Bröllop – så fixar du enkelt save-the-date och bröllopsinbjudningar

Bröllop – så fixar du enkelt save-the-date och bröllopsinbjudningar

Planerar ni ett bröllop? Allt börjar med en vacker bröllopsinbjudan eller ett enkelt save-the-date kort. Hos Smartphoto hittar ni mängder av vackra bröllopsinbjudningar och save-the-date kort. På bara några minuter kan ni skapa unika och personliga kort, beställa dem och få dem hemskickade! Allt ni behöver tänka på är vilket färgtema och design som ni vill ha på bröllopet samt välja ut en favoritbild och vad de ska stå, resten tar vi hand om! Nedan guidar vi dig genom hur enkelt det är att skapa personliga Save the date-kort och bröllopsinbjudningar!

Att skicka bröllopsinbjudningar är startskottet för den bästa tiden i ert liv!

Att bröllopsinbjudningarna och save-the-date-korten sätter hela prägeln för bröllopet gör detta till den delen i bröllopsplaneringen som kan upplevas stressande och som kan sätta hög press. Det är nu ni sätter både färgtema och er grafiska profil för hela bröllopet. Det är lätt att krångla till det och sitta klippa och klistra och limma silkesband långt in på nätterna. Ett tips är att stanna upp och skala ner – less is more – är ett bra uttryck att jobba med. Det är mycket som ska förberedas inför ett bröllop och det är lätt att känna sig stressad. Att hitta en leverantör för allt tryckt material underlättar enormt. Och när du väl har valt din favorit bland alla bröllopsdesigns så kan denna design med fördel återkomma på massa anat material som placeringskort, tackkort, flasketiketter och give-aways till gästerna som tex dessa vackra tvålar.

Att skapa bröllopsinbjudningar

Hitta er favoritdesign och skapa enkelt dina bröllopsinbjudningar direkt online

Att skapa era egna personlig bröllopsinbjudningar behöver inte vara svårt för att det ska bli snyggt, unikt och personligt. Under kategorin fotokort hittar ni alla format, storlekar och designs för personliga fotokort. Vi rekommenderar att ni först väljer ett designtema som kommer bli grunden för ert bröllop. På sidan hittar du ett sökfilter där du väljer:

 • Tillfälle – vad är det som du ska bjuda in till tex bröllop, födelsedag etc
 • Vilket yyp av kort önskar ni – inbjudningar, tackkort, meny kort etc
 • Under Produkt väljer ni vilket format ni önskar på era kort
 • Design – se alla Smartphotos design
 • Design färg – sortera efter vilken färgskala bröllopet ska gå i
 • Antal bilder – hur många fotozoner önskar ni? Har du en bra bild eller vill du ha ett kollage av bilder? Eller vill ni bara ha text?
 • Pris – i vilken prisklass ska ditt kort hamna
Använd filtersök för att hitta exakt det kortet du söker efter.

Här följer en enkel instruktionsfilm för hur du skapar bland annat bröllopsinbjudningar:

Bröllopsinbjudningar – vilket typ av kort ska ni välja?

Det finns flera olika format att välja mellan. Vilket ni väljer beror lite på vilken känsla ni vill ge med ert kort. Ett enkelt fotokort kan signalera att ni har valt ett enkelt och avslappnat bröllop medan ett dubbelvikt kort, i till exempel panorama format, ger ett lyxigare intryck. När du skapar dina bröllopsinbjudningar kan du välja mellan följande format och storlekar:

1. Klassiska fotokort som bröllopsinbjudan

Ett enkelt fotokort

Smartphotos klassiska fotokort finns i fler olika storlekar, format och korttyp. Så här gör ni när ni väljer kort:
Välj först format:
Vi ni ha ett liggande, stående eller kvadratiskt kort?
Välj sedan storlek:
Storlek (olika alternativ kommer upp beroende på vilket format du har valt
Och till sist korttyp:
Välj tex mellan ett enkelt kort eller ett vikt.

Till de klassiska fotokorten ingår vita kuvert, men du kan som tillval välja ett färgat kuvert. Till exempel gnistrande guld eller silver, lavendel eller mörkröd. För Smartphotos klassiska fotokort kan ni även välja mellan två typer av hörn: Kvadratiska hörn eller rundade hörn.

2. Fotokort med kreativ form

Fotokort med spetskant

Vill ni att er bröllopsinbjudan eller Save-the-date ska sticka ut sig och skilja sig lite på vanliga kort och brev som dimper ner i brevlådan? Då ska ni med fördel välja en bröllopsinbjudan med kreativ form. Korten finns i följande former:

 • Spetskant (som på bilden ovan)
 • Moln (med hörn som är formade som små moln)
 • Vinge (där två hörn är raka medan de andra två är rundade)

3. Fotokort med 10 sidor

Ett annorlunda kort med 10 sidor för dig som verkligen få utrymme för personliga inslag då korten blir som en slags portfolio där ni kan visa upp massor av bilder och lägga in text. Säljs styckvis eller som set om 12 kort och då ingår ett vitt, rosa eller blått band att knyta om korten.

4. En lyxigare bröllopsinbjudan – multikort

Smartphotos multikort är ett av våra lyxigare kort som två stående kort (varan det ena är lite mindre än det andra) och som hålls ihop med ett droppformat gem i guld eller svart. Det minsta kortet har tryck på en sida och det stora kortet har tryck på båda sidorna.

Möjlighet för egna tillval

Genom att göra ett extra tillval till dina bröllopsinbjudningar kan du ta ditt kort till nästa nivå. Nedan följer en lista av de tillval som du kan göra. Dessa tillval kommer upp som alternativ att välja till när du har skapat ditt kort och går vidare till betalningssidan.

1. Val av papper

Skapar du ett fotokort hos smartphoto får du ett högkvalitativt tryck på ett standardpapper. Vill du lyxa till ditt kort ytterligare så kan du välja till att trycka din inbjudan på ett gnistrande papper eller ett papper med matt struktur.

2. Välj till färgade kuvert

Skapar du ett fotokort hos smartphoto ingår alltid en vitt kuvert. Vill du se till att din inbjudan sticker ut så kan du välja till ett färgat kuvert. Även detta görs i sista steget, när du har skapat ditt kort och går vidare till betalningssidan. Du kan välja mellan följande färger (observera att samtliga färger inte finns tillgängliga för alla korttyper):

 • Mörkröd
 • Brun
 • Lavendel
 • Vit gnistrande
 • Silver gnistrande
 • Blå gnistrande
 • Guld gnistrande
 • Lyxig Vit

3. Effektlack ger extra liv till era bröllopsinbjudningar!

Avslutningsvis har vi ett tips på hur ni enkelt kan ge era bröllopsinbjudningar det lilla extra. Genom att välja till effektlack på era bröllopsinbjudningar. Då lägger Smartphto till ett strukturtryck på utvalda delar på kortet. Strukturtrycket ger en fin och skinanade effekt till era inbjudningar. Tänk på att effektlack endast finns tillgängligt med standardpapper och kan heller inte kombineras med rundade hörn.

Smartphoto önskar er stortlycka till med era förberedelser till ert bröllop. Vill ni har ännu mer inspirtaion gå in på denna sida där vi har samlat allt ni behöver tänka på till ert bröllop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *