Sandra Mastios fläderbärssaft!

Sandra Mastios fläderbärssaft!

Förbered dig inför höstens och vinterns bjudningar med en personlig gå-bort-present. Sandra Mastio, matkreatör, kock i TV4 köket och vinnare av Sveriges Mästerkock 2015 ger dig sina bästa tips. Givetvis står maten i centrum, men också vikten av en snygg paketering. Här i bloggen tipsar Sandra om juliga recept och hur du snyggast paketerar mat och bakverk och hur du kan lyckas i köket!

Först ut är Sandras egen Fläderbärssaft! Dessa superbär som just nu är lagom mogna på de flesta ställen i landet. Vi har redan fått smaka och kan lova att den verkligen är supergod. Håll till godo:

 

Sandra Mastios fläderbärssaft
Din egen fläderbärssaft är en enkel sak att göra själv och belöningen du får i smak är lätt värt insatsen i jobb. Plockar du dina egna råvaror så får du på köpet en härlig naturupplevelse bland blommor och bär. Om det inte ösregnar såklart…
Prova receptet så kommer du inte att ångra dig.

Sandra Mastios fläderbärssaft

Nu är tiden för att plocka superbären fläderbär

Fläderbärssaft
2 kg fläderbär
4 dl vatten
6 dl socker per 1l saft

1. Ansa bären från stjälkarna och låt bären koka tillsammans med vattnet i ca 10 min. Skumma noga efterhand. Kör försiktigt med en stavmixer ett par varv för att få loss ännu mer smak ur bären. Låt det rinna av i en silduk ett dygn.
2. Mät mängden saft och koka upp den igen och tillsätt socker enligt receptet. Koka ytterligare 10 minuter och skumma väl.
3. Häll upp den något avsvalnade saften i rena 0,5 liters plastflaskor och förvara i frysen. På så vis slipper du använda konserveringsmedel.

TIPS! Öka eller minska mängden socker efter ditt eget tycke och smak. Prova dig fram!

TIPS! Värm 2 dl av saften, något utspädd, med en kanelstång och 4 cl mörk som för en underbar värmande dryck en kylig kväll!

TIPS! Detta är ett väldigt gångbart grundrecept till frukt och bär – byt fläderbären mot rabarber, jordgubbar, vinbär, krusbär eller vad du kan tänkas hitta, kolla i frysen! Ha först i 2/3 av sockret och smaka av, vissa bär är ju sötare än andra.

Smaklig spis

Sandra Mastio

Sandra Mastio

Sandra njuter av sin nylagade saft hemma i Limhamn

Etiketter för flaskor

Att äta med ögat är verkligen en sanning. Sandra Mastio är en mästare på att presentera det hon lagat på ett snyggt sätt

Vill du som Sandra tappa upp din saft och sätta en personlig etikett på gör du det enkelt på smartphoto.se och Etiketter för flaskor. Välj din egen bild och skriv din egen text.

Just nu är vår julkampanj i full gång. Där får du upp till 40% rabatt på flasketiketter och alla andra fotoprodukter.

Upp till 40% rabatt på fotoprodukter

Upp till 40% rabatt på fotoprodukter

Vill du läsa mer om samarbetet med Sandra Mastio hittar du en exklusiv intervju här i bloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.