Mors dag presenttips – 7 tips på unika gör-det-själv-presenter till mamma!

Mors dag presenttips – 7 tips på unika gör-det-själv-presenter till mamma!

Letar du efter en mors dag present? Den 26 maj är det mors dag och det finns flera saker du kan göra för att visa mamma hur mycket du uppskattar henne, till exempel genom en personlig och unik present. Utgå ifrån vad din mamma (din fru eller den mamman som du vill visa din uppskattning till) tycker om att göra. Älskar hon att laga mat, eller är bilder på sina barn och barnbarn det bästa hon vet?

Vi har listat 7 idéer på presenter och saker du kan göra på mors dag – oavsett om det är din mamma du vill fira eller om du hjälper dina barn.

Psst: Är du själv mamma? Det går ju även bra att skicka detta inlägg vidare till den du tror kommer att överraska dig på mors dag 😉

1. En månadsprenumeration på bilder från er vardag!

mors dag - presenttips

Det perfekta tipset på mors dag present till barnens mormor eller farmor! Vägrar din mamma sociala medier och modern teknik? Ge din mamma en månadsprenumeration på en minifotobok så hon kan följa er vardag! En perfekt present till alla mammor och mormödrar/farmödrar som bor långt bort. Det enda du behöver göra är att ladda upp dina 52 bästa bilder från varje månad, välja en titel på din bok och sedan är du klar! Denna mors dag present varar dessutom hela året (eller så länge du själv väljer)!
Tips: Tar du mycket bilder med mobilen? Markera dina favoriter direkt i ditt mobila album, på det sättet behöver du inte gå igenom alla bilder när det är dags att skapa din månads-fotobok.

2. Ge bort den perfekta starten på dagen – varje dag!

Mors dag - magneter med citat

Låt din mamma starta varje dag med värmande och kloka ord. Lägg sedan till att dessa är uppblandade med bilder på människor, saker och platser som din mamma (eller din fru) älskar och du har den perfekta  mors dag presenten. Nyhet för mors dag 2019 är dessa två set med kylskåpsmagneter (välj mellan ett set med 9 rektangulära magneter eller set med 12 fyrkantiga magneter). Är du en fena på citat? Då passar denna mall perfekt för dig. Vill du få lite hjälp med utvalda vackra citat som passar en mamma väljer du denna mall.

3. Laga middag tillsammans på mors dag!

mors dag present - skärbrädaVet du vad din mammas favoriträtt är? Perfekt! Då kan du laga den på mors dag. Ännu roligare blir det om du har tänkt ut meny, inhandlat alla varor och sedan bjuder hem mamma så att hon får vara med och hjälpa till. Låt henne till exempel hjälpa dig med att hacka det som behöver hackas. Extra kul om du då slänger fram en skärbräda som du har graverat till henne som hon sedan får med sig hem som en mors dag present.

4. En bok med personlig hälsning inuti!

Mors dag - presenttips

Är mamman du ska köpa en mors dag present till en bokälskare? Hitta den senaste boken av hennes favoritförfattare. Som en extra detalj lägger du i ett bokmärke med en personlig hälsning och bilder på dem hon älskar!
mors dag present - skärbräda

5. Rama in ett favoritfoto

Har du ett jättefint foto på dig och din mamma, hennes barn eller barnbarn? Se till att få det uppförstorat och rama in det. Om du har många fina bilder så kan du också göra ett album eller kanske en fotobok.

6. Gör ett fint kort

Föräldrar älskar att höra hur mycket du älskar dem och varför inte berätta det med ett fint kort. Skriv ned allting du känner och hur mycket du uppskattar din mamma! Du hittar flera varianter av personliga mors dag kort här.

7. Och ett litet extra tips!

Vill du satsa stort och ge bort flera små presenter som ett set? Kolla då in denna sidan där vi har samlat alla produkter med en vacker mors dag design. Min favorit är designen ”Heart frames” Där du till exempel kan skapa en mugg, en plånbok och en vattenflaska i samma design!

Grattis på mors dag alla fantastiska mammor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *