Fotoskola: Så lyckas du med familjeporträttet

Fotoskola: Så lyckas du med familjeporträttet

Har du länge försökt att få till det där perfekta familjeporträttet men inte lyckats? Fotografen Juliana Wiklund är tillbaka och tillsammans med våra vänner på Moderskeppet bjuder hon på två kurser i just familjefotografering. Vare sig du har barn i treårsålder eller i tonåren kommer här konkreta tips på hur du kan få alla i familjen att bli bra på bild – samtidigt! Tidigare har Juliana tipsat om hur du får till det bästa syskonporträttet. Många av tipsen bygger på samma grundprinciper. Missade du första fotoskolan ”lekfulla syskonporträtt” så kan du fortfarande ta del av den här.

Fotoskola

Att leka fram bilden är det bästa tipset!

Det första tipset i dagens Fotoskola är en ordlek som garanterat kommer att bjuda på skratt och skapa naturliga och lekfulla bilder. Tänk på att du inte bara porträtterar familjen, utan att du samtidigt berättar en historia. En bild är alltid sammankopplad med ett minne, så låt det minnet synas. Det kan vara hur varm ditt barns kram var, att ditt barn fick ett skrattanfall mitt under fotograferingen eller att någon i familjen sa något väldigt roligt. Låt därför fotograferingen få vara en lek. Den stora fördelen med digitalkameran är att du kan ta hur många bilder som du vill och sedan välja dina favoriter. Så fota, fota, fota!

1. Lekfulla familjebilder – sex laxar i en laxask

2. Utomhusfotografering och leken ”Bullerkram”.

En bra familjebild ska fånga glädjen, så försök att undvika stela och framtvingade leenden. Lyckas du fånga det perfekta ögonblicket där hela familjen blir bra på samma bild har du en perfekt bild att skapa en vacker väggdekoration av eller varför inte ge bort i julklapp till mormor och morfar eller farmor och farfar?

Så här fint kan det bli:

Fotovägg

Blev flera bilder bra? Skapa en fotovägg med dina bästa bilder!

Rama in dina bästa bilder

Vilket uttryck vill du ge din bild? Välj mellan ett stort utbud av väggdekorationer

Just nu har vi ett superbra julerbjudande. Handla dina julklappar hos smartphoto och få upp till 40% rabatt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet!

Julerbjudande

 

Lycka till!

I samarbete med:

moderskeppet_logo_farg_2011_tagline

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *