Ge bort en hjärtformad kaka i snygg förpackning – så enkelt är det!

Ge bort en hjärtformad kaka i snygg förpackning – så enkelt är det!

Sommaren är här! Och med den kommer alla härliga inbjudningar till trädgårdsfester, födelsedagskalas och grillmiddagar. Gör dig redo och bunkra upp med fina gå-bort-presenter som du enkelt kan ta med dig. Jag både älskar att få, och att ge bort, hemmagjorda presenter. Med en snygg förpackning höjer du nivån på presenten ytterligare. Därför tipsar vi idag om hur du gör en hjärtformad kaka som passar perfekt för vår nyhet kakburk i metall, där du kan sätta din egen bild eller motiv på locket. En perfekt och originell present oavsett vad som ska firas (en idé att även spara till nästa års mors dag eller alla hjärtans dag).

Tycker du om att tänka annorlunda och hitta unika lösningar, då är det nu du ska kavla upp ärmarna och visa dina baktalanger!

Baka kaka till hjärtformad kakburk
4 enkla steg på hur du lyckas få till hjärtformen!
Baka kaka tillsamman

Tips: denna aktivitet passar perfekt att göra tillsammans med barnen. Kladdigt och kul!

1. Baka din kaka!

Ta ditt eget favoritrecept på chokladkaka (eller hitta en på något du tycker verkar bra på en av alla tusen receptsajter på nätet), jag tycker det är extra gott att ha nötter i min chokladkaka. Använd en fyrkantig form chokladkaka (eller så fuskar du och tar en hjärtformad bakform – men se till att den har samma mått som kakburken annars blir det svårt att få i den). Kakan ska minst vara 16 x 8 cm. Du kan naturligtvis baka en större kaka, då får du bara mer mumsiga rester över till dig själv.

2. Så skär du formerna

Ta fram en kartong (kan tex vara en kartong från ett gammalt flingpaket) och skär ut: En fyrkant på 7 x 7 cm och en cirkel med 7 centimeter i diameter. Dela cirkeln på mitten och placera bitarna på din chokladkaka som bilden visar. Skär sedan kakan efter dina former.

3. Pussla ihop din kaka

Nu är det dags att pussla ihop din kaka till en hjärta. Använd smörkräm eller något liknande för att ”limma” ihop de tre bitarna.

* Du hittar även lätt ett recept på smörkräm på internet.

4. Dekorera din kaka

Täck nu hela din hjärtformade kaka med smörkräm, eller rulla ett lager av rosa marsipan över. Dekorera sedan efter vem som ska få kakan: små hjärtan av strössel, glitterströssel, eller skriv namnet på personen i choklad, …använd din fantasi!

Ge bort kakan i en unik kakburk

Alla blir glada av ett vacker inslaget paket. Se då till att ge bort din kaka i en riktigt snygg förpackning. Här hittar du en hjärtformad kakburk i metall som du kan göra helt unik genom att trycka din bästa bild, illustration eller teckning på locket. Det finns dessutom 10 olika designs att välja mellan.

Kakburk hjärta

Tips: Har barnen varit med och bokat är det superkul att ta en av barnens fina teckningar och trycka på locket till kakburken.
Kakburk med teckning

Tusen tack till min fina kollega Veerle, som bakade denna vackra hjärtformade kaka. Vi blev så klart extra glada att hon låt oss– smartphototeamet – smaka på den dagen efter 🙂

På dagtid bloggar Karen för smartphoto, men efter jobbet dansar hon salsa eller myser med sina husdjur. Hon gillar att resa utanför Europa när hon får tillfälle. Av Karen får du instruktioner och nya idéer för hur du använder produkter från smartphoto. Ju mer originellt, desto roligare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *