4 tips – så får du ordning på ditt förvaringskaos!

4 tips – så får du ordning på ditt förvaringskaos!

Handen på hjärtat – hur många har som nyårslöfte att få ordning på sitt förvaringskaos? Har du inte kommit igång med att rensa och ordna upp ditt hem så är det dags nu. Starta det nya året med ett snyggt och prydligt hem helt enkelt! Vi bjuder dig på fyra smarta och enkla tips på hur du enkelt kommer igång och får ordning på ditt kaos och behåller ordningen – till och med i barnrummet! 

För att skapa, och framförallt behålla, ordning i hemmet är det första du ska göra att börja rensa! Följer ni inte redan bloggaren Förvaringsdrottningen så börja med att göra det, bättre tips får du nämligen leta efter. På hennes blogg kan du bland annat ladda hem din egen prioriteringslista för att komma igång  och lära dig om förvaringens ABC och mycket annat. Ta del av hennes tips på hur du rensar och sedan kan du börja med det roliga: att organisera ditt hem och det är här smartphoto kommer in i bilden. Hos oss finner du flera smarta lösningar som även hjälper dig att hålla ordningen!

Garderob

Drömmer du också om att att alltid ha så här fint i din garderob?

1. Få ordning på din garderob

Tänk aldrig på hur mycket du faktiskt har att sortera och organisera, utan börja med att fokusera på ett skåp eller en garderob och gör klar den till att börja med. Garderobsrensning är vår favorit. Det blir oftast lite som julafton när du börjar ta fram allt som hamnat långt bak i garderoben. Kläder du nästan hade glömt bort att du hade får ett nytt liv. Skor är något som kan vara väldigt svårt att på ett snyggt sätt förvara och samtidigt kunna få en snabb överblick över sin samling. Köp smarta staplingsbara lådor och placera överst i din garderob. För att undvika att behöva öppna och gå igenom alla lådor när du söker ett visst par skor tar du ett foto på varje par (räcker att ta en bild med din mobilkamera) och skapar retroklistermärken som du sätter på varje låda. Snyggt och enkelt! Detta smarta tips går givetvis att använda för annat än skor. Både huvudbonader/kepsar, hårspännen eller väskor kan enkelt organiseras på detta sätt.

Retroklistermärken

Få ordning med retroklistermärken!

2. Kyl och frys – hur får du lättast ordning?

Nästa område att få ordning på är kyl, frys och skafferi. Hur många gånger har du stått med en frusen matlåda i handen och undrat först och främst vad det är i lådan samt hur länge den faktiskt har legat i frysen? Med självhäftande frysetiketter blir det inte bara enkelt att snabbt se vad som bör ätas snart, utan du får även en snygg och organiserad frys. Du skriver bara på etiketten vad lådan innehåller samt vilken månad du la din i frysen, med en penna ringar du sedan in det datum du la in lådan i din frys.

Frysetiketter

Med frysetiketter får du snabbt en överblick över allt du har i frysen!

Gillar du att safta och sylta, skapa egen tapenad eller torka egna kryddor? Med etiketter för burkar skapar du ordning även i kylskåpet och skafferiet. Dessutom kan du enkelt ta en burk hemmagjord jordgubbssylt och ge bort till någon när du är bjuden på middag. Vem blir inte imponerad av en hemmagjord present?

Etiketter för burkar

Med en personliga etiketter på dina burkar är det lätt att skapa ordning i skafferiet.

3. Få barnen att hålla ordning på sina rum

Få ordning på dina saker

Ett barnrum blir snabbt ett rum i total oreda.

Alla som är föräldrar, eller har nära relation med ett barn, vet hur snabbt det kan bli totalt kaos i barnrummet. Du kan plocka och plocka i oändlighet och ändå kommer det bara fram mer och mer saker. Här gäller det att på ett så smart sätt som möjligt hjälpa barnen att hålla ordning på sitt rum. Börja med att kategorisera leksakerna; pärlor i en låda och bilar i en annan. Fota av en leksak som får representera varje kategori och skapa klistermärken med foto och sätt på lådorna. När barnet ser bilderna på boxarna blir det enklare att se vilka leksaker som ska vara i vilken box och kanske blir det också lite roligare att städa 🙂 Vi kan ju alltid hoppas!

Klistermärken med foto

Få ordning på leksaker med klistermärken med foto

Har ditt barn mycket småplock (stor risk om du har ett barn som älskar att pyssla)? Då kan du skapa egna boxar med bild på locket med det boxen innehåller. På smartphoto.se heter produkten matlåda, men den kan användas till så mycket annat. Sortera upp hårsnoddar och spännen och lägg i asken. Enkelt att ta med sig på resa.

Matlåda med foto

En matlåda med foto är en bra förvaringsbox för tex hårsnoddar och spännen.

4. Sortera upp alla viktiga papper

Nästa projekt som ligger oss varmt om hjärtat är alla dessa viktiga papper och bra-att-ha-papper som ligger utspridda i bra-att-ha-lådor” eller så kallade mixadelådor (lådor där du slänger ner allt som inte passar in på annan plats). Det första du ska göra är att köpa en hög med pärmar och mappar – glöm inte register. För att lätt hitta rätt pärm fäster du enkelt en etikett på varje pärm där du tydligt har skrivit vilka papper pärmen innehåller.

Etiketter

Skapa ordning på dina papper med etiketter

För papper du behöver ha lätt åtkomst till och kanske ha framme på ett skrivbord kan vi tipsa om denna mycket snygga mappen där du kan sätta ditt eget motiv på framsidan:

Mapp med tryck

Förvara dina vikta papper i en mapp med personligt tryck på framsidan.

Just nu är vår alla hjärtans dag-kampanj i full gång med 25% rabatt på alla fotopresenter du ser ovan.
Klicka här för att ta del av erbjudandet:
Erbjudande Alla hjärtans dag

Sofie är PR & Social Media Manager på smartphoto och ansvarar även för innehållet på smartblogg. Hon brinner för fotografering och att inspirera fler till att skapa med sina bilder. Har du tips om vad du vill att hon tar upp? Maila instagram@smartphoto.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.