Trendspaning hösten 2018 – så vill vi inreda!

Trendspaning hösten 2018 – så vill vi inreda!

Hösten börjar så smått göra intåg. Vi känner det i luften och vi längtar in till varma filtar och tända ljus. Vi får en stark känsla av att nu vill vi förnya vår innemiljö och bunkra upp med mysiga detaljer och vackra ting inför den långa vintern. I höst står jordnära färger med inslag av rosa i fokus och stilrena och eleganta detaljer, gärna med inslag av retro 50-60 talet. Vi lekar med våra väggar och vill gärna se unika detaljer. Vi har blivit bättre på att lyssna på vad vi själva gillar och vi vågar lita mer på vår egen känsla. Och vad passar bättre än att skapa inredning av det vi värdesätter allra mest – nämligen våra egna minnen.

5 sätt att med dina egna minnen inreda ditt hem!

retro bilder

1. Inred med minnen i retrostil

Möbler och ting med retrokänsla är helt klart en ihållande trend. Så även det gamla sättet att njuta av våra bästa bilder. Retroprint är en digital version av dåtidens direktbildskamera. Det som kännetecknar en retrobild är att själva fotoytan inte upptar hela bilden utan du får en snygg inramning av den vita kanten. Blanda vackra naturbilder med ögonblicksbilder från vardagen och du får en skön mix att pryda dina väggar med.
Photo cred: @ooarven

2. Våga ta ut svängarna!

Våga sticka ut och sätt upp det du tycker är vackert på dina väggar. Framkalla till exempel mängder av bilder och häng upp dem på väggen, fäst sedan en ljusslinga på väggen, som i detta exempel skapat av fantastiska @kiiimberella. Kimberly valde att framkalla retrobilder, men välj själv den form och det uttryck som du vill ge din vägg. Välj mellan klassiska bilder, kvadratiska eller kanske panorama – eller varför inte blanda?

3. Små detaljer som lyfter ditt hem

Kalender i träblock Det är mer än dina väggar som kan prydas med minnen och unika detaljer. Skapa till exempel en bordsalmanacka med hjälp av dina bilder, likt detta fantastiska exempel skapat av @johannaarreman. Denna stilrena almanacka har en bild för varje månad. Dina bilder trycks på ett 300 grams högkvalitativt strukturpapper tillsammans med månadens alla dagar. Bilderna ställs i det medföljande träblocket. Blanda familjefoton med naturbilder. Så vackert och så enkelt.

4. Skapa unik fotokonst

Fotovägg

Vi har blivit bättre på att lyssna på vad vi själva gillar och vi vågar lita mer på vår egen känsla. Varför göra som alla andra och köpa färdig fotokonst när du kan skapa din egen. Titta till exempel på denna fantastiska vägg skapad av @fridawiman. Så vackert i all sin enkelhet. Bilderna är trycka på fotopapper och Frida har valt att använda sig av olika sorters ramar vilket skapar en fantastisk dynamik.

5. Less is more

Kalender i träblockHar du den där magiska bilden som du vårdar ömt? En bild som betyder otroligt mycket för dig och dessutom är fantastiskt vacker? Låt den bilden i så fall ta den plats den förtjänar. Fotoväggar i alla ära, men på vissa ställen i hemmet behöver vi lugn och harmoni. Titta till exempel på denna fantastiska bild som @eforsblom valde att trycka på en canvas och hänga upp ovanför Lowes säng. Så himla fint!

Detta blogginlägg innehåller bara bilder tagna av våra kunder! Tagga din bästa Smartphotobild med #smartinspo och vårt konto på IG @smartphotose. Du gör inte bara oss väldigt glada utan du är också med och tävlar om ett presentkort på 300 kr.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *