Sandra Mastio tipsar – kakmix som gå-bort-present

Sandra Mastio tipsar – kakmix som gå-bort-present

Denna vecka fortsätter Sandra Mastio, vinnare Sveriges Mästerkock 2015, att tipsa om de bästa gå-bort-presenterna i juletid. Detta kan vara vår favorit, för här ger du inte bara bort något hemmagjort utan du ger också bort tid och möjlighet att få vara i köket. Så sätt igång och häll upp kakmix till dessa urgoda och kryddiga kolasnittar. Håll till godo:

 

Kakmix för kryddiga kolasnittar!
Ge bort en fin burk med en färdig mix till världens godaste och enklaste kaka – kolasnittar. Men här med en twist av julens smaker och frisk apelsin. Dessa kakor är helt enkelt livsfarliga, jag skulle kunna äta en hel plåt själv så goda de är!

Kakmix till kolasnittar - en gå-bort-present

En enkel och uppskattad gå-bort-present

2,25 dl mjöl
1 dl strösocker eller ljust muscovadosocker
1/2 tsk bikarbonat
0,5 krm salt
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk kardemumma

Lägg alla de torra ingredienserna i olika lager i en lagom stor glasburk och skapa en personlig etikett. Skapa gärna en liten instruktion (ett minikort) till mottagaren där du skriver:

”Blanda alla de torra ingredienserna med 100 gram mjukt smör och 2 msk sirap till en fast men inte smulig deg. Dela degen i två bitar. Rulla till två längder och platta till dem till 1-2 cm tjocklek på bakplåtspapper. Grädda i 175 gr i ca 15 minuter. Skär kakorna i bitar medans de är varma. Låt svalna. pensla gärna kakorna med lite varm honung med pressad apelsin i precis när de kommer ut från ugnen!”

Snygga burkar med egendesignade etiketter

Snygga burkar med egendesignade etiketter

Tips till den som bakar!
Om du har turen att ha några kvar efter en dag är dessa kryddiga snitt dessutom fantastiska att ha till en enkel dessert – en kula vaniljglass, några fint filéade skivor apelsin eller blodapelsin, ett par smulade kakor och en kvist mynta…! Gott som bara den!

Sandra Mastio, vinnare av Sveriges Mästerkock, tipsar om bästa gå-bort-presenten

Bästa gä-bort-presenten – en kakmix i glasburk med egendesignade etiketter

Vill du som Sandra tappa ge bort denna perfekta gå-bort-presenten gör du enkelt din egen etikett för burkar på smartphoto.se. Välj din egen bild och skriv din egen text.

Just nu är vår julkampanj i full gång. Där får du upp till 40% rabatt på etiketter för burkar och alla andra fotoprodukter.

Upp till 40% rabatt

Upp till 40% rabatt

Missa inte Sandra Mastios recept på julig fläderbärssaft. Du hittar receptet och tips här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *