Påskpyssla med dina egna foton 🐣 – 8 roliga idéer till påsk!

Påskpyssla med dina egna foton 🐣 – 8 roliga idéer till påsk!

Snart är det påsk! En högtid som (enligt oss) får alldeles för lite uppmärksamhet. Börja förbereda redan nu genom att påskpyssla! I detta inlägg hittar du både enkla och roliga tips på påskpyssel. Till exempel: så bjuder du in till påskmiddag, gör bordsplacering med hjälp av ägg och dekorerar ditt påskris på ett minst sagt roligt och garanterat unikt sätt. Här får du helt enkelt  inspiration och lär dig hur du skapar påskpyssel och påskdekorationer med dina egna bilder!

Vi älskar påsken och allt vad den innefattar: måla ägg, påskäggsjakt, klä ut sig till påskkärring, äta god mat och framför allt den extra lediga tiden tillsammans. Dessutom ser vi påsken som den stora brytpunkten mellan vinter och vår.  Alltså har vi all anledning att fira! Vi har satt ihop en lista med härliga tips på hur du kan göra denna påsk lite extra festlig genom att påskpyssla och dekorera med dina egna bilder och/eller illustrationer. Inspiration till garanterat unika påskdetaljer!

1. Glad påsk – påskhälsning eller påskinbjudan på ett personligt sätt!

Att få ett brev på posten (som inte är en räkning eller försäkringsbesked) är ändå något alldeles extra. Skicka en hemmagjord påskhälsning eller bjud in dina gäster till påskfirande med ett eget påskkort. Skapa inbjudningskort med hjälp av någon av våra gula designs som du hittar här eller använd en mysig påskbild och låt den täcka hela kortet. Är du bra på att skapa egen design så kan du skapa ditt eget kort här.

När du beställer fotokort får du dessutom vita kuvert på köpet så det är bara att köpa porto och skriva vem mottagaren ska vara så är allt klart. Väldigt enkelt att göra och väldigt kul att få!

2. Påskiga tallriksunderlägg

Påsken - tallriksunderlägg

Vill du göra dukningen till påskmiddagen både personlig och samtidigt ha ett tydligt påsktema? Välj en favoritbild som har med påsken att göra och beställ sedan hem personliga tallriksunderlägg. Använd dem till påskfrukosten med barnen eller som en del av dukningen till middagen på påskafton. Funkar perfekt vilket som! Det finns två olika varianter att välja mellan. Tycker du om idén men vill inte lägga så stor del av påskkassan på detta – skapa tallriksunderlägg i papper – 24 stycken tallriksunderlägg i papper. Vill du istället satsa på något hållbart som du även kan plocka fram nästa påsk skapar du istället tallriksunderlägg i plast.

3. Rätt person på rätt plats vid påskbordet

Oavsett om det är en stor eller liten middag så är det alltid kul att göra en bordsplacering. Med en snygg påskdesign så blir placeringskorten även en del av dukningen. Antingen gör du ett klassiskt vikbart placeringskort som du kan ställa bredvid glasen eller så använder du dig av minikort som du kan lägga direkt på tallriken eller i en snygg dukning med servetten. Skriv namn och använd personlig bild på gästen. Dessutom kan du skriva en personlig hälsning till varje gäst på baksidan. Passar perfekt som en rolig detalj till dukningen!

4. Påskig bordsplacering med hjälp av ägg

påskägg

Vill du göra bordsplacering på ett annorlunda och roligt sätt? Använd ägg för att märka ut vem som ska sitta vart. Välj ut roliga bilder på dina gäster och gör runda etiketter. Sätt etiketterna på ett ägg och ställ ut som bordsplacering. Det är lite trixigt att fästa en etikett på ett ägg och det kommer att bli lite veck (alternativt om du klipper små snitt i din etikett), men det kommer att se kul ut med alla ägghuvuden på tallrikarna eller stående i äggkoppar.

5. Duka enkelt med bestickkuvert eller servettringar!

Ett superenkelt sätt få ordning på besticken till påskmiddagen är att duka med bestickkuvert. Genom att välja en påskig bild så blir den också en påskig detalj på bordet. Eller så väljer du att skapa en vacker servettring som på bilden här bredvid.

6. Glasunderlägg för varje tillfälle

Är du rädd om bordet? Då är glasunderlägg med baksida av kork helt perfekt. Beställ påskinspirerade glasunderlägg som du enkelt kan använda år efter år (eller varför inte sätta en bild på varje gäst på de olika glasunderläggen? Rolig present att sedan skicka med gästerna hem).  När du beställer så får du 6 glasunderlägg i varje paket. Du har möjlighet att göra olika designs på varje underlägg eller så kör du samma på alla och får en enhetlighet. Välj det som passar dig bäst!

7. Påskharen kommer med memokort

memokort

Påskharen brukar alltid lämnat ett litet ägg någonstans när det är påsk, för att fira att vintern äntligen är förbi. Det brukar innehålla gott godis så att barnen blir så härligt glada och energirika (kanske för energirika?) på sockret. Önskar du att haren kunde hitta på något annat kul istället för socker? Lägg i en present istället! Personliga memokort passar perfekt. Eller något annat av våra personliga spel som kan göras unikt för varje barn. Lite av det goda och massor av det roliga. Kolla in alla våra personliga spel här för att hitta inspiration!

8. Kvadratiska ”instagrambilder” till påskriset

Påsken - påskriset

Blanda fjädrar med bilder och få till det perfekta påskriset. Använd våra kvadratiska bilder för lagom storlek till påskriset. Roligt att ha påskriset fullt av bilder på alla gäster. Kvadratiska bilder finns i storleken 10×10, 11×11 och 13×13. Lägg gärna till en vit kant på bilderna så får du en snygg inramning också. Kostar inget extra.

Lycka till och glad påsk önskar vi på smartphoto!

Psst. Vi älskar kreativa lösningar och roliga idéer. Dela gärna med dig av dina. Antingen som en kommentar här nedan eller tagga oss på instagram @smartphotose

Sofie är PR & Social Media Manager på smartphoto och ansvarar även för innehållet på smartblogg. Hon brinner för fotografering och att inspirera fler till att skapa med sina bilder. Har du tips om vad du vill att hon tar upp? Maila instagram@smartphoto.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.