (huvud och kropp)
  • 2 mini marshmallows (fötter)
  • 2 salta pinnar (armar)
  • 5 mini chokladknappar (ögon och knappar)
  • 1 liten orange godis (till näsa)
  • 2 tandpetare (för att sätta samman gubben)

Giveaway 3: ”Wishing you a bubbly and fun summer”

Såpbubblor är en lekfull och fin giveaway som passar stor som liten. Här valde vi att skriva texten ”Wishing you a bubbly and fun summer”. Vilket gör den till en perfekt liten gåva till gästerna på sommarfesten eller studenten. Men du kan givetvis skriva vad du vill på din etikett.

Detta behöver du:

Så här gör du:

Såpbubblorna kommer i ett set om 12 såpbubblor och 12 etiketter och kostar 259 kr. Etiketterna kommer i ett ark och klistras enkelt på förpackningen med såpbubblor. Etiketterna går att skräddarsy enligt dina önskemål. Välj mellan mängder av färdiga mallar där du själv lägger till din personliga text. För vissa mallar kan du även lägga till både foto och text!

Lycka till med dina festplaner – oavsett om det är ett barnkalas, bröllop eller en härlig sommarfest!

Vill du se fler tips och enkla DIY videos följ vår youtubekanal!

Skriv gärna en kommentar här nedan på andra tips som du skulle vilja att vi tog upp här på bloggen och på youtube.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *