Festisar – så skapar du snygga lyckoönskningsblock till festen!

Festisar – så skapar du snygga lyckoönskningsblock till festen!

Har du varit på en stor fest nyligen så kanske du redan har stött på den nya trenden? Det handlar om att förgylla festen genom att lämna små lyckoönskningar till huvudpersonen eller huvudpersonerna på festen. Produkten heter festisar och är ett block där gästerna kan riva av en sida, skriva ett sött (eller roligt) meddelande och lämna till brudparet eller jubilaren (eller vem ni än firar) för dem att läsa vid ett senare tillfälle. Det blir inte bara en vacker detalj på festen utan även ett minne att ta med sig hem.

Festisarna finns i flera olika design och du kan själv lägga till både färdigtryckt text och bild (till exempel som matchar festens övriga dekorationer i färg och formgivning). Välj till exempel ut ett favoritämne och skriv en rolig fråga till dina gäster. Vi visar några exempel här nedan:

1. Stilrena festisar för den trendiga festen

Examples of wish leaves

Se till att dina festisar matchar med de andra detaljerna/dekorationerna till festen (som servetter, placeringskort, menykort, program etc). Exempel på detta är tex att välja en design till ett färgglatt barnkalas, och en helt annan till ett romantiskt bröllop eller en till den trendiga födelsedagsfesten. Välj helt enkelt en design som passar din stil och samtidigt skapar en röd tråd genom hela festen. Här kommer några konkreta exempel på vad vi menar.

2. Festisar med en oväntad fråga

Men vad vill du att dina gäster ska svara på för fråga? Ju mer oväntad och originell fråga desto roligare blir det att svara. Så gör ditt bästa – med utgångspunkt från vilken typ av fest det är – och var så vitsig du bara kan. På detta sätt kan du hjälpa dina gäster att bli mer kreativa med sina hälsningar och svar – alla känner väl till ångesten när gästboken kommer fram och en blank sida ska fyllas med någon fint, smart och vackert… Det skapar mer prestationsångest än att det blir en rolig del av festen. Men en konkret fråga vill och kan de flesta svara på.

Baby shower: Lyckoönskningar från förr

Baby shower wish leavesHar du blivit ansvarig för att planera en baby-shower till din kompis? En rolig idé till baby-shower är att i förhand skapa ett block med festisar där de olika sidorna har titlar som; när du är 6 år, när du är 12 år och när du är 18 år. Skicka med några ark till varje person som bjuds in till festen så att de i förväg kan fylla meddelanden, menade för barnet att läsa när de nått den åldern som titeln på sidan säger. På baby-showern kan du ha tre separata boxar (en för varje ålder du valde) och samla in alla meddelanden.

Spara sedan dessa boxar på ett bra ställe och ge boxen till barnet när ni firar just den födelsedagen (6, 12 och 18 år). En box med lyckoönskningar från förr!

Fira bröllopsdag med tips från experterna

Närmar det sig dina föräldrars 30-åriga bröllopsdag? Att varit gifta så många år förtjänar att firas! Bjud in alla dina föräldrars vänner till en stor fest. Det är säkert många av dem som har varit gifta lika länge (eller kanske till och med ännu längre). Låt dem komma med sina bästa tips på hur de får sitt äktenskap att hålla i så många är. De är ju ändå mycket erfarna experter. Dela ut festisar under middagen med en enda fråga. Om du ska ge ett råd för ett lyckligt äktensap, vad skulle det vara? Detta är både en rolig grej att läsa upp inför alla senare på kvällen eller att spara som ett minne och läsa vid ett senare tillfälle.

En önskan till dig och en till mig

Planerar du för en stor fest? Det spelar ingen roll vad du tänker fira. Detta tips passar alla fester med många gäster. På dina festisar skriver du frågan: Vad vill du ha åstadkommit om 10 år. Det kan också enkelt ändras så att fokus blir på huvudpersonen. Vad tror du födelsedagsbarnet/jubilaren har åstadkommit om 10 år.

Exempel på svar:

  • För huvudpersonen: Jag önskar att xxx har hittat sitt drömhus och lever lyckligt på landet
  • För sig själv: Jag önskar jag har träffat mitt livs kärlek och har barn.

Kommer du ihåg när vi…?

Wish leave saying Remember when ...?

Förutom lyckoönskningar och framtidsdrömmar kan du också be gästerna skriva ner ett minne ni delar. Roliga äventyr ni varit på tillsammans, eller barndomsminnen, shoppingresor eller vad som. Detta är även ett ypperligt tillfälle att påminna huvudpersonen om pinsamheter och locka fram sedan länge glömda minnen.

3. Festisar som adressbok

Phone book wish leaves

Planerar du att bli sambo och vill bjuda era gemensamma vänner på en inflyttningsfest? Varför inte kombinera nytta med nöje? Be era vänner skriva ner sina adresser och telefonnummer på festisar. En enkelt och smidigt sätt att snabbt få en gemensam adressbok.

Har du fler idéer. Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan.

Lycka till!

 

På dagtid bloggar Karen för smartphoto, men efter jobbet dansar hon salsa eller myser med sina husdjur. Hon gillar att resa utanför Europa när hon får tillfälle. Av Karen får du instruktioner och nya idéer för hur du använder produkter från smartphoto. Ju mer originellt, desto roligare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.