Det lilla extra till möhippan – så här gör du!

Det lilla extra till möhippan – så här gör du!

Har du fått den stora äran att vara brudtärna? Då har du en rolig tid framför dig! Om du inte redan har börjat planera för möhippan är det dags nu. En möhippa ska vara en dag att minnas för resten av livet. Det ska också vara en riktig ego-dag fylld med aktiviteter som du vet att bruden skulle älska. Det är även en perfekt dag att visa er vän hur mycket ni uppskattar henne och att dela gamla minnen tillsammans. När de stora aktiviteterna är bokade så är det dags att fylla den där tiden mellan aktiviteterna samt hitta den röda tråden som leder er framåt genom dagen. Här är 5 tips på hur du lyckas!

Möhippan - steg 1 kidnappa bruden

Möhippan – steg 1 kidnappa bruden

Möhippa steg 1 – Kidnappa med stil

Möhippan ska handla om bruden. Vad är då bättre än att alla ser ut som bruden! Inför kidnappningen fixar du lätt era egna masker – en bild av bruden. Framkalla en ansiktsbild av bruden som en poster i storlek 20×30 klipp ut ansiktet och gör små håll i sidan och sätt ett resårband (förstärk gärna med tejp vid hålen). Sedan är det bara för alla att ta på sig sin egen brudmask. Bruden kommer garanterat att bli förvånad att se sig själv gånger 10 (eller hur många ni har äran att vara).

Hitta en rolig bild på bruden och framkalla som en poster och skapa era egna ansiktsmasker.

Hitta en rolig bild på bruden och framkalla som en poster och skapa era egna ansiktsmasker.

Möhippa steg 2 – visa att ni hör ihop

Det ska synas att ni är en möhippa. Folk ska tydligt se vilka som tillhör gänget och vem som är bruden. Du kan enkelt skapa en teamkänsla med team-bride t-shirts. Finns i färgerna vit, svart, röd, blå eller fuchsia. Du hittar all information här.

T-shirt med tryck

T-shirt med tryck team bride

Möhippa steg 3 – Samla alla bilder från möhippan under en hashtag

Välj ut en hashtag och be alla som är med på möhippan att tagga alla bilder från dagen och lägg ut på Instagram. Då har ni helt plötsligt ett digitalt fotoalbum från dagen, det blir sedan enkelt att välja ut de bästa bilderna att framkalla från dagen. Den perfekta gåvan att ge på bröllopsdagen från möhippegänget är en fotobok med bilder och kommentarer från dagen. Ett ovärderligt minne att spara.

Fotobok möhippa

Ta vara på de bästa bilderna från dagen och skapa en fotobok.

4. Dela med er av era bästa minnen

En perfekt möhippelek som går att variera till oändlighet är att alla delar med sig av sitt bästa minne med bruden. En lek som garanterat bjuder på många skratt. Ett sätt kan vara att ge bruden en tygkasse, så klart med egen design, och in kassen lägger ni varsin framkallad bild. Alla har fått bidra med en bild som på något sätt symboliserar ett minne du delar med bruden. Det kan t ex vara en plats en sak eller en person. Bruden drar fotografi från kassen och ska sedan gissa vem som har bidragit med just den bilden och berätta om det minnet som bilden symboliserar.

framkalla bild

Har du varit på en resa med bruden där ni blev överrumplade av massa flamingos. Då kanske en bild på en flamingo är perfekt att lägga i kassen.

5. Bästa avslutet på möhippan – fixa en härlig middag med tema

Vad passar bättre än att avsluta en underbar dag med en härlig middag följd av fest och dans? Det blir extra kul om ni har ett färdigt tema för middagen där mat och dekorationer går hand i hand. Designa era egna vimplar, flasketiketter och fäst dekorationsklistermärken på muggar eller servetter.

Pynta till fest

Är det en ego dag så är det. Klä hela festen i bilder på bruden som liten 🙂

Lycka till!

Ska du gifta dig? Missa inte vårt senaste blogginlägg ”5 tips till bröllopet – allt från bröllopsinbjudningar till tackkort!”

Wedding

 

Sofie är PR & Social Media Manager på smartphoto och ansvarar även för innehållet på smartblogg. Hon brinner för fotografering och att inspirera fler till att skapa med sina bilder. Har du tips om vad du vill att hon tar upp? Maila instagram@smartphoto.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.