5 tips – skapa med framkallade bilder!

5 tips – skapa med framkallade bilder!

När den första snön faller, när ditt barn träffar tomten eller när du möter en kär gammal vän… vad är det första du gör? Vi gissar att du tar upp din mobil och tar en bild. Att ständigt ha tillgång till en kamera har förändrat både vårt sätt att ta bilder och vad vi gör (eller inte gör) med våra bilder efter att bilden är tagen. För många av de där magiska ögonblicken, du fångat på bild, glöms faktiskt bort i din digitala bildbank. Låt inte dina minnen hamna i en digital sörja utan skapa något vackert som är värt att visa upp. Idag går vi tillbaka till där allt började. Det första mötet med fotografiet, nämligen den traditionella framkallade bilden. Här kommer våra bästa tips på vad du kan göra och skapa med dina framkallade bilder.

Fotoalbum med bilder

Lyxen att få bläddra i ett hemmagjort fotoalbum!

1. Skapa traditionella album
Vi älskar fotoböcker. Att skapa en fotobok online är ett smidiga sätt att skapa ett modernt fotoalbum där du enkelt kan variera storleken på bilden, byta layout på sidorna med ett knapptryck och lägga in texter och symboler som förstärker dina minnen. Men det är ändå något visst att få sitta och bläddra i ett gammalt traditionellt fotoalbum där varje bild omsorgsfullt klistrats in en och en. En vacker penna har valts ut och handskriven text lyfter albumet och förstärker minnena ytterligare. Prova till exempel att skapa ett fotoalbum med bara svartvita bilder, eller kvadratiska bilder. Ett elegant fotoalbum är ett hantverk värt att visa upp för alla. Ett album får gärna stå framme eller ligga uppslaget i en bokhylla som en egen inredningsdetalj.

Rama in dina bilder

Skapa en effektfull vägg med bilder i blandade ramar.

2. Måla dit detaljer på dina foton och rama in!
Gå på loppis eller besök en secondhand-affär och gå loss bland gamla tavlor. Många motiv kanske inte är mycket att ha, men glöm motivet och fokusera på ramen. Att skapa en fotovägg med blandade ramar och fylla dem med dina bästa bilder på nära och kära är både kul och snyggt. Blanda fritt bland material, former och storlekar, framkalla både färgbilder och svartvita bilder. Här finns det inga regler utan bara din egen smak och tycke sätter gränser. Fotoväggar kan (beroende på vilka bilder du väljer) bli lite stela… Varför inte ta en märkpenna och skoja till det lite. Det är ju det som är fördelen med digitala bilder. Originalet finns alltid kvar – de framkallade kopiorna kan du bara gå loss på och vara kreativ. Som bilden ovan där både farmor och syster har blivit smyckade med en vacker mustasch. Antingen gillar du det eller så avskyr du det. Vi tycker det är lite kul!

Foton från resan

Gör en karta med minnen från dina resor.

3. Samla dina resebilder i en karta
När du är ute och reser fotar du som allra mest! För vi vill alla dokumentera det vi ser och upplever. Idag har vi även kompletterat detta med att dela våra bästa bilder i sociala medier, för vi vill dela våra upplevelser med alla vi känner. Varför inte göra en väggkarta med dina minnen från alla platser du besökt? Köp en enkel världskarta, sätt upp den på väggen, framkalla en bild från varje resmål och fäst dessa på kartan, dra ett streck med penna eller fäst en tråd mellan bild och plats för att markera den exakta positionen där bilden är tagen. Blir garanterat en snackis nästa gång vännerna kommer på besök.

Framkallade bilder

Tejpa upp dina bästa bilder direkt på väggen.

4. En fotovägg av framkallade bilder – dekorationstejp
Vår favorit och det absolut enklaste sättet att skapa en fotovägg är att använda dekorationstejp och tejpa upp dina favoritbilder direkt på väggen. Är du rädd om väggen kan du alltid köpa en stor ram (eller annan skiva) och ta bort glaset och tejpa bilder direkt på ramens bakstycke. En annan variant är att köpa ett armeringsnät (finns både i inredningsaffärer och byggvaruhus) och fästa dina bilder med klädnypor eller andra typer av klämmor. Fördelen med detta sätt att visa upp dina bilder är att det är lätt att byta ut bilder och låta din fotovägg vara levande efter säsong och tillfälle.

Framkallade bilder

Bläddra fritt bland dina bästa bilder.

5. Spara dina bilder i en låda
Har du många bilder som du vill framkalla men inte tiden eller orken att skapa varken album eller fotobok? Köp en vacker låda i metall eller trä. Framkalla dina bilder med matt yta och vita kanter och lägg dem i lådan (den matta ytan är inte lika känslig för fingeravtryck). Genom att välja en låda som är lägre än bildernas höjd blir lådan även som en slags ram då den främsta bilden sticker upp över lådans kant. Placera lådan i bokhyllan eller på en byrå så blir dina bilder som en inredningsdetalj. Dina vänner kommer garanterat att bli sugna på att bläddra bland dina bilder.

Har du upptäckt smartphotos stora utbud av framkallade bilder?
Vi har allt från klassiska bilder i rektangulär form till våra specialbilder såsom kvadratiska bilder, retrobilder eller bilder i svart-vitt. Självklart sker vår fotoframkallning på marknadens bästa fotopapper och du kan välja mellan matt eller blank yta och lägga till vita kanter!

Just nu har vi mängdrabatt på alla våra prints!

Klicka här för att ta del av erbjudandet!

Mängdrabatt på bilder

 

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.