Hej Kreativa Karin – pysselexpert och Smartphotos nya samarbetspartner!

Hej Kreativa Karin – pysselexpert och Smartphotos nya samarbetspartner!

I september får vi en ny gästbloggare här på Smartphotos blogg. Det är Karin Andersson, mer känd som Kreativa Karin, som kommer att bjuda oss på massor av enkla och roliga tips på hur du kan få en extra touch på ditt pyssel med personliga fotoprodukter.

Till vardags håller Karin i kreativa workshops, arbetar med design och produktutveckling och ger ut pyssliga böcker för barn. Kanske du även känner igen henne från TV? Karin och hennes dotter Lena har nämligen vid flertalet gånger medverkat i TV4 nyhetsmorgon med pysseltips. Karin var också en av deltagarna i sjuans teveprogram ”Superskaparna”.

Under hösten kommer vi att få tips av Karin både här på bloggen. Men också i Smartphotos inspirations mail och på Facebook och Instagram. Så håll utkik. Detta vill du inte missa :)!

Kreativa Karin

Vi träffar Karin i hennes ateljé (eller som jag hellre vill beskriva den – en otroligt fin pysselverkstad) på Hisingen i Göteborg. Vi sätter oss ner vid ett stort bord i mitten av ateljén för att prata mer om vårt kommande samarbete. Men jag vill också veta mer om Karin. Ateljén är till bredden fylld av pysselmaterial i alla färger och former som blandas med redan färdiga pysselprojekt. Här är en plats där kreativiteten verkligen kan flöda. Du vill liksom inte åka därifrån!

Hej Karin!

– Hej!

Berätta, när började egentligen ditt intresse för pyssel?

– Jag har alltid älskat att pyssla! Jag kommer från en väldigt kreativ familj och har alltid tecknat och målat. Dock trivs jag bäst att ta skapandet upp från pappret och göra mer tredimensionella projekt. Jag började pyssla på riktigt när jag upptäckte instagram (@kreativakarin) för fyra år sedan och en hel värld av inspiration öppnade sig. Jag älskar pyssel för det är så brett och man får chans att prova på så många olika tekniker och material samt sätta personlig prägel på sina prylar.

Vad är ditt absoluta favoritpyssel?

– Jag är ivrig när jag skapar och vill ha snabba och enkla resultat så jag använder mycket sprayfärg, dekorplast och papper.

Vad blir du inspirerad av?

– Jag blir inspirerad av barnmode, färgstark inredning, tecknade filmer och spel, 80-talet och grafiska mönster. Jag gillar färg som poppar, roliga lösningar och lekfulla detaljer.

När ”blev” du Kreativa Karin?

– Jag kom på namnet Kreativa Karin när jag hade haft mitt instagramkonto ett tag. Jag gillade tanken av ett varumärke eller koncept som var tydligt, att man skulle lätt förstå vad min passion var liksom. Nu har jag frilansat på heltid som Kreativa Karin i 2,5 år. Det bästa beslutet jag gjort är att säga upp mig och starta eget.

Vad är du mest stolt över i din karriär?

– Jag har haft flera mål som jag har uppnått, det har varit att ge ut böcker, jobba med teve och designa produkter för en butikskedja. Nu är det nya mål och då jag har många kreativa idéer lär drömmarna aldrig ta slut. Mest stolt är jag över att jag byggt upp mitt eget varumärke och har många stora aktörer som vill samarbeta med mig. Det som gör mig gladast är när någon säger att jag inspirerat dem att börja skapa igen, det gör mig alldeles varm i hjärtat.

Vad gör du helst en ledig dag?

– Pysslar! Ha ha, det är helt sant, då mår jag som bäst. Är jag med min familj älskar jag att ta en cykeltur in till stan, gå på bio, något museum, träffa vänner eller ta en lunch på någon trevlig restaurang.

Vilka pysseltillbehör/verktyg skulle du inte kunna vara utan?

– Saxen är min absolut viktigaste grej, där tummar jag inte på kvalitén utan det måste vara av märket Fiskars rätt igenom. Jag samlar på saxar och har minst 50 stycken i min ateljé. Limpistol är en annan sak jag inte kan leva utan.

Vad drömmer du om att göra i framtiden?

– Jag vill designa en barnmöbelkollektion för IKEA, ge ut en mamma/barn klädeskollektion för en större kedja och kanske skriva en pysselbok för vuxna. Jag vill fortsätta designa och produktutveckla, det är något jag tycker är väldigt roligt.

Vad tycker du är mest spännande med att samarbete med smartphoto?

– Förutom att Smartphoto är ett stort och spännande företag med många år i branschen har ni ett otroligt stort utbud av roliga och kreativa produkter. Jag älskar som sagt att sätta personlig prägel på saker och i ert sortiment finns grejer för alla årets händelser, kalas, fester, jul, kontoret, inredning, presenter, minnen och massor mer. Jag är väldigt stolt över vårt samarbete och tror att vi kommer att skapa underverk tillsammans!

Kreativa Karin och Lena

Om Kreativa Karin?

Karin Andersson – Kreativa Karin – är professionell pysslare och DIY-stylist. Hon frilansar för flera stora företag och tidningar. Hon är just nu högaktuell med boken ”Kreativa Karins Kalas för barn” och ”Kreativa Karins JUL för barn” (Bonnier Carlsen). Karin har även arbetet med TV både framför och bakom kameran. Hösten 2016 var hon redaktör och scenograf för teveprogrammet ”Pyssellördag” som sändes i Barnkanalen SVT. Våren 2017 var hon även en av deltagarna i sjuans nya satsning ”Superskaparna”. Tillsammans med sin dotter Lena har Karin medverkat i TV4 Nyhetsmorgon och visat pyssel. Under hösten 2017 kommer hon att vara gästbloggare på Smartphotos blogg. Fokus är på enkla och inspirerande tips på hur du med personliga foton kan sätta en extra touch på pyssel och inredning.

Instagram: @kreativakarin
Facebook: Kreativa Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *