Höstpyssel – skapa en personlig almanacka med dina bästa bilder

Höstpyssel – skapa en personlig almanacka med dina bästa bilder

Att hålla koll på dagar, tider, möten, hämtningar och kvällsaktiviteter är inte alltid det lättaste. Nu finns det en uppsjö av elektroniska lösningar som kan hjälpa dig. Men vi vill ändå slå ett slag för den traditionella almanackan och agendan. Vet du om att på smartphoto.se kan du skapa din alldeles egna fotoalmanacka eller agenda direkt online. Ett perfekt litet projekt att ha som kvällspyssel nu när hösten är här. Här är våra tips på hur du lättast lyckas:

Kalender med foto i träblock

Almanacka i träblock är även en vacker detalj på skrivbordet eller byrån.

1. Välj typ av almanacka efter just dina behov och möjligheter
Hur ser ditt liv och hem ut? Titta runt omkring dig. Har du mycket väggyta eller har du mer plats att ställa en kalender? Har du en stor familj med många personers scheman att hålla reda på, svårt att komma ihåg födelsedagar eller söker du en vacker väggdekoration som också visar datum?
Har du inte redan tittat in på denna sida för att upptäcka alla varianter av almanackor och agendor så gör det nu. Välj bland familjeplaneraren (med separata kolumner för upp till 5 familjemedlemmar), en elegant och smal köksalmanacka eller en klassiskt väggalmanacka (finns i 3 olika storlekar) och mycket mer.

Väggalmanacka

En väggalmanacka blir även som en tavla på din vägg.

2. Välj ett tema till din almanacka och det blir lättare att välja ut bilder
Vi fotar mer än någonsin. Med en mobilkamera som alltid är redo att fånga ögonblicket kan utmaningen att välja bilder till sin almanacka vara ganska svår. Vårt tips är därför att först välja ett tema till din almanacka. Här är några exempel:

2.1 Familjebilder
Vare sig du bara väljer ut dina absoluta favoriter eller bilder som är tagna under respektive månad så är härliga familjebilder en klassiker när det kommer till att skapa en personlig almanacka. Detta blir också väldigt enkelt den perfekta julklappen/presenten till mor- och farföräldrar.

Almanacka med familjebilder

Fyll din almanacka med fantastiska ögonblicksbilder på familjen.

2.2 Detaljbilder på smått och stort
Söker du en mer konstnärlig almanacka så är ett tips att jobba med ”close ups”/detaljbilder. Almanackan blir personlig utan att ge känslan av att du har hängt upp familjealbumet på väggen. Vill du verkligen skapa en vacker väggdekoration så se till att bilderna även håller samma färgton. Så snyggt!

Almanacka med detaljbilder

Detaljbilder ger en mer konstnärlig känsla till din almanacka.

2.3 Vackra vyer, djur och natur
Finns det något finare än vackra vyer, små mjuka kattungar eller solen som sjunker ner i havet? Detta är en almanacka som uppskattas av de flesta. En perfekt present till dig själv eller någon du tycker om. I detta tema är det enkelt att gå djupare och välja ett smalare ämne t.ex. en almanacka med bara blommor, fåglar eller vad du tycker är vackert.

Almanacka med naturbilder

Med ett vallmofält i din fotoalmanacka har du även skapat sig vacker väggkonst.

3. Hitta den design som matchar ditt hem
Gillar du Shabby chick, New english, nordiskt stilrent eller underbara pasteller? Under varje typ av almanacka finns flera designs. När du har valt typ av almanacka klickar du bara på ”skapa” eller ”gör en …. ” knappen så kommer alla designs upp på din skärm.

Almanacka design

Under varje almanacka finns en rad olika designs. Välj enkelt din favorit och börja skapa!

Under varje design finns det dessutom möjlighet för dig att påverka layouten. Har du t.ex. svårt att välja ut 12 bilder? Då väljer du bara en sidlayout med fler bildzoner per sida. Här kan du också göra enklare redigeringar på dina bilder, t.ex. kan du med ett knapptryck göra din bild svartvit.

Layout till din almanacka

Du kan enkelt byta layout på en sida i din almanacka. Välj mellan 1, 2, 3 eller 4 bildytor.

Psst: vet du om att du själv kan bestämma vilken månad du vill att just din almanacka ska ha som första månad? När du skapar din almanacka så får du automatiskt frågan om vilken startmånad du önskar. Smart eller hur?

Vill du skapa en personlig almanacka? Just nu har vi specialpris på alla våra almanackor och agendor.
Klicka här eller på bilden för att ta del av erbjudandet!
erbjudande almanackor och agendor

Har du frågor eller andra funderingar kring ditt skapande av almanacka eller agenda?
Kontakta vår kundservice på: 0525-17 000

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *