Hej Sandra Mastio!  -vinnaren av Sveriges Mästerkock 2015  och smartphotos nya samarbetspartner

Hej Sandra Mastio! -vinnaren av Sveriges Mästerkock 2015 och smartphotos nya samarbetspartner

Under november startar ett samarbete mellan Sandra Mastio och smartphoto.se. I samarbetet står givetvis maten i centrum, men också vikten av en snygg paketering och att ge inspiration till de bästa gå-bort-presenterna under julsäsongen.

Sandra Mastio

Sandra Mastio i sin älskade kolonilott

Vi träffar Sandra Mastio hemma i hennes radhus i Limhamn. Solen skiner och höstlöven faller från träden. Mitt framför Sandras ytterdörr ligger ett koloniområde där Sandra odlar mycket av det hon lagar. Det är dit hon tar oss när vi vill veta mer om vår nya samarbetspartner Sandra Mastio, vinnaren av Sveriges mästerkock 2015.

Vad gör vi här i din kolonilott?
– Odla, plocka och palla mat är mycket av den jag är. Till min kolonilott går jag när jag vill samla inspiration, finna ett lugn och bara påta i jorden.

Varför tror du att just du vann Sveriges mästerkock?
– För att jag gav mig faan på det, haha. Alla var verkligen jätteduktiga. Men jag vågade utmana mig själv inför varje moment och gjorde något helt nytt vid varje tävlingsmoment.

Vad blir du inspirerad av?
– Det är inte från ett ställe, utan jag blir inspirerad av allt som finns runt omkring mig t.ex. när jag öppnar mitt kylskåp. Ser jag några rester så börjar jag genast skapa och tänka; hur kan en halv bit lax bli en fantastisk middag tillsammans med gårdagens bräserade fänkål och en halv påse frysta ärtor?

Du har många gånger påpekat att du just nu lever din dröm. Men vad är din största dröm just nu?
– Jag visste inte att detta var min dröm och vet därför inte vad min nästa dröm är heller. Man vet aldrig vad som döljer sig runt nästa hörn.

Vad gör du en ledig dag?
– Då kollar jag på TV och äter chips, hahaha.

Sandra Mastio

Sandra Mastio älskar att odla, skörda och palla mat.

Sandra Mastios:
5 tips till den som vill lyckas i köket

1. Köp en bra kniv.
2. Ta reda på vad just DU tycker om.
3. Köp ett bra stekjärn som tål höga temperaturer.
4. Börja i liten skala. Bättre att experimentera med en rotselleri än en hummer.
5. Ge inte upp! Efter ett par veckor kommer det att gå lättare och det kommer att ge dig en enorm kick.

Om Sandra Mastio
Sandra Mastio vann TV4:s matlagningstävling Sveriges Mästerkock 2015 och är idag aktuell som TV-kock i TV4:s Mitt kök, har en rad gånger lagat mat i TV4:s Nyhetsmorgon, skrivit kokboken MAT av Mastio (Bonnier Fakta) och arbetat flitigt som föreläsare och inspiratör runt om i Sverige. Hon bor i Malmö med sin man Stefano och deras två barn.
Ännu mer inspiration från Sandra hittar du på Facebook (MATavMastio), Instagram (@matavmastio) och på hennes hemsida matavmastio.se.

Sandra Mastio

Sandra Mastio, vinnare av Sveriges mästerkock 2015
Fotograf: Frida Wismar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.