VIDEO DIY – Gör en magnetisk fotovägg av dina bästa bilder!

VIDEO DIY – Gör en magnetisk fotovägg av dina bästa bilder!

Denna magnetiska fotovägg är den perfekta fotoväggen för dig som gillar variation i livet. Släpp oron över att behöva spika upp tavlor som sedan visar sig hamna snett. Med en magnetisk fotovägg är det omöjligt att göra fel, då du kan ändra och flytta om precis hur mycket du vill. Allt du behöver är magnetisk färg och fotomagneter med dina bästa bilder, sedan är det bara att börja skapa! Se DIY-videon eller läs hela vår steg-för-steg-guide här nedan.

Detta behöver du för att skapa din fotovägg:

  • Magnetfärg
  • Pensel och maskeringstejp
  • Smartphotos Fotomagneter (se hela listan på magneter här nedan)

Så här gör du:

1. Fotovägg – måla med magnetfärg

Börja med att välja ut en passande plats för din fotovägg och måla den med magnetfärg. Denna typ av färg finns att hitta i de flesta hobbyaffärer.

Du kan till exmepel välja att måla en hel vägg eller, som vi, en del av en vägg. Magnetfärgen går även att måla över i valfri färg om man inte vill att den ska framträda för mycket. Du kan till exempel måla över med samma färg som resten av rummet. Då har du plötsligt en vägg som är magnetisk utan att det syns.

2. Gör dina bilder till fotomagneter

I filmen använder vi oss av följande fotomagneter på vår fotovägg:

Nu är det dags att skapa dina fotomagneter. Magneterna finns i flera olika storlekar och format. Snyggast tycker vi att din magnetiska fotovägg blir, om du väljer att blanda olika storlekar och format på dina magneter.

För retro fotomagneter och magnetiska fotoremsor kan du själv välja vilken färg (eller mönster) som du vill ha på den vita delen av magneterna. Medan fotomagneter har flera olika designs där du kan välja att få några magneter med foto och några med fina citat. Till exempel har vi dessa vackra till mamma och dessa till pappa. Upptäck hela Smartphotos stora utbud och stilrena fotomagneter här.

3. Dekorera din fotovägg med magneter

Magnetisk fotovägg

Nu börjar det roliga! Sätt enkelt upp dina fotomagneter på magnetväggen. Sedan kan du börja flytta och ändra placeringen på dina fotomagneter tills du känner att du är helt nöjd med resultatet. Detta utan att du behöver spika eller på annat sätt göra åverkan på väggen eller behöva vara rädd för att göra fel. Du kan enkelt ändra din vägg varje dag om du så önskar. Låt till exempel fotoväggen följa årstiderna och det som händer i ditt liv just nu, eller låt väggen fungera som en spegel av några av de finaste stunderna som du har upplevt.

Fler sätt att njuta av dina minnen

I filmen tipsar vi också om fler härliga sätt att njuta av dina minnen på. För möjligheterna är många på Smartphoto.

1. En vacker box fylld med bilder

Bilder i box – ett roligt sätt att njuta av dina bästa bilder

En riktig favorit är produkten Bilder i box. Här får du en vacker box (finns i tre olika designs) som du sedan fyller med minst 36 bilder och upptill max 52 bilder. Det som skiljer sig från vanliga framkallade bilder (förutom den vackra boxen) är att du för varje bild kan välja en bakgrundsfärg eller mönster för ramen runt bilden. Det finns ett helt bibliotek med mönster att välja mellan i Smartphotos editor. Du kan även välja att lägga till en bildtext för varje bild eller några få utvalda av dina bilder. Skapa dina Bilder i box här.

2. En bok fylld med härliga minnen

Fotoboken kanske är det mest klassiska sättet att njuta av alla minnen (förutom det gamla fotoalbumet). Hos Smartphoto finns fotoböcker i flera storlekar, format och modeller. För alla böcker med hårt omslag ingår layflat-funktionen i priset, det vill säga att boken kan ligga uppslagen helt platt på bordet. Botanisera bland Smartphotos alla fotoböcker här.

3. Fotoposter

Ett annat härligt sätt att njuta av den där speciellt magiska bilden är att framkalla den som en fotoposter. Då kan du själv välja om du vill få den inramad med en traditionell ram eller en trendig posterhängare med magnet. Fotoposter finns i storlek 20×30 cm upp till 40X105 cm. Postern finns även i kvadratiskt format.

Hoppas att du fann dessa tips intressanta och att det inspirerade dig till att ta vara på och njuta av dina bästa minnen 🙂

Dela gärna med dig av det du skapar med dina bilder!

Vi älskar att se när ni skapar med era bilder! Dela därför gärna med dig av det du skapar på instagram! Använd gärna #mysmartphoto, en hashtag där vi låter våra kunder inspirera varandra till att skapa roliga och vackra saker med hjälp av sina foton!

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *