Digital scrapbooking – fotoboksskola del 2

Digital scrapbooking – fotoboksskola del 2

Dags för fotobokskola del 2. Nu har det blivit dags att skapa din fotobok. Detta är andra, och sista delen, i vår serie fotoboksskolan. Denna del kallar vi ”Fotobok- nutidens digitala scrapbooking”. Du kommer att förstå vad vi menar när du tar del av detta blogginlägg. Missade du första delen om hur du väljer ut dina bilder och väljer typ av fotobok så finns den fortfarande att ta del av här!

Scrapbooking

Med digital scrapbooking slipper du städa upp lim, tejp och pappersbitar. Smart och enkelt!

Fotobokskola del 2

Vi har nu valt ut bilder, skapat en mapp på smartphoto.se och är redo att sätta igång att skapa fotoboken. Detta är absolut den roligaste delen av fotobokskapandet. Det är nu du får använda din kreativitet! Vi har valt ut en av våra bästsäljande fotoböcker; fotobok L liggande med personligt omslag. Men upptäck gärna din favorit bland smartphotos stora utbud. Tänk på tipset att låta dina bilder avgöra typ av fotobok. Nu börjar vi:

1. Välj design på din bok

Varje typ av fotobok har flera varianter av designs. Med designs menas färg och form på bokens layout helt enkelt. För den valda boken i detta inlägg finns det 42 tillgängliga designs. Ta gärna hjälp av funktionen ”tillfälle” för att hitta den perfekta designen för just dina bilder. Boken vi nu gör är en semesterbok. Vi väljer därför tillfälle ”semester”, då har vi 7 designs att välja mellan.

Designs fotoböcker

Till fotoboken L liggande finns 42 tillgängliga designs

2. Börja skapa din bok

När du har klickat på den önskade designen har du ett val kvar att göra innan du börjar skapa din bok. Det gäller val av papper. Detta gör du när du valt den design du vill och trycka på knappen ”fortsätt med denna design:

pappersval

3. Lägg in dina valda bilder i boken

Eftersom du redan valt ut dina bilder och laddad upp dina bilder i en mapp på smartphoto.se går detta väldigt snabbt. Har du inte skapat en mapp så kan du också välja bilder direkt från din dator, Facebook, Google+ eller flickr. När du valt markera alla bilder och startar din import av bilderna till produkten så får du den mycket viktiga frågan:

Använda autofill

Vill du placera dina bilder själv eller använda dig av den supersmarta autofill.

Väljer du att fylla din bok automatiskt placeras bilderna ut av smartphotos editeringsprogram efter bästa möjliga layout för dina bilder.

4. Digital scrapbooking

När du har placerat ut dina bilder i boken är den egentligen klar. Men det är nu du har möjlighet att sätta din personliga touch på boken med hjälp av effekter och tillval. Vi liknar detta med scrapbooking fast på din dator. Du slipper alltså limkladdet, utklippta pappersbitar och tejprester i hela ditt hem, men har samma möjlighet (nästan) att skapa ett personligt fotoalbum online. Här är en kort genomgång av alla möjligheter.

Fotobok - effekter

Effekter:

Här kan du gå in och arbete med varje enskild bild i din fotobok. Är bilden för mörk kan du ljusa upp den, vilka du skapa effekt kan du göra bilden svartvit och mycket mer.

Ramar:

Den designs du har valt på din fotobok har automatiskt valt ramar till alla dina bilder i fotoboken. Men här kan du också påverka och gå in och göra uppslagen lite roligare och mer personliga. Välj mellan fyrkantiga, liggande, stående, runda eller roliga former som hjärtan eller kanske att din bild är i ett tassavtryck. Du kan också påverka ramens bredd, färg och lägga till skugga.

ramar till dina foton

Välj själv ut ram till varje foto individuellt.

Text:

Förutom att lägga till eller ta bort textrutor så kan du även påverka texten på flera olika sätt. Detta gör du under ikonen ”Text” . Det finns ett antal typsnitt att välja mellan. Du kan alltså ha olika typsnitt i varje textruta om du önskar. Här finns även de vanliga editeringsmöjligheterna, som du t.ex. har i word dokument som att göra texten fet, kursiv eller understruken. Självklart kan du även ändra storlek och färg.

Symboler:

Genom ikonen symboler hittar du en rad figurer/klistermärken för din fotobok. Med symbolerna kan du enkelt förstärka temat på din bok. Som här där vi skapar en semesterbok och väljer symboler från temat semester. Andra teman du hittar under symboler är t.ex. kärlek, fest och baby.

Symboler i din Fotobok

Du kan enkelt lägga till symboler i din fotobok som förstärker temat eller känslan du vill ge.

Layout:

Du kan självklart skapa dina egna uppslag genom att lägga till textblock och bilder. Men för att göra det enklare för dig finns ett antal skapade layouter beroende på hur många bilder du har på varje sida. Har du en favorit väljer du enkelt samma layout till andra sidor med samma antal bilder.

Bakgrund:

Den sista effekten är att välja bakgrund. Har du valt en layout så finns redan färdig layout för varje uppslag, men här har du alltså chansen att ändra specifika uppslag eller ändra samtliga uppslag genom att klicka på knappen ”lägg till på alla sidor”

Fotobok - bakgrunder

Den sista ikonen tillval har du möjlighet att byta papperstyp. Välj mellan standard, matt eller blankt.

Vill du lägga till ytterligare sidor i din fotobok klickar du bara på det gröna krysset efter det uppslaget som du vill lägga till sidor efter.

Lägga till sidor

Klicka på det gröna krysset för att lägga till sidor.

Vill du veta mer om våra fotoböcker? Klicka här för att se hela sortimentet.
Har du frågor eller andra funderingar kring ditt skapande av fotoböcker?
Kontakta vår kundservice på: 0525-17 000

Stort lycka till!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *