Så gör du en väggmobil med foto – 5 unika versioner – VIDEO DIY

Så gör du en väggmobil med foto – 5 unika versioner – VIDEO DIY

En väggmobil med foto, eller väggbonad med foto, är en stilsäker inredningsdetalj där du med väldigt enkla medel kan skapa en unik variant som passar in i ditt hem och matchar din personlighet. Nedan listar vi fem olika versioner av väggmobil med foto. Vilken blir din favorit?

1. För perfektionisten med känsla för form och design!

väggmobil - pysselminutenDenna väggmobil med foto har en stilren och väldigt ordningsam utformning. Den består av 12 stycken lika stora kvadratiska bilder i färg, framkallade på trendigt matt fotopapper. Varje snöre avslutas med en neutral träkula och liksidiga trianglar i tjockt papper.

Du behöver:

  • En pinne
  • En trådrulle med en grövre tråd i valfri färg
  • Tre träkulor
  • Nio stycken kvadratiska bilder (i detta exempel matt yta med vit kant)
  • Tjockare mönstrat papper
  • Limpistol
  • Sax

Kolla in vår youtubefilm Pysselminuten för att veta exakt hur du gör!

2. Bohemiska hemmet – väggmobil med extra allt

Väggmobil med foto - bohemiska hemmet

Om den första väggmobilen med foto signalerar kontroll och balans är denna väggmobilen raka motsatsen. Här är det som att slumpen har fått avgöra vad som hamnat på de olika snörena. Här samsas svartvita bilder med färgbilder, kvadratiska bilder med rektangulära och familjefoton blandat med citat. Snörena har olika längder och bilderna sitter fästa på olika avstånd.

Detta är en väggmobil med foto för den som vågar släppa kontrollen och visa upp allt som är fint. För extra känsla och inramning fästs en kvist murgröna på pinnen. Det görs med samma princip som den första väggmobilen i filmen Pysselminuten.

3. En väggmobil med foto för den lekfulla

väggmobil med foto - för den lekfulla

I denna väggmobil med foto placerar vi dem vi älskar på bästa platsen i hemmet, avslappnat sittande och balanserande på var sin pinne. En rolig detalj för hallen eller till barnrummet.

Så här gör du:
Ta bilder på familjen när de sitter på en bänk. Se till att de sitter ganska tätt. Framkalla dessa sedan i format 10X15. Klipp ut personerna och använd din limpistol för att fästa bilden på pinnen. Följ sedan samma instruktioner som i Pysselminuten.

4. För den som vill ha koll på dagarna och samtidigt få en vacker vägg!

väggmobil - fotokalenderDenna väggmobil är en klar favorit på Smartphotos kontor. Här har vi valt att framkalla våra bilder som fotokalender i träblock. Det är 12 bilder (en för varje månad) där datum, månad och år står i en stilren stil under varje bild. Bilderna trycks på ett tjockare 300 grams papper istället för fotopapper, vilket skapar en härlig och annorlunda struktur på bilderna.

För att få varje snöre att hänga rakt fäste vi en vit dekorationssten på varje snöres ände.

5. En väggmobil med foto för det svartvita hemmet

Väggmobil med foto - svartvitt

En riktigt stilren väggmobil skapar du genom att framkalla dina favoritbilder som svartvita bilder. Fördelen med att välja svartvitt är att du inte behöver lägga ner så mycket tid på att se om färgtonerna i de olika bilderna matchar med varandra.
väggmobil - svartvita bilderI detta exempel valde vi att framkalla bilder som stående bilder i storlek 10X15 cm. Vi valde en matt fotoyta för att undvika att bilderna reflekterar ljus och blänker. Vi la även till en vit kant på varje bild för att skapa en inramning. Allt detta kan du göra direkt i Smartphotos editor!

Vilken är din favorit? Vi vill gärna veta vad du tycker så lägg gärna en kommentar här nedan. Här kan du även önska vilka andra sorts DIY som du skulle vilja se!

Och kom ihåg att prenumerera på vår youtubekanal för enkla tips och idéer genom vår serie Pysselminuten.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *