Hur tar jag bästa selfie? En selfieskola!

Hur tar jag bästa selfie? En selfieskola!

Du kanske inte vågar erkänna det, men innerst inne älskar du när du lyckas med en perfekt selfie. Vi tycker att det är så befriande med personer som pappa Martin (från vår julfilm om ”selfieboken”). Han älskar sina selfies så mycket att han gör en hel fotobok, fylld med bilder på sig själv, och ger till sin mamma i julklapp. Tillhör du en av dem som aldrig blir nöjd med dina selfies, men gärna vill lyckas att få till en riktig ”like-raket”? Vi har tagit fram 4 enkla tips på hur du kan lyckas!

I år spår vi att selfieboken kommer att bli årets julklapp (se vår julfilm här)! Vad tror du?
Vi vill såklart hjälpa dig så att du också kan ge bort den absolut bästa versionen av årets julklapp till alla dina nära och kära!

Selfieskolan

En av Maritins favorit selfies!

1. En lyckad selfie – ljuset är A och O

Det viktigaste att tänka på när du fotar är ljuset. Indirekt och naturligt ljus är alltid det allra bästa.

”När du fotar i naturligt ljus, får man ett vackert och mjukt ljus i din bild”

Försök alltid att undvika ljus från lampor, särskilt taklampor. Går inte lampan att släcka så se till att du inte placerar dig rakt under lampan då skenet från det konstgjorda ljuset lätt kan ge hårda och konstiga skuggor i ansiktet. Blixt används flitigt nuförtiden, och blixt är jättebra om du till exempel vill lyfta fram en lyckad make up. Blixten gör så att glansen och detaljerna kommer fram mer, men den ger samtidigt ett kallt ljus som gör att bilden kan upplevas platt. Blixtens hårdhet går att justera genom att placera något vitt (en vit handduk till exempel) nära ansiktet eller bakom huvudet, då dras mycket av det direkta blixtljuset till den vita ytan.

Selfieboken blir årets julklapp - så lyckas du!

Håll telefonen i rätt vinkel när du fotar! Här tar Martin sin selfie i grodperspektiv. Kanske inte den mest smickrande vinkeln.

2. Att hitta rätt vinkel till din selfie

En bild tagen i fågelperspektiv gör så att ansiktet ser smalare ut och kan även få dubbelhakor att mystiskt försvinna. Men när du fotar i denna vinkel finns det risk att ansiktet får fel proportioner; till exempel så kan munnen upplevas för liten i jämförelse med det partier som hamnar närmare kameran. En selfie som är tagen rakt framifrån kan bli väldigt effektfull och samtidigt få rätt proportioner. För att lätta upp och skapa konstraster i bilden kan du till exempel lägga huvudet något på sned eller använda dig av dina händer som rekvisita till exempel genom att hålla en hand på din kind eller dra den genom håret. Detta är ett enkelt sätt att göra så att bilden känns mer naturlig. Ta alltid många bilder vid samma tillfälle! Slumpen är ibland den bästa fotografen och en enda perfekt bild räcker.

smartphoto-2

3. Så håller du din telefon när du fotar en selfie

Bästa sättet att hålla i din telefon, när du tar en selfie, är att ha långfingret och ringfingret placerade bakom telefonen, och pekfingret och lillfingret på framsidan. Var noga med att inte fingrarna kommer åt skärmen och att telefonen vilar på fingrarnas bas och inte på fingertopparna. Kommer du åt skärmen med ett finger så kommer inte telefonen känna när du väl trycker på avtryckaren. Detta sätt att hålla din telefon gör att du har tummen fri att ta bilder samtidigt som din hand är avslappnad. Tekniken kräver lite träning så var försiktig så att du inte tappar din telefon.

4. Spara dina selfies på bästa sätt – #selfieboken

selfieboken

När du lyckats med en perfekt selfie kan du, förutom att fiska in likes i sociala medier, även göra dem till en snygg och modern inredningsdetalj. Att framkalla trendiga retrobilder av dina selfies är ett sätt. Du kan enkelt skapa fotovägg av alla dina bästa selfies (eller groupies) genom att hänga upp bilderna med klädnypor på ett snöre. Nu kan du njuta av bilder som gör dig glad varje dag! Eller varför inte satsa hela vägen och göra som Martin och skapa en fotobok av alla dina bästa bilder! Kom ihåg att det är du som avgör vilka som är de bästa bilderna för just dig!

Psst här kommer lite andra presentidéer:

Gör julklappar av dina bästa seflies. Med en lyckad selfie/groupie på dig och dina vänner kan du skapa massvis med roliga produkter. Skapa en T-shirt, kudde eller mobilskal och du har den perfekta julklappen! Eller varför inte göra en egen ”ugly christmas sweater

Selfieboken

Selfiekudde

 

På vår hemsida hittar du ett stort utbud av personliga julklappar!
Just nu är vårt julerbjudande i full gång! Ta chansen och shoppa dina julklappar med upp till 40% rabatt. Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet:

Julkampanj

 

Baserad på en originaltext av: Prisca Leclerc

Sofie är PR & Social Media Manager på smartphoto och ansvarar även för innehållet på smartblogg. Hon brinner för fotografering och att inspirera fler till att skapa med sina bilder. Har du tips om vad du vill att hon tar upp? Maila instagram@smartphoto.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.