Så skapar du ett personligt och unikt barnkalas!

Så skapar du ett personligt och unikt barnkalas!

Här är detaljerna som gör ditt barnkalas både personligt och unikt! Vi älskar barnkalas! Har du en liten (eller stor) som fyller år inom kort? Då är detta blogginlägg perfekt för dig (om inte, tipsa gärna vidare till den du tror skulle behöva lite inspiration).

Som förälder har du lyxen att återuppleva barndomens födelsedagar en gång till, nu genom ditt barns ögon. Låt barnkalaset bli en dag att minnas för alla. På ett barnkalas kan du verkligen släppa alla hämningar och gå loss med pynt och dekorationer, det kan inte bli för mycket! Här listar vi våra favoritdetaljer som gör ditt barnkalas både personligt och unikt på ett väldigt enkelt sätt!

1. Låt personliga bilder leda vägen till rätt plats vid bordet

barnkalas

Kanske är det så att det är små – icke läskunniga – barn på kalaset. Ett roligt sätt att göra en bordsplacering på, där barnen själva kan hitta sin plats, är att framkalla bilder på alla som kommer på kalaset. Beställer du bilder i box så kan du dessutom lägga till barnets namn och byta till en rolig bakgrund direkt i Smartphotos editor.

2. Gör det extra festligt med lite ”bubbel” på bordet

barnkalas

Även fast det är ett barnkalas så ska det givetvis finnas ”bubbel” på bordet. Extra festligt blir det förstås om själva födelsedagsbarnet får pryda flaskan. Fyll flaskan med hemmagjord saft eller annat gott. Flasketiketterna kommer i pack om 6 etiketter, där du kan designa varje etikett separat med både text och bild.

3. Låt födelsedagsbarnet designa egna glasmuggar!

barnkalas

Dukningen sätter givetvis även den stämningen på kalaset, är det barnkalas så ska det självklart synas. Ett roligt sätt (som du dessutom kan använda även efter) är att ta några av födelsedagsbarnets favoritteckningar och trycka på snygga glasmuggar med lock!

4. Låt barnen spela spel med bilder på sig själva!

barnkalas

Ett kalas blir med fördel trevligare om det finns en uppstyrd aktivitet inplanerad. Ett roligt sätt att aktivera barnen (även om ni har ett inomhuskalas) är att spela spel tillsammans. Varför inte köra en MyUno turnering, spela kort eller kanske familjefavoriten Löjliga familjen. Hos Smartphoto kan du dessutom beställa alla dessa spelkort med bilder på barnen! På smartphoto.se kan du dessutom enkelt ladda ner alla spelregler.

5. Det måste synas att det är fest!

barnkalas1

Ett lätt sätt att snabbt få till feststämning är vimplar i taket! Dessa är i papper och kommer med 16 vimplar som du själva enkelt trycker loss från pappret genom perforeringen som är förgjord. Sedan är det bara att ta fram häftapparaten och häfta ihop vimplarna på det medföljande snöret!

6. Gratis mall till födelsedagskrona, partyhatt och mask!

barnkalas2

Vi har sparat det bästa till sist! För att få gästerna i extra feststämning kan de själva få pyssla ihop sina egna födelsedagskronor, partyhattar och masker. Detta ger både en aktivitet till kalaset samtidigt som det ökar på kalasstämningen. Mallarna laddas ner som en pdf och skrivs enkelt ut på en skrivare. Instruktioner för hur de monteras ihop medföljer mallarna!

Vilket tips gillade du bäst? Eller sitter du inne på ännu bättre pysseltips? Skriv gärna i kommentaren nedan!

 

Sofie är PR & Social Media Manager på smartphoto och ansvarar även för innehållet på smartblogg. Hon brinner för fotografering och att inspirera fler till att skapa med sina bilder. Har du tips om vad du vill att hon tar upp? Maila instagram@smartphoto.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.