Mors dag! Så skapar du den mest unika frukostkorgen!

Mors dag! Så skapar du den mest unika frukostkorgen!

Bland årets alla 365 dagar är det bara en dag som tillägnas alla mammor, nämligen mors dag. En enda kort dag! Det börjar närma sig den stora dagen och det är dags att tänka ut hur du ska överraska din mamma eller dina barns mamma. Och vad kan vara bättre än att starta denna speciella dag med en personlig  och unik mors dag-frukost!

Ja, nu tänker du säkert: ”Samma sak som vi gör varenda år”. Men tänk om du i år skulle satsa lite extra och verkligen ta firandet till nästa nivå, och göra det till något riktigt personligt och unikt? Det kan till exempel vara en frukostkorg med personliga presenter som barnen eller deras pappa har gjort själva. Eller skapa en kakburk med en teckning tryckt på locket, flingor med en rolig etikett eller ett set med muggar för att visa mamma hur älskad hon är.

Nedan presenterar vi några roliga idéer:

Mors dag – Låt mamma beställa sin egen frukost

Mors dag-frukosten behöver ju inte vara en överraskning, du kan även låta mamma beställa sin egen frukost från en färdig meny! Gör då ett fotokort i förväg där hon sedan enkelt kan lägga sin beställning precis som på en riktig restaurang. Fråga gärna hur dags hon vill ha  sin frukost serverad, hur hon vill ha sina ägg, vilket bröd hon föredrar och om hon vill ha te eller kaffe.
Den verkliga överraskningen blir när hon upptäcker det unika innehållet i frukostkorgen.

Missa inte tipsen nedan!

Servera i en vacker korg eller på en bricka på mors dag

Tänk först ut hur du vill servera mors dag-frukosten. Vill du packa allt prydligt i en liten korg eller servera frukosten på en bricka? Eller kanske i en större gammaldags träback med plats för frukost till hela familjen? Dekorera sedan med små eller stora sidenrosetter, en liten blombukett eller enskilda blommor utspridda på ett snyggt sätt i korgen. Kom även ihåg att skapa ett vackert gratulationskort.

Sätt en personlig hälsning på en flaska

Om du vill inkludera något trevligt att dricka till mors dag-frukosten kan du på ett mycket enkelt sätt göra den personlig med en egen hälsning. En presenttag för flaska hängs enkelt på flaskhalsen till champagnen, läsken eller juicen, skriv gärna dit ett oväntat litet meddelande på presentagen. Och lägg gärna till en liten ordlek:

Exempel på ordlek:

 • Kära mamma, din kärlek håller oss varma!
 • En finklädd flaska, precis som du alltid ser till att vi är!
 • Det är en speciell dag, det tycker även denna flaska som tog tillfället i akt och klädde upp sig för dagen.

Överraska på mors dag med etiketter med roliga meddelanden

Fyll några små pappers- eller plastpåsar med kakor, minipajer eller müsli, och lägg till en personlig etikett med ett roligt meddelande. Om din mamma gillar en hälsosam frukost, kan du visa din uppskattning genom att fylla en burk med lager av yoghurt, bär, havreflingor, mandel, äpplen … Det är bäst att göra den direkt på morgonen så att havren håller sig läckert krispig.

Du kan också sätta en unik etikett på små marmeladburkar, honung eller chokladpålägg. Skriv en dikt eller rolig beskrivning av innehållet och avsluta med att sätta ett band runt burkens lock.

Tips och exempel på text:

 • Honung: Denna produkt är producerad av bin som bara arbetar för de bästa av alla mammor
 • Marmelad: mammalad; Söt marmelad för den sötaste mamman

(Magiska) muggar

Det är först när du häller varm dryck i den magiska muggen som bilden på muggen kommer fram. Utan tvekan kommer också mamma att bli varm i hjärtat av denna annorlunda och personliga present. Det finns även fler sätt att servera kaffet eller mjölken på. Till exempel genom ett espresso-set eller ett par muggar med matchande text.

Tips på text:

 • 1. Min största förebild …. 2. min första kärlek – Grattis på Mors dag mamma.
 • 1. Mamma är världens bästa … 2.  organisatör, lyssnare, förebild … i världen
 • 1. Från det bästa barnet … 2. Till den bästa mamman

Skapa din egen kakburk i metall med teckning på locket!

Låt barnen rita en teckning till mamma, scanna in den och tryck den på en hjärtformad kakburk i metall. Tänker du bjuda på en kaka eller brownie på Mors dag, här är ett praktiskt sätt att få kakan att passa perfekt i kakburken: placera kakan upp och ner och använd locket till kakburken som en mall när du sedan skär den i perfekt storlek för att passa i burken. Detta blir den perfekta överraskningen till frukosten men också som en present mamma sedan kan spara och använda själv.

Servera mamma vackra minnen till frukost

När du serverar din mors dag-frukost får det  nybakade brödet, kakorna eller muffinsen med fördel presenteras extra fint: Du kan till exempel skapa en egen personlig skål och lägga upp kakorna i. Välj ut dina bästa bilder och tryck på skålens kant. Kanske foton på mamma och barnen eller varför inte bilder på mamma när hon var liten, gärna tillsammans med hennes egen mamma. Förutom att servera ett härligt bröd får mamma också ta del av en stor dos nostalgi.

Och nypressad juice smakar bättre när den serveras i ett glas med ett foto som också påminner om fina minnen. Skapa ett set med glas för hela familjen eller ett enda glas som bara mamma får använda.

Servera bokstavsformade pannkakor till mors dag

Om du verkligen vill släppa fram din kreativitet i köket finns det mycket du kan göra. En rolig idé är att hälla pannkakssmeten i en klämflaska eller spritspåse och på så sätt enkelt skapa bokstäver med smeten i stekpannan. Här är några idéer till roliga budskap:

 • Vakna mamma!
 • I (hjärta) mamma
 • Puss och kram hela dan!

Det är ju som de säger; vägen till någons hjärta går genom magen. Och det är därför vi älskar mamma så mycket, för att hon lagar alltid så god mat. Men denna speciella dag ska mamma givetvis hållas långt från köket och bara få njuta! Börja dagen med en härlig och kärleksfull frukost toppa med ett vackert och unik gratulationskort!

Lycka till 🙂

På dagtid bloggar Karen för smartphoto, men efter jobbet dansar hon salsa eller myser med sina husdjur. Hon gillar att resa utanför Europa när hon får tillfälle. Av Karen får du instruktioner och nya idéer för hur du använder produkter från smartphoto. Ju mer originellt, desto roligare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *