Så skapar du en snygg och unik fotovägg!

Så skapar du en snygg och unik fotovägg!

Vi överöses med bilder på snygga poster- och fotoväggar i inredningstidningar och i sociala medier. Utbudet av posters med illustrationer och fotografier har aldrig varit större. Men strunta i massproduktionen och skapa i stället dina egna posters. Du har garanterat flera bilder sparade i din mobil eller din dator som skulle platsa som en inredningsdetalj i ditt hem. Det blir både billigare att framkalla dina egna bilder samt att du garanterat får en helt unik vägg. Mixa storlekar, blanda svartvita bilder med färgbilder, rama in vissa posters och fäst andra med vacker dekortejp. Det finns många lösningar för hur du kan skapa en vacker fotovägg. I detta inlägg ger dig våra tips på hur du enkelt kan skapa din vägg, oavsett om du gillar ramar, vill undvika att spika i din vägg eller vill hitta ett sätt att avgränsa ett rum.

Fotovägg

Blanda och mixa – både vad det gäller storlek, färg och svartvita bilder och upphängningslösningar.

Fotovägg – dina bilder på en vägg

Vill du skapa en hel vägg med bilder är det bra att först göra en plan på hur du vill ha det, innan du börjar spika i din vägg. Ovan ser du en bild på en fotovägg vi skapade till smartphotos kontor. Innan vi började la vi ut bilderna på golvet. Då kunde vi enkelt flytta omkring och ändra tills vi kände att vi fick den harmoni och känsla vi ville ha. Vår önskan var att visa upp bilder på flera olika sätt. Vi ville också ha med ett snyggt kollage, men vi märkte ganska snabbt hur svårt det var att placera kollaget utan att väggen upplevdes rörig. Vi valde då att utgå från kollaget och bygga upp resten av väggen kring den istället för att få den att passa in.

Fotovägg

Lägg dina bilder på golvet (innan du börjar spika i väggen) och flytta runt tills du hittar rätt layout. När du är nöjd tar du ett foto på den och använder sedan som mall.

Vi ville inte ha några raka linjer i vår fotovägg. Så när vi hittat en layout som kändes bra började vi helt enkelt med det fotot vi ville ha i mitten. Genom att ta ett foto på vår layout, när bilderna låg på golvet, hade vi en mall att utgå ifrån när vi började spika i väggen. Vill du hänga upp dina tavlor rakt bredvid varandra kan det vara bra att ta hjälp av ett vattenpass, snöre och tejp för att hålla en rak linje.

Så här hängde vi upp våra bilder

Det finns flera sätt att montera och hänga upp dina bilder på. Vi valde en mix av allt. Vi tog givetvis hjälp av våra vänner på Panduro Hobby och deras nya snygga ramsortiment! Det du ser på bilden ovan är:

Fotovägg

Om du inte vill spika eller göra åverkan på din vägg kan du alltid ha dina tavlor stående och lutande mot en vägg.

Fotovägg – dina bilder stående på golv eller en möbel

Vill du inte spika eller på annat sätt göra åverkan på din vägg (eller minimera antalet hål) finns det flera enkla sätt att ändå skapa en fotovägg på. Alla tavlor behöver nämligen inte hänga på väggen. Något som är jättesnyggt är att rama in dina posters och luta dem mot en vägg. Du kan placera dem direkt på golvet eller som på bilden ovan – på en byrå. Gillar du denna lösning så rekommenderar vi att du tar i ordentligt när du väljer storlek på dina poster – satsa till exempel på ett av våra största format ”poster med foto i stående format 60×90 cm”. Vill du inte rama in dina bilder men ändå ha dem stående? Framkalla dem till exempel som en canvas eller postertavla eller välj något annat stabilt material. Du hittar hela utbudet av väggdekoration här.

Fotovägg

Genom att framkalla dina bild som till exempel en postertavla (som den till höger i bild) behöver du inte ha den inramat utan du kan ställa den på en möbel precis som den är.

Fotovägg – dina bilder hängande i ett armeringsjärn

Ett annat sätt att visa upp många bilder på en och samma vägg utan att göra massa hål är att använda dig av ett armeringsjärn. Vi valde att sätta upp vårt armeringsjärn som en skiljevägg mellan vår lobby och vårt kontor. Men armeringsjärnet kan lika gärna lutas mot en vägg eller hängas upp på en vägg (då måste du spika, men du har möjlighet att sätta upp hur mycket bilder som helst men ändå bara göra få hål i väggen). Vi framkallade våra foton som retrobilder och blandade sedan upp det med en årsplanerare och ett fotokollage samt en modell större bilder (storlek 13×19 cm).

Fotovägg

Skapa en fotovägg med ett armeringsjärn.

Så här snyggt blev det med ett armeringsjärn som skiljevägg.

Fotovägg på armeringsjärn

Ett enkelt sätt att skapa ett rum i rummet – avgränsa med ett armeringsjärn och häng upp dina bästa bilder.

Fotovägg – skapa med prints

Nu finns det otroligt många olika format att välja mellan när du framkallar dina bilder. Har du inte redan upptäckt hela vårt utbud så hitta du alla bilder och förstoringar här.
Framkalla till exempel dina bästa bilder som snygga retrobilder. Med prints kan du skapa hur mycket som helst! Fäst dem på väggen med häftmassa eller dekortejp eller varför inte ge kylskåpet och frysen ett ansiktslyft och klä in dem med underbara minnen.

Retrobilder

Vi bara älskar minnen framkallade som retrobilder.

Just nu har vi mängdrabatt på alla våra prints! Med framkallning från 0,49 kr/styck. Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.

mängdrabatt på bilder

Just nu har vi 25 % rabatt på alla våra väggdekorationer bland annat fotoposter, canvas och postertavla.
Klicka på bilden nedan för att ta del av erbjudandet.

Vinterkampanj

Vinterkampanj 25% rabatt på Fotoböcker och Väggdekoration

Detta inlägg är ett samarbete med våra vänner på Panduro. Du hittar hela deras sortiment av ramar och upphängningsanordningar på pandurohobby.se

Sofie är PR & Social Media Manager på smartphoto och ansvarar även för innehållet på smartblogg. Hon brinner för fotografering och att inspirera fler till att skapa med sina bilder. Har du tips om vad du vill att hon tar upp? Maila instagram@smartphoto.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.