Skapa ett minne för livet – fotoboksskola del 1

Skapa ett minne för livet – fotoboksskola del 1

Välkommen till smartphotos fotobokskola i 2 delar. I den fösta delen ger vi dig tips på hur du tar dig förbi de första hindret och faktiskt kommer igång. Du är inte ensam med att känna att du aldrig lyckas ta dig tid att skapa en fotbok med bilder från den senaste semestern, ditt barns första år, ert bröllop eller bilder från vardagen. Men ta dig tiden – det är värt det! För det är något visst med att bläddra i en bok full med personliga minnen. Det ger en helt annan känsla än att bläddra igenom ett digitalt fotolager på din dator, drive eller drop box.

Som du säkert vet så lanserade vi under förra året helt nytt fotobokssortiment. Nu har vi satt ihop en enkel fotoboksskola för att du enklare ska kunna botanisera bland nya härliga funktioner och i slutändan uppleva den förbättrade kvalitén på våra böcker.

Fotobok

Det är lätt att komma på massa argument till varför du inte hinner skapa en fotobok. Och du har rätt – det finns massa hinder att ta sig över innan du faktiskt kommer igång med skapandet. Vi har därför satt ihop en lista med massa knep för hur du undviker dessa hinder. Här kommer första delen (av två) i smartphotos fotoboksskola.

1. Välja ut dina bilder
Det största hindret att ta sig förbi är att välja ut bilder, särskilt om du redan har börjat bygga ett digitalt fotoberg… Men fortsätt inte att bara bygga och samla dina digitala bilder på hög. Vårt tips ät att så snart du laddar in dina bilder i datorn också välja ut dina ”best of” bilder och direkt skapa en separat mapp med utvalda bilder.

”Kom ihåg alla värdefulla bilder från din mobil, WhatsApp bilder från familjen och bilder du postat i sociala medier.”

När du är redo att börja skapa din bok tar du alla dina utvalda bilder och laddar upp i en egen mapp på smartphoto.se. Nu har du dina bilder online och kan närsomhelst (och varsomhelst) börja skapa din fotobok.

Fotobokskola

Skapa en mapp på smartphoto.se och samla alla bilder till din fotobok – men kom ihåg att alltid spara originalet på din dator eller annan online lösning.

2. Välja typ av fotobok

Det finns massa valmöjligheter när det gäller typ och storlek på fotobok. Vårt tips är att alltid låta dina bilder avgöra vilken typ av bok du väljer. Ett bröllop är en ”once in a life time” upplevelse och förtjänar att satsas stort på. Detta är en bok du kommer att vilja bläddra i om och om igen. Här rekommenderar vi någon av våra XL böcker, gärna med premiumpapper av fotopapperskvalitet.

”Upptäck gärna vår nyhet att du nu kan välja mellan matt eller blankt papper.”

Skapar du en bok från senaste sommarsemestern kommer en enklare bok bättre till pass. Varför inte satsa på den bästsäljande fotobok L liggande?

Bröllopsfotobok

Låt dina bilder bestämma vilken typ av fotobok du vill skapa. Bröllopsbilder förtjänar en lyxigare och större bok.

3. Göra tillval till din fotobok

Vill du lyxa till din bok så finns massor av spännande tillval att göra. Allt från lyxigare bokbindning till pappers- och omslagstyp.

3.1 Lay-flat binding vs standardbinding

Just nu är vi extra glada att vårt mest populära tillval Lay-flat bindning nu har blivit standard för alla fotoböcker med hård pärm. Denna typ av bokbindning gör så att boken blir helt platt när du har den uppslagen.

Lay-flat bindning.

Lay-flat bindning är perfekt för panorama bilder

Vi har dessutom förbättrat vår Lay-flat bindning så att varje uppslag består av ett ark. Detta gör att vi undviker eventuella glapp mellan sidorna – perfekt när du vill placera din favoritbild över ett helt uppslag. För böcker med mjukt omslag så kan du välja mellan standardbindning där bokens rygg limmas för en hållbar kvalitet eller den enklare spiralbindningen.

3.2 Att välja omslag och design för din bok

Vi har flera olika typer av omslag. Ditt första val är att välja mellan hårt eller mjukt omslag. Även här bör typen av bilder avgöra vilken omslagstyp du väljer. Det mjuka omslaget är enklare och kostar därför mindre. När du skapar en fotobok kan du även välja att pryda ditt omslag med en personlig bild.

Nya omslag

Nu har vi 3 snygga designomslag. Naturlinne, svart konstläder och personligt omslag.

Här finns det massor av olika designs att välja mellan vi har hjälpt dig att enkelt välja beroende på vilka bilder du ska fylla din bok med, t ex baby, bröllop, semester, vardag etc. Nu kan också välja ett av våra snygga designomslag i svart konstläder eller naturfärgat linne (fotoböcker i storlek M finns endast med personligt omslag).

Typ av bok

Genom en enkel ”drop down” lista hittar du den typ av bok du önskar.

En bok för varje tillfälle

Du kan även filtrera böckerna efter tillfälle.

3.3 Att välja papperstyp

Våra fotoböcker har tre olika papperstyper:
• Standardpapper: 300g
• Matt papper: 300g
• Blankt papper: 300g

Papperstyp

Välj själv vilken typ av papper du vill ha i din fotobok. Standard, matt eller blankt.

Du väljer enkelt papperstyp i editorn när du skapar din bok. Menyn ”papperstyp” hittar du i menyn till vänster.

pappersval

Nu har du gjort alla dina val. Nu återstår bara den roligaste delen – att skapa och designa din fotobok. Detta berättar vi mer om i del 2 av smartphotos fotoboksskola som du hittar här

Vill du titta närmare på smartphotos fotoböcker – klicka här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *