Fotovägg del 1 – gör din bostad till ett hem

Fotovägg del 1 – gör din bostad till ett hem

Att flytta in i ett hus är enkelt, men att skapa ett hem kan vara lite svårare. Med foton på väggen förvandlas bostadens enkelt till ett mysigt och personligt hem. Vi har samlat våra bästa tips och i två delar kommer vi att visa hur du enkelt kan skapa unika fotoväggar med dina bilder, tryckta på klassiskt vis eller på nya och spännande material. Vi börjar med det klassiska!

1. En bilds format påverkar känslan du vill ge
Med en vanlig framkallad bild är möjligheterna oändliga. Nyttja de olika formaten och storlekarna, skapa raka linjer eller jobba med asymmetri, tillför ljuskällor eller använd annorlunda upphängningsanordningar för att skapa din fotovägg. Genom att lägga till vita kanter eller framkalla dina bilder i svartvitt händer det också massa spännande saker med din bild. Här är några av våra favoriter bland digital framkallning.

Framkallade bilder

Häng upp, eller arrangera dina bilder på ett spännande sätt.

Framkallade bilder

Med retrobilder och dekortejp skapar du enkelt en unik fotovägg.

Framkallade bilder

Blanda format och typ av bild. Blanda färgfoton med bilder i svartvitt.

 2. Samla dina bästa bilder i en fototavla
Att skapa kollage med olika teman kan bli oerhört effektfullt och räcker för att skapa en fotovägg. Prova att hitta bilder som har samma färgskala, t ex mycket blått (vatten, himmel) tillsammans med bruna och gröna toner (grönska och sandstrand).

”Skapa ett kollage med ett tema eller med bilder i en och samma färgton”

Genom att jobba med färgnyanser ger din tavla ett starkt intryck redan på håll. Sedan upplever du den igen när du kommer nära och kan titta i detalj på de minnen du valt att placera på din fotovägg.

Kollage på poster

Jobba med samma färgnyans i alla bildytor på ditt kollage.

Gillar du ramar? Då är det en klassisk fotoförstoring eller poster du ska skapa. Vill du hellre att bilden ska tala för sig själv skapar du enkelt en postertavla, ett högkvalitativt tryck på en 5 mm tjock platta med skum i mitten. Läs mer om den populära postertavlan här.

Vill du skapa en fotovägg eller söker du ytterligare inspiration? Upptäck flera alternativ här.

Dela med dig av din fotovägg!
Vi vill gärna se det du har skapat! Ta ett foto på din fotovägg och lägg upp den på instagram. Tagga den bild med #smartinspo

Gillar du dessa tips eller saknar du något?
Skriv gärna en kommentar om vad du vill veta mer om!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.