Hej Susanne! Här är kunden bakom bilderna i Smartphotos julkampanj!

Hej Susanne! Här är kunden bakom bilderna i Smartphotos julkampanj!

Nu börjar Smartphotos julkampanj och vi kan äntligen avslöja ett spännande samarbete som vi har arbetat med i all hemlighet. I detta blogginlägg får du nämligen träffa Susanne som är personen som har tagit bilderna till Smartphotos julkampanj 2018. Det är något alldeles speciellt med Susanne – hon arbetar nämligen inte som fotograf utan hon är en av våra fantastiska kunder! 

Julkampanj - årets bilder

Vi har länge sett en efterfrågan från er på ”riktiga” och mänskliga bilder i våra sociala medier. Bort med köpta så kallade stockbilder och in med verkligheten. Detta är något som vi testat länge i våra sociala medier och resultatet är fantastiskt. Tänk vad kul när vi alla arbetar tillsammans och inspirerar varandra!

I år har vi alltså tagit steget längre och tog kontakt med en av våra kunder och favoritföljare på Instagram (@svenssonsusanne) för ett samarbete under vår julkampanj! Till vardags är Susanne en helt vanlig mamma med ett vanligt kontorsjobb, men med ett stort intresse för allt kreativt och speciellt fotografering! Även fast Susanne är otroligt duktig så är hon i grund och botten en helt vanlig kund hos Smartphoto och ingen yrkesutövande fotograf. Och det är precis det som vi vill uppnå med årets julkampanj. Visa verkligheten och inspirera till att skapa fantastiskt fina julklappar med dina bilder. Skapa julklappar med kärlek är slogan för årets julkampanj – och visst lyser det av kärlek i Susannes bilder. Här finns både syskonkärlek men också kärlek från en mamma till sina barn.
Nu lämnar jag över ordet till Susanne!

Hej! Nu är vi alla nyfikna på vem du är? 🙂

– Hej! Jag heter Susanne och är 29 år gammal och bor i ett litet samhälle som heter Svenljunga (som ligger ca 20 minuter från Borås). Jag bor i vanligt hus med min sambo Carl och våra 2 barn, Noel 5 år och Thea 3 år. Vi har bott i huset i 6 år och jag älskar att fixa och greja hemma i huset!

Foto: Susanne
Sonen Noel leker med bilar i det julpyntade hemmet.

Julkampanj

Hur länge har du varit kund hos Smartphoto?

– Jag köpte min första fotoprodukt 2014, det blev en liten fotobok med bilder från Noels första år. Den fick han i 1-års present. En superrolig gåva då det första året är det året i hela ens liv då det händer som mest. Även lillasyster Thea har fått en liten 1-års fotobok från Smartphoto. I två års tid, inget undantag för denna julen, har jag även beställt personliga flasketiketter. Under julen besöker man många personer och då är det alltid mysigt att ge bort en god flaska vin, glögg eller någon god must med en personlig prägel. I vårt fall är det alltid foton på barnen på etiketten.
På bilden nedan ser du några av fotoböckerna som Susanne har skapat.

Julkampanj - Susannes fösta fotobok

 

Vilken är din ”måste ha julklapp” när det kommer till fotoprodukter?

Flasketiketter, superbra present! Barnens mor- och farföräldrar får även en fotoförstoring från någon av årets fotograferingar.

Dessa fantastiska flasketiketter skapade Susanne förra året.
Du hittar flasketiketter här

Vad är din passion/största intresse?

– Jag är väldigt kreativ, älskar att fixa i vårt hem, baka och fota. Allt hänger ihop, en fin bakgrund tillför mycket till bilden även om motivet såklart är viktigt det också. Bakar jag så vill jag alltid fota och det blir en aktivitet kring det också. Träning är något som jag lägger ner mycket tid på, 4-5 gånger i veckan hänger jag på gymmet. Det ger så mycket energi!

Du har ett fantastiskt fint instagramkonto. Hur länge har du arbetat aktivt med det?

– Instagram började jag med under min föräldraledighet med min son för 5 år sedan.

Följ gärna Susanne på Instagram. Du hittar hennes här.

Det är framför allt dina fantastiska bilder som gör ditt instagramkonto så bra. Har du ett stort fotointresse?

– Det var absolut inte tal om att fota med kameran till en början. Att få en fin bild på barnen triggade helt enkelt igång mitt fotointresse. Jag hade en systemkamera som jag använde i automatiskt läge, länge! Sen fick jag testa ett annat objektiv, lärde mig att ställa in kameran i manuellt läge och har utvecklats på egen hand. Jag är långt ifrån ett proffs på att fota men jag får ofta höra att jag har öga för detaljer. Det är inte enbart fokus på motivet utan jag är väldigt noga med vad som syns i bakgrunden. Det finns mycket mer att lära och det får komma med tiden, ju mer jag använder kameran desto mer lär jag mig. Jag är sugen på fler objektiv i framtiden, det skapar variation i bilderna.

Hur redigerar du dina bilder innan du lägger ut dem på instagram?

– Jag redigerar alla bilder som jag lägger ut på Instagram direkt i mobilen, men jag lägger inte mycket tid på det. Jag försöker att ställa in kameran rätt från början för att minimera redigeringen, oftast ljusar jag bara upp bilderna. Skall jag däremot framkalla förstoringar så använder jag mig av lightroom. Det blir samma variant där, ljusa upp bilderna.

Tips från Smartphoto: Tänk på att alltid stänga av Smartphotos bildförbättrare om du redigerar dina bilder själv. Det gör du under mina sidor på ditt Smartphotokonto 🙂

Vad är ditt bästa tips när det kommer till att fota barn?

– Att leka med barnen, ”ett, två, tre rött ljus” är ett tips på en bra lek. Många bilder blir ju suddiga då barn oftast är i rörelse hela tiden. Ibland får man såklart bra bilder på dem också, men många bilder hamnar direkt i papperskorgen. Pappan i huset får ibland hjälpa till att underhålla i bakgrunden, främst under bilder som tas inomhus. Det svåra är ju att få båda barnen bra på samma bild, men det finns inget bättre än när man lyckas!

Hur känns det att dina bilder kommer att användas som huvudbilder i årets julkampanj hos Smartphoto?

– Det är såklart superroligt och jag ser fram emot att få se resultatet!

Vi på Smartphoto är såklart superglada för detta och tycker att Susanne är modig som ställer upp med sina bilder. Ge henne gärna lite kärlek i kommentaren här nedan 🙂

Skapa julklappar med kärlek – årets julkampanj från Smartphoto

Smartphotos julkampanj började den 10 oktober! Den präglas av härliga och mänskliga bilder blandat med inspirerande tips och idéer. Passar du på att köpa årets julklappar under Smartphotos julkampanj så får du dessutom upp till 40% rabatt på hela sortimentet!

Mer information hittar du här.

 

 

 

Sofie är PR & Social Media Manager på smartphoto och ansvarar även för innehållet på smartblogg. Hon brinner för fotografering och att inspirera fler till att skapa med sina bilder. Har du tips om vad du vill att hon tar upp? Maila instagram@smartphoto.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.